Sivut

maanantai 6. tammikuuta 2014

'Kaksospoikia haetaan kotoaan Oulussa' 4.1.2014 - Järkyttävä video viranomaisten pakkotoimista

Kaksospojat haettiin kotoaan viranomaisten toimesta. Syytä huostaanotolle ei ole vanhemmille kerrottu. Videon lataaja tai Verkkomedia.org eivät liity videoon millään tavalla. Järkyttävää videomateriaalia siitä, kuinka Suomen lastensuojelu toimii.
Lähde: Youtube
5.1.2014, Verkkomedia.org
Päivitys: 6.1.2014 klo 20:31 

'Kaksospoikia haetaan kotoaan Oulussa' 4.1.2014 - Järkyttävä video viranomaisten pakkotoimista
 

Youtuben videoselitteessä kerrotaan seuraavaa:
"Lasten vanhempien luvalla kirjoitan tapauksesta. 
Taustalla on noin puoli vuotta sitten tehty sijoitus, johon sosiaalitoimella ei ole ollut perusteita. Perusteeksi he ovat väittäneet mahdollista pahoinpitelyä, josta tätä nykyä on olemassa syyttämättäjättämispäätökset ja epäilylle ei ole tuolloinkaan ollut kunnollisia perusteita. Sosiaalityöntekijät vain päättivät niin.
Nyt kun ovat huomanneet, että väkivaltaa EI OLE, niin ovat keksineet jonkin uuden verukkeen, mutta sitä EI OLE kerrottu edes lasten vanhemmille. Huomatkaa myös, että heillä on useampia lapsia, jotka kaikki muut asuvat kotona.
Ei mene ihan järkeen tämä homma.
Pojat ovat olleet siis jonkin aikaa poissa vanhempiensa ja sisarustensa luota, mutta koska haluavat takaisin kotiinsa he karkaavat sijoituspaikasta ja palaavat rakastavien vanhempiensa ja sisarustensa luo, eivätkä sieltä halua lähteä pois, kuten videosta näkyy. 
Syy karkaamiseen on myös se, että sosiaalitoimi on luvannut lapsille kotilomia, mutta on pyörtänyt puheensa satuttaen näin lapsia lisää." 

Kuvakaappaus videolta: 
"Ja Salmivaara tykkää?" - Siis vasta tässäkö menee raja?

Lasten äiti kirjoitti:
"Pojat on saanut elo-syyskuussa olla kotona neljänä peräkkäisenä lauantaina viisi tuntia, mutta kun ei sillä sekunnilla juosseet autoon kun heitä tultiin hakemaan, niin sossut ilmoittivat, että kotilomat o peruttu kun vanhemmat eivät päästä poikia, ja käyttäytyvät vihamielisesti sekä agressiivisesti työntekijöitä kohtaa!
Työntekijöiltä kun ei olisi saanut kysellä asioista missä he ovat toimineet täysin väärin! "

Päivitys 6.1.2014:
Lisätietoa julkaistavaksi lasten äidiltä (toimitettu 6.1. ja julkaistaan ilman oikolukua suorana kopiona):
"Voit meidän luvalla valaista sivullasi muillekin tilannetta. tukiperheäiti teki kesäkuussa ilmotuksen että isä pahoinpitelee lapsia (hakkaa, potkii, heittelee seinille ym.) poliisi on kahteen kertaan tutkinu asian. Pahoinpitelyä meidän perheessä ei ole!! Kaksoset sijoitettiin kuulustelujen ajaksi onnelaan ja sanottiin ettei ole syitä eikä perusteluita pitää sen pidempään. Huostaanottohakemukset piti laittaa sossun mielestä varalta jos kuukustelut ei ehdi olla kiireellisen aikana.
Kuitenki kuulemisessa kuultiin ettei pojat pääsekään kuulustelujen jälkeen kotiin niin ennemmin sanottiin. Kun sossut tajus ettei pahoinpitelyä ole (syyttämättäjättämispäätöksetki tullu) väittää silti että sitä ehkä silti on! Myös kotona on jotai pielessä, mutta eivät suostu kertoon mitä vaikka kysytty monta kertaa! Muut lapset voi silti olla kotona. Miten voi siis osalla olla huono koti ja osalla ei? Sitä en ymmärrä minä eikä kukaan mukaan!
Sillon kun pojat valheellisen väkivaltaepäilyn takia sijoitettiin niin ne meni tukiperheestä onnelaan. Perheen 11v oli nähny kun tukiperheäiti oli rinnuksista pitäny toista poikaa seinää vasten ja huutanu että "te ette mene kotiin". Tukiperheäiti sanoi hallinto-oikeudessakin että eihän kukaan ole nähnyt mitä siellä toimistossa tapahtu!! Eipä tehny sossut siitä tutkintapyyntöä. Se toinen video on siis alkusyksyltä kun pojat ei suostunu palaamaan onnelaan ja me ei aleta lapsia väkivalloin tuollalailla repimään!
Tukiperheen äiti oli valehdellut sosiaalityöntekijälle, että perheen isä käyttää väkivaltaa kasvatuksessa. Poliisi tutki ja totesi, että ei ole totta. Lapsia ei palautettu kotiin, heillä oli ikävä isää, äitiä ja siskoja ja veljiä. Karkasivat ja sosiaalitäti tuli poliisien kanssa hakemaan".

*** 

Toim. huom! Tasan klo 18:00 havaittiin äkillinen palvelimen liikenteen hidastuminen ja oman teknisen ylläpidon mukaan palvelimeme oli kunnossa. Palvelumme estyminen käynnistyi siis hetkellä, jolloin liikenne Verkkomediassa on ollut jopa ennätysvilkasta. Pyhäpäivästä johtuen yhteistyökumppanimme konehuoneen vikapäivytys ei vastannut kyselyihin ja päivystys sulkikin ovensa samalla kun liikenne Verkkomediaan estyi.
Palvelu palautui normaaliksi tasan klo 19:30 ilman selitystä. Vika ei ole ollut missään vaiheessa Verkkomedian palvelimessa, vakuuttaa VM:n tekninen ylläpito. 

***
Lue myös: 
Minut herätti tänään video huostaanottotilanteesta, jossa paikalla oli niin sosiaalitoimen edustajia kuin poliisejakin. Videot, kuten tämä, ovat tänä päivänä monen suomalaisen arkea, mutta silti hyvin vaiettu asia.
Uutisblogi: Martti Asikainen
6.1.2014, Verkkomedia.org
Toimitus @ 5.1.2014 18:35

Ei kommentteja: