Sivut

torstai 16. tammikuuta 2014

MAHDOLLINEN METEOR SHOWER KOHTEESTA COMET ISON?

Asema säteilevä mahdollisista "ISON-ids" Leo.  Huomautus lähellä täysikuu yö tammikuun 15. päivä.  Luotto-Stellarium
Asema säteilevä mahdollisista "ISON-ids" Leo. Huomautus lähellä täysikuu yö tammikuun 15. päivä. Luotto-Stellarium
Hei, muistatko  Comet C/2012 S1 ISON ? Kuka voi unohtaa vuoristorataa, että mainostetut "Comet of the Century" vei meidät viime vuonna. No, ISON voisi olla yksi temppu sen kosmisen hihassa-vaikka se on iso ehkä - muodossa meteorisuihkun tai (todennäköisemmin) lyhyt uptick meteoriitti toimintaa tällä viikolla.
Jos sinulla ohitetaan 2012 ja 2013, tai olet  aikamatkustaja  jotka ovat jääneet niiden ajallinen merkki, me täyttämiseen saat tarinan toistaiseksi.

Comet ISON löysi Artyom Novichonok ja Vitali Nevski 21. syyskuuta st , 2012 osana meneillään International Scientific Optical Network (ISON) tutkimuksessa. Pian sen jälkeen sen löytö, tutkijat tiesivät oli huomannut jotain erityistä: sungrazing komeetta jo toimivien yli 6,4 astronomisen yksikön (AUS) Auringosta. Internet sitten teki sen, mitä se parhaiten osaa, ja nopeasti juoksi tarina. Ei ollut pulaa Comet ISON salaliittoteorioita tieteen kirjoittajat torjumiseksi vuonna 2013. Se on silti huvittavaa tämä päivä nähdä ennusteita komeetta ISON post-perihelion kaiku kautta kalenterit, almanakat ja aikakauslehdet kootaan ja lähetetään painaa ennen tuhon.
ISON takaisin seuraavana päivänä.  Luotto-Efrain Morales Rivera, Jaicoa Observatory Aguadilla, Puerto Rico
ISON takaisin seuraavana päivänä. Luotto-Efrain Morales Rivera, Jaicoa Observatory Aguadilla, Puerto Rico
Vimma sillä kaiken ISON pääsi huippuunsa Yhdysvaltain kiitospäivä 28 marraskuu th  2013, koska ISON kulunut vain 1,1 miljoonan kilometrin päässä Auringon pinta. Valitettavasti se, mitä ilmeni oli sputteroinnin hiillos komeetta tunnettiin aiemmin nimellä ISON, joka häipyi mielestä aivan kuten se oli teilataan syöttää uudelleen Dawn taivas.
Hei, olimme crestfallen sekä ... meillä oli semi-salainen tumma taivas päällä esivalittuina ISON kuvantaminen post-perihelion ja kaikkea. Huolimatta sankarillinen hakuja maahan ja avaruuteen sijoitettavaa, olemme vielä nähdä mitään pakottavia takaisinperinnästä Comet ISON post-perihelion.
Tällä viikolla kuitenkin Comet ISON voi laittaa sen viimeisen hurraa, muodossa pieniä meteorisuihku.Meidän on heti aluksi sanoa, että olemme erittäin skeptinen, että "ISON-id meteori tunteenpurkaus" tulee armon taivas. Tunnetaan vuotuinen suihkut ovat ailahtelevaa tarpeeksi, ja se on lähes mahdotonta ennustaa, mitä voi tapahtua aikana meteorisuihku ilman menneisyyden kirjattua.
Mutta et näe mitään, jos et yritä. Jos jotain on asetettu tapahtua, yöllä 15 tammikuu th  osaksi 16 th  saattaa vain olla aikaa katsella. Tämä johtuu siitä, että maapallon kulkee kiertoradan tason ISON polun aivan nurkan 21:00 EST / 02:00 UT. Viime vuonna ISON ohitti 3300000 km Maan kiertoradalla sen ulkomailta osuudella.Aiemmin viime vuonna, ISON on  arvioitu olleen tuottaa  ihmeellinen määrä pölyä, nopeudella noin 51000 kiloa per minuutti. Mitään mahdollisille fragmentteja ISON lähtevän olis  kulunut lähinnä  sen maapalloa 64.000.000km kaukainen päivänä joulun jälkeen viime vuonna. Veteraani taivas tarkkailija Bob kuningas kirjoitti  näkymiä kiinni ISON  viimeisen kerran tässä kuussa takaisin joulukuussa 2013.
Simulointi osoittaa Maan rajan tasossa Comet ISON kiertoradalla alussa 16. tammikuuta.  Credit: NASA / JPL Solar System Dynamics Small Body Database Browser.
Simulointi osoittaa Maan rajan tasossa Comet ISON kiertoradalla alussa 16. tammikuuta. Credit: NASA / JPL Solar System Dynamics Small Body Database Browser.
Toinen idea siellä, että on vielä epätodennäköisempää on ehdotus, että pöly Comet ISON voi synnyttää uptick noctilucent pilvi toimintaa. Ja jo pikainen internet näkee paikallisia uutisia yrittää sitoa jokainen meteori havaittu ISON tällä viikolla, mutta mitään lopullista linkkiä havaituista tulipallo on tehty.
Säteilevä katsella kaikki mahdollinen "ISON-tunnukset" istuu lähellä 3,5 suuruus tähti Eta Leonis sirppi Leo.Robert Lundsford American Meteor Society toteaa  viime lähettämistä  että ISON liittyvät meteorit kulkisi meidän ilmakehässä kohtalainen 51km toisen, jossa näkyvä kesto on alle yksi sekunti.
Huomaa, että meteoriitti toiminta on toinen lakko sitä vastaan, koska Kuu saavuttaa täyden samana yönä.Itse asiassa, Full Moon keskiviikkona 15 tammikuu th  istuu tähdistö Gemini, vain 32 astetta pois epäilty säteilevä!
Toinen ehto on, jotta mahdollinen jäljellä oleva kohtaloista-dayers: ei merkittäviä palasia ISON ovat (tai on koskaan ollut) ulkomailta ja suuntasi kohti meidän käyvän planeettamme. Kyllä, me näemme merkit tätä tarkoitusta pseudoscience netherworlds Ye Ole Internet sekä ideoita, jotka ISON salaa selvisi, NASA "piiloutui" ISON, ISON verhosi kuten Romulanin Bird of Prey, you name it. Vain pöly jyvät, oikeesti ... hyvä show ehkä, mutta ei sen enempää.
Niin lähellä kuin voimme kertoa, puhua mahdollista meteorisuihkun syntyvät Comet ISON menee aina takaisin NASA Science News  artikkeli verkossa  huhtikuusta 2013. Radio tarkkailijat meteoriparvista tulee olla valppaana mahdollisen nousun toimintaa tällä viikolla samoin, ja se voi olla, että enemmän radio "ping" huomattava kuin visuaalista toimintaa mitä kanssa valoa saastuttavia Täysikuu taivaalla. Säteilevä mistään mahdollisille "ISON-tunnukset" kauttakulku korkein taivaalla pohjoisen pallonpuoliskon tarkkailijoiden noin 2 AM paikallista.
Mutta huolimatta siitä, mitä se on menossa sitä vastaan, olisimme innoissaan jos ISON laittaa viimeinen näyttely muutenkin. Se on aina katsomisen arvoinen meteori toimintaa ja toteaa suuruus ja säpsähtää meteori tuli ehkä huomata sukutaulu siitä suihkussa se saattaa kuulua.
Seuraavaan varsinaiseen luotettava meteorisuihku ei yöhön asti 21. huhtikuuta st  on 22 nd , kun kevään Lyrids ovat jälleen aktiivisia. Ja  tänä vuonna  voi vain tarjota herkkupala touko 24 th , kun tutkijat ovat ennustaneet, että maapallon voi kohdata roskat virrat säädetyn Comet 209P LINEAR jo vuonna 1803 ja 1924 ... Camelopardalids, anyone? Nyt se on eksoottinen nimi meteorisuihkun että haluaisimme nähdä trendit!

Artikkelin kirjoittaja David Dickinson perin lähetetty Universe Today

Ei kommentteja: