Sivut

perjantai 3. tammikuuta 2014

Kaupunginjohtajan viesti yllätti täysin: ”150 irtisanotaan – 3 päivää aikaa”

Luotu: 
3.1.2014 09:32
  • Kuva: Wikimedia Commons / Vzb83
    Kuva
    Arkistokuvassa Keravan keskustaa.
Keravan kaupungin yt-neuvottelut oli poikkeuksellinen kunnallispoliittinen draama, kirjoittaa sdp:n keravalainen valtuutettu Ville Hoikkala Puheenvuoron blogissaan.
Hoikkalan mukaan ”keravalaiset kokivat aikamoisen yllätyksen” lokakuussa, kun merkittävät muutokset kaupungin johdon toimintaan ja mittavat yt-neuvottelut esiteltiin kaupunginhallitukselle kolmen päivän varoitusajalla.
Kaupunginhallitukselle esitettiin kaupunginjohtajan valtuuksien laajentamista kaupungin henkilöstöpolitiikassa. Esitystä vastustivat SDP:n, Vasemmistoliiton ja Perussuomalaisten ryhmät. Hoikkalan mukaan luvassa uusi yllätys, kun kaupunginhallitus sai käsiinsä kutsun yt-neuvotteluihin. 
– Siinä esitettiin yli 150 henkilön vähentämistä kaupungin palveluksesta ja irtisanomisten käyttöönottoa, Hoikkala kirjoittaa.
Hoikkalan mukaan asia hyväksyttiin kaupunginhallituksessa tasaäänin puheenjohtajan äänen ratkaistessa.
Hoikkala, joka on siviiliammatiltaan lakimiesyrittäjä, teki asiasta kantelun ja oikaisupyynnön. Hänen mielestään oli epäselvää, voiko kaupunginhallitus siirtää henkilöstön muutosturvaa ja yt-neuvotteluja koskevan päätösvallan kaupunginjohtajalle.
– Keravan yt-draama on kunnallispolitiikassa poikkeuksellinen. On harvinaista, että näin laajoja muutoksia kaupungin talouteen ja toimintaan esitellään kaupunginhallitukselle kolmen päivän varoitusajalla, ja ne hyväksytään tasaäänin ilman mitään pyrkimystä kompromisseihin. Ei ole tavallista sekään, että neuvottelupöytään päästään vain tekemällä oikaisupyyntö ja kantelu, Hoikkala kirjoittaa.
Lopulta yt-ratkaisusta tuli maltillinen, eikä ketään irtisanottu tai lomautettu. Keravalla haetaan säästöjä jättämällä virkoja täyttämättä ja tinkimällä henkilöstöeduista.
Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 

Ei kommentteja: