Sivut

lauantai 4. tammikuuta 2014

Läppä ei valehtele kongressille NSA, sanoo kansallisen tiedustelupalvelun neuvo

• Robert Pik kirjoittaa New York Times kieltää väitteen
• sanoo "epätarkkoja" todistajanlausunto ei korjata julkisesti
Robert Litt
Robert Pik on yleisesti neuvon toimiston johtaja National Intelligence. Valokuva: Manuel Balce Ceneta / AP
Robert Pik, yleinen neuvoa toimiston johtaja National Intelligence, on kirjoittanut New York Times kiistää väitteen, että James Clapper, johtaja kansallisen tiedustelun, valehteli kongressille noin kokoelma irtotavarana puhelutiedot National Security Agency (NSA).
Vedoten toimituksellinen otsikolla "Edward Snowden, ilmiantaja", joka julkaistiin torstaina , Pik kirjoitti, että sanomalehden "toistaa väitteen, että James R Clapper Jr ..." valehteli "kongressille noin kokoelma irtotavarana puhelinliikenteen metatietojen" ja lisäsi: " todistajana asiaa koskeviin tapahtumiin ja osallistuu niihin, tiedän, että väite ei ole totta. "
Times toimituksellisen vaati Snowden, NSA: n entinen urakoitsija, joka vuoti tuhansia tiedostoja viraston valvonnan käytäntöjä  ja tiedotusvälineiden kuten Guardian, tarjotaan "peruste tinkiä tai jonkinlainen armahdusta, joka antaisi hänelle mahdollisuuden palata kotiin". Se myös luetteli useita niin sanottua "rikkomuksia", jonka hän oli paljastanut.
Tällaisia ​​rikkomuksia, toimituksellinen sanoi: "Hänen vuodot paljastui, että James Clapper Jr, johtaja kansallisen tiedustelun,  valehteli kongressille  kun todisti maaliskuussa, että NSA ei kerätä tietoja miljoonia amerikkalaisia. (Ei ole keskusteltu rangaistus tuon valheen.) "
Kirjeessään sanomalehti, viitaten yksi tärkeimmistä senaatin kannattajat NSA uudistuksen , Litt jatkoi: "Senaattori Ron Wyden kysyttiin keräämään tietoa amerikkalaiset aikana pitkä ja laaja-alainen kuulemistilaisuus täysin eri aihe.Vaikka hänen henkilökuntansa jos kysymys päivää ennen, herra Clapper ei ollut nähnyt sitä. Tämän seurauksena kuten jäsen Clapper on selittänyt, hän oli yllättynyt kysymykseen ja keskittyi hänen mielensä kokoelma sisällön amerikkalaisten viestinnän. Tässä yhteydessä hänen vastauksensa oli ja on tarkka.
"Kun me huomautti herra Clapper virhettä hänelle, hän oli yllättynyt ja ahdistunut. Puhuin työntekijä senaattori Wyden useita päiviä myöhemmin ja kertoi hänelle, että vaikka herra Clapper tunnustanut, että hänen todistuksensa oli virheellinen, se ei voinut korjata julkisesti, koska ohjelman mukana oli luokiteltu. "
Litt totesi: "Tämä tapaus osoittaa vaikeus keskustella salaisiksi luokiteltujen tietojen luokittelemattomat asettaminen ja vaara päättelyprosessi henkilön mielentila alkaen ex tempore vastauksista paineen alla. Itse asiassa se olisi ollut järjetöntä Mr. Clapper valehdella tässä istunnossa, koska jokainen valiokunnan jäsen oli jo tietoinen ohjelman. "
Snowden on nyt Venäjällä, jossa hän sai yhden vuoden turvapaikkaa .Yhdysvalloissa, hän joutuu syytetään vakoilusta ja varkauksia. Joulukuussa Richard Ledgett, NSA vastaava virkamies arvioitaessa aiheuttamien vahinkojen Snowdenin vuotoja, ilmoitti, että hän oli avoin mahdollisuus armahduksen .
Valkoinen talo hylkäsi tämän ehdotuksen , presidentti Barack Obaman tiedottaja Jay Carney, kertoo Toimittajat: "Mr Snowden syytetään vuotaa luottamuksellisina ja hänellä on edessään törkeästä maksuja Yhdysvalloissa.Hän on palautettava Yhdysvaltoihin mahdollisimman pian, missä hän on täydet asianmukaista menettelyä. "

Päivän paras video

  • NSA tiedostot trailblock kuva
    Seuraa NSA kehittämiseen liittyvissä kysymyksissä kuin kiista vuotoja edelleen otsikoihin

Guardian Kirjakauppa

Tämän viikon bestsellereitä

  1. 1. Eric Ravilious
    Alan Powers£ 35.00
  2. 2. Stoner
    John L Williams £ 7,19
  3. 3. Taivutus Vastoinkäymiset
    David Pilling £ 15.00
  4. 4. Guardian Nopea Ristikko 5 & 6
    £ 8.00
  5. 5. Libertyn Dawn
    Emma Griffin £ 10.39

Sponsoroidut ominaisuus

esimerkki maapallon ja £ huomautus
Täytyy siirtää rahaa ulkomaille?
Selvitä, miten toiset ovat säästäneet rahaa ja hän antoi sille paras käsitellä.Plus, voittaa £ 25 M & S voucher

Ei kommentteja: