Sivut

perjantai 3. tammikuuta 2014

Mitä suomalaisille ei koskaan kerrottu Tsetsenian sodista ja 'vapaustaistelijoista´?

Venäjää syytetään 90-luvulla käydyistä Tšetšenian sodista yhä 'kansanmurhana' tai 'ryöstösotana' - totuus konfliktista on peittynyt propagandan alle. Professori Michel Chossudovski kertoo sen mistä lännen valtamedia ja hallinnot ovat vaienneet: CIA:n johtaman al-Qaedan roolista Venäjän hajauttamiseksi.
Lähde: Global Research
Toimittajat: Janus Putkonen, LN
2.1.2014, Verkkomedia.org

 
Mitä suomalaisille ei koskaan kerrottu Tšetšenian sodista ja 'vapaustaistelijoista´?
Saatteeksi lukijalle:
Volgogradin pommit ovat osoittaneet jälleen kuinka russofobian kyllästämässä Suomessa ei pysähdytä juurikaan miettimään asioiden ja tapahtumien taustoja. Vanhat ja masinoidut mielikuvat siirtyvät vuodesta, tapahtumasta ja aikakaudesta toiseen, eikä aiemmin opittua tarkastella, vaikka sotapropaganda osoittautuukin poikkeuksetta jälkikäteen tarkasteltuna valheelliseksi maailman konflikteissa.
Kylmä fakta näyttää olevan, että Venäjän ollessa kyseessä suomalaiset säilyttävät mieluummin heille tarjotun vihamielisen propagandan "totuutena". 

 
Lännen välittämä mielikuva Tšetšeniasta: kansan kärsimys Venäjän armeijan toimien takia. Totuus vai operaation peitteeksi luotua propagandaa?

 
Suhteessa Venäjään muistetaan kyllä aina muistuttaa, että Venäjä kävi kaksi ankaraa taistelua Tšetšeniassa viitaten yksipuolisesti "Moskovan hirmuvaltaan" ja "hallinnon tunnekylmään asennoitumiseen" kansalaisiaan kohtaan. Mutta muistetaanko kysyä keitä vastaan Venäjä taisteli ja mistä oikeastaan olikaan kysymys - varsinkin kaiken saatavissa olevan nykytiedon valossa sekä lännen agendojen paljastuttua?
Venäjän vastainen propaganda ei ole uusi ilmiö ja se odotettavasti tästä ainoastaan pahenee lännen hegemonian ja idän multipolarismin aatteiden törmätessä toisiaan vastaan. Mistä siis juontuu olettamus, että olisit koskaan kuullut totuutta Tšetšenian sodasta ja sen romantisoidusti esitellyistä "vapaustaistelijoista"?
Pitkälti samat tsetseenimilitantit, jotka professori Michel Chossudovski paljastaa kuuluvan Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun CIA:n perustamaan ja johtamaan al-Qaeda-verkostoon, taistelevatkin tänään sata- jopa tuhatmäärin Syyriassa - lännen intressejä - isäntiään edelleen kuuliaisesti palvellen:
"Hän lisäsi, että tšetšeenit ovat kaikkein hallitsevin ryhmä al-Qaidan sisällä ja että heitä on noin tuhat taistelijaa, joita johtaa ryhmittymän johtaja Abu Omar."

 
Prof. Michel Chossudovski: (tiivistelmä artikkelista)
Tšetšenian Jihad ja Al Qaeda 
Tšetšenia on autonominen itsehallintoalue Venäjällä. Jihad-liike on puolestaan Yhdysvaltain tiedustelupalvelun CIA:n luomus, joka on johtanut myös "poliittisen Islamin" syntyyn.
CIA:n rooli islamistisen jihadin (sisältäen Al Qaedaan yhteydessä olevat organisaatiot) tukijana on laajalti dokumentoitu. On myös todisteita siitä, että FBI on salaa varustanut ja terroristeja Yhdysvalloissa.
70-luvulta lähtien CIA palkkasi ja koulutti jihadilaisia "vapaustaistelioita" (Mujahideenejä) käymään "vapaussotaa" neuvostoliittomyönteistä Afghanistanin hallitusta vastaan.

 
"Islamistisesta Jihadista" (toiselta nimeltään "pyhä sota Neuvostoliittoa vastaan") tuli olennainen osa CIA:n tiedusteluopalvelun juonta. Sitä tuettiin Yhdysvaltojen ja Saudi Arabian rahoilla, joista suurin osa on kerätty huumekaupassa Golden Crescentin alueella (alue käsittää Iranin, Afghanistanin ja Pakistanin valtioiden alueita).

 
Presidentti Reagan allekirjoitti kansallisen turvallisuusdirektiivin maaliskuussa 1985, jossa valtuutettiin peitelty sotilaallinen avunanto Mujahideeille. Direktiivissä tuli ilmi myös Afganistanin sodan uusi tavoite: kukistaa neuvostojoukot Afganistanissa.
Yhdysvaltojen avunanto toi aseistusta 65 000 tonnia vuosittain aina vuoteen 1987 asti. Avunantoon kuului myös CIA:n ja Pentagonin asiantuntija-apu.

 
"Toisen terroristi on toisen vapaustaistelija": Al-Qaedaan kuuluvat Basajev ja Khattab Tšetšeniassa.

 
Shamil Basayev oli asiantuntijaryhmän koulutuksissa mukana 90-luvulla ja johti Tšetšenien kapinoitsioita ensimmäisessä separistisodassa Kylmän Sodan aikana. Koulutuksensa aikana Shamil Basayev oli sidoksissa Mujahediineihin. Vuonna 1995 Tšetšeniassa pidettiin koulutus Mujahideeniläisille taistelioille. 
Shamil Basayevin johtama armeija yhdessä Emir Khattabin johtaman armeijan kanssa olivat vahvuudeltaan yhteensä 35 000 taistelijaa. Armeijat olivat CIA:n ja Pakistanilaisen ISI:n rahoittamia. Basayevin armeijan tehtävänä oli rynnätä venäläisiä vastaan Tšetšeenien ensimmäisessä sodassa.
Tšetšeenien sodan (1994-1995) tavoite oli heikentää Moskovan institutionaalista asemaa. Islamististen lakien hyväksyminen vahvasti muslimistisilla alueilla tuki Yhdysvaltojen intressejä entisellä Neuvostoliiton alueella.

 
Alkuperäinen artikkeli:
Jihadist movement is a creation of US intelligence, which has also led to the development of “political Islam”:

 
Lue myös:
Kaksi Volgogradin kaupungissa tapahtunutta terrori-iskua ovat luoneet epäilyksen, että Yhdysvaltain tukemat valtiot kuten Saudi-Arabia yrittävät kostaa presidentti Putinille sen, että hän ei jättänyt Syyrian presidenttiä yksin, sanovat tarkkailijat ja analyytikot.
2.1.2013, Verkkomedia.org
Sekä:
Vuonna 2009 Venäjä julisti Tsetsenian rauhoittuneen ja viimeisetkin sotatoimet maassa päättyivät. Suomalaisille on piirtynyt mieleen kuva hävitetystä maasta, joka jauhautui Venäjän punakoneen alla murusiksi tsetseenien ihmisoikeuksien mukana. Mutta miltä Groznyi näyttää nykyään - sitä ei näytetä.
4.7.2012, Verkkomedia.org

 

Ei kommentteja: