Sivut

tiistai 7. tammikuuta 2014


Lisää Israel tilinpäätöstiedoista Snowdenin löytö "merkittävä tarinoita" - Greenvvald

Julkaistu aika: 07 tammikuu 2014 10:52
Combo tiedoston kuvat osoittaa Yhdysvaltain toimittaja Glenn Greenwald (L 9. lokakuuta 2013 Brasilia) ja Yhdysvaltain ilmiantaja Edward Snowden (R, pysäytyskuvana napata kirjataan 6. kesäkuuta 2013 Hong Kongissa ja luovutetaan AFP 10. kesäkuuta 2013).  (AFP Photo / Evaristo Sa / Guardian)
Combo tiedoston kuvat osoittaa Yhdysvaltain toimittaja Glenn Greenwald (L 9. lokakuuta 2013 Brasilia) ja Yhdysvaltain ilmiantaja Edward Snowden (R, pysäytyskuvana napata kirjataan 6. kesäkuuta 2013 Hong Kongissa ja luovutetaan AFP 10. kesäkuuta 2013). (AFP Photo / Evaristo Sa / Guardian)
Glenn Greenwald, tutkiva journalisti, joka julkaistiin ensimmäisen kerran Edward Snowden vuotoja, sanoi, että NSA ilmiantaja on edelleen "valtava määrä erittäin merkittäviä tarinoita paljastaa," mukaan lukien Israeliin.
"On varmasti olemassa tarinoita jäljellä, joissa Lähi-idän, joihin liittyy Israel. Raportointi tulee jatkumaan suunnilleen samaan tahtiin, että on tapahtunut", entinen Guardian toimittaja sanoi haastattelussa Channel 10 televisioasema, joka esitettiin maanantai-iltana .
"En halua esikatsella mitään tarinoita, joita ei ole vielä julkaistu, mutta se on ehdottomasti asia, että on olemassa valtava määrä erittäin merkittäviä tarinoita, jotka jäävät raportoimaan" Brasiliassa sijaitsevan Greenvvald sanoi lisäten, että toimittajat jatkuu vapauttaa tarinoita " suunnilleen samaan tahtiin, että on tapahtunut. "
"Meillä on ollut vain näitä asiakirjoja seitsemän kuukautta, jotka ilmoitetun määrän ja monimutkaisuuden, ei ole kovin pitkä aika, "hän totesi.
Asiakirjoja vuotanut joulukuussa NSA: n entinen urakoitsija, Edward Snowden, kävi ilmi, että Yhdysvaltain National Security Agency työskenteli käsi kädessä Britannian GCHQ kohdistaa sähköpostiosoitteisiin, jotka kuuluvat silloinen palvelevat Israelin pääministeri Ehud Olmert ja puolustusministeri Ehud Barak, muun muassa . Mukaan yksinomainen raportti Israelin uutistoimisto Debka erikoistunut tiedustelu-ja turvallisuuspalvelujen uutiset, vuoden 2009 jälkeen Washington käyttöön "high-powered, monikerroksinen järjestelmä tiedustelua" - erityisesti Israelia vastaan, joista ei Snowden eikä israelilaiset ovat saatu. Tämä järjestelmä, virasto väitti, oli "yksi kapea keskittyä: poimia pienintäkään sivuääni tai vihje viittaa siihen, että Israel oli aikeissa aloittaa hyökkäys Iranin ydinlaitokset, jotka se oli uhannut tehdä ilman ennakkoilmoitusta Washington . "
"Kuuntelee lakoninen keskusteluja pääministeri Netanjahu hallussa Ehud Barak ei ollut tarpeeksi. Mitä vakoojia käskettiin etsiä oli out-of-the-way käyttäytyminen, kuten tilauksen yhtäkkiä suuri määrä lentopolttoaineen tai tuonti poikkeuksellisen paljon hätälääkintätarvikkeet, " Debka n raportissa todettiin.
Israelin parlamentti (Kuva: James Emery / flickr.com)
Israelin parlamentti (Kuva: James Emery / flickr.com)

NSA vastasi tiedotusvälineiden väittämällä olivat olleet vakoilemassa päälle Israelin messinki sanomalla, että se "ei aio kommentoida julkisesti jokaisen yksittäisen väitetty älykkyys toimintaa", kun taas NSA tiedottaja, Bernadette Meehan, lisäsi, että Yhdysvaltain " kerää ulkomaisten älykkyyttä kirjoita torjui kaikki kansat. "
Jälkeen Snowdenin paljastukset alkuun israelilaiset poliitikot vaativat, että USA lopettaa"järjestelmällisesti vakoilee" Israelia. Vaikka pääministeri Benjamin Netanyahun toimisto aluksi päättivät tukahduttaa skandaali on kasvava julkinen skandaali hänellä on kuitenkin vaatinut tutkimaan asiaa. "Vuonna läheiset suhteet Israelin ja Yhdysvaltojen, on olemassa asioita, joita ei saa tehdä ja jotka eivät ole hyväksyttäviä meille ", Netanyahu sanoi puhuessaan vasemmistolainen Likud puolueen kokouksen Knessetissä 23. joulukuuta.
Useat israelilaiset poliitikot ja lainsäätäjät sanoi, että Israel joutui käyttämään paljastuksia Yhdysvaltain vakoilusta painaa Washington vapauttaa vangittu Israelin agentti, Jonathan Pollard, vakooja vangittiin kulkee luokitellun aineiston Israeliin työskennellessään US Naval älykkyyttä analyytikko. Hän paljasti tiedon, että Iran, Syyria, Irak ja Libya olivat kiireisiä kehittää joukkotuhoaseita hyökätä Israeliin. Ilmiantajan myönsi syyllisyytensä ja sai elinkautinen 1987. Vuonna 1995 Israel myönsi hänelle kansalaisuuden, ja on puhunut hänen vapauttamistaan ​​jälkeen. Pollard on viettänyt jo lähes 30 vuotta liittovaltion vankilaan, kaikkien aikojen ennätys, koska kukaan Yhdysvaltain historiassa on koskaan saanut elinkautista vastaavasta rikoksesta, joiden keskimääräinen aika on yleensä kahdesta neljään vuotta.
Greenwald sanoi Israel oli " aivan oikeassa " yhdistäessään NSA vakoilusta ja Jonathan Pollard tapauksessa, koska " se ei taustalla, korostavat juuri tekopyhyyttä, joka sijaitsee keskellä niin paljon siitä, mitä Yhdysvaltain hallitus tekee. "
"Kun Yhdysvaltain hallitus kiertää maailmaa arvostella muita maita vakoilee liittolaisia ​​ja syyttäjäviranomaisten heitä, he aikovat väittää, että naamalla kun he tekevät juuri sitä?" toimittaja ihmetteli.
Snowdenin edellinen NSA tiedostot pääsi otsikoihin eri puolilla maailmaa ovat osoittaneet, US, jotka kohdistuvat Brasilian presidentti Dilma Rousseff kännykkä sekä Angela Merkelin.
"Yhdysvaltain hallitus rakastaa väittää, että arvo valvonta on lopettaa terrorismi. Onko Yhdysvaltain hallitus sitä mieltä, että Angela Merkel on terroristi tai että Israelin demokraattisesti luottamushenkilöiden ovat mukana terrorismiin? " Greenwald kääritty ylös.

Ei kommentteja: