Sivut

lauantai 18. tammikuuta 2014

ALKAEN RIKOLLISUUDEN TORJUNTAAN METAANIN LAKES: KATSE ROBOTIT EARTH AND SPACE

Senior Research Engineers Lawrence Greer ja Michael Krasowski varustaa MADI anturit ja kuvantamisen laitteiden luonteen mukaan.  Kuva pistetilanne: NASA, Michelle M. Murphy (Wyle Information Systems, LLC)
Senior Research Engineers Lawrence Greer ja Michael Krasowski varustaa MADI anturit ja kuvantamisen laitteiden luonteen mukaan. 
Kuva pistetilanne: NASA, Michelle M. Murphy (Wyle Information Systems, LLC)
Syrjäisessä kolkassa Clevelandin Poliisimuseo, kuuluisa robotti languished pölyttyvät. Sen kunnian päivää, tämä robotti oli osa taistelua vuonna 1970 vastaan ​​mafian valtaan vuonna Cleveland.

Kuten pommitukset pääkaupunki maassa tuolloin robotti tunnetaan Leroy oli torjua rikollisuutta supertähti ottaen kymmeniä räjähtämättömiä pommeja pois naapuruston tavoitteet ja tallettaa ne turvalliset säiliöt räjäytystä.
Kun Mafia oli lopulta rikki paikallisten ja liittovaltion lainvalvontaviranomaisten, Leroy rooli hiipui ja hän oli lähettänyt nurkkaan museo.
Muutama kuukausi sitten, NASA Glenn erikoistutkija insinööri Mike Krasowski oli vierailulla museossa ja oli keskustelun Bob Cermak, museo vapaaehtoisten ja edunvalvoja. Kun Cermakin ilmaisseet kiinnostuksensa kunnostukseen Leroy, Krasowski vakuutti hänelle, että keskuksen Mobile ja kaukokartoituksen Lab (MARS) voisi saada robotti toimii taas alle nykyisten Space Act sopimuksen kaupungin kanssa Cleveland.
Yhdessä insinööri Larry Greer ja teknikko Danny Spina, MARS joukkue asennettu Leroy uusia elektroniikan ja valmiuksia. Hän saattaa olla 1970-luvun robotti, mutta tänään hän on varustettu tekniikka, jonka avulla hänet voidaan etäkäyttää tietokoneen tai lieka, ottaa edelleen ja videokamera kuvia, toimivat vintage poliisin haulikko ja toimivat pommi tartuin.
"Kiitos ihmiset on Glenn, voimme nyt käyttää Leroy kouluttaa yleisölle", sanoo Cermakin. "Lapset voivat toimia robotin ymmärtää paremmin työkaluja käytimme rikollisuuden torjuntaan, että aikakausi."
NASA Glenn insinöörit kunnostettu Leroy, pommi haku robotti, sillä Cleveland Police Museum.  Kuva pistetilanne: NASA
NASA Glenn insinöörit kunnostettu Leroy, pommi haku robotti, sillä Clevelandin poliisimuseo. 
Kuva pistetilanne: NASA
Vaikka MARS tiimi auttoi Clevelandin poliisi on kunnostaa vanha rikollisuuden torjuntaan robotti, heidän day-to-day työhön kuuluu varustelun moderni robotteja muita hakemuksia ensiavun alle Space Act sopimuksen, jossa on suuret mahdollisuudet tieteen tilaa ja maan päällä .Esimerkiksi he ovat parhaillaan instrumentointi MADI (Mars Lab Aquatic Descent Instrument). Se on vedenalainen robotti, johon on asennettu rajapintoja antureita ja mittareita sovelluksiin lainvalvonnan ja vedenalaiset tiede makeassa ja suolaisessa vedessä.
"Kauneus MADI on, että se voidaan räätälöidä vastaamaan tarpeisiin tahansa vedenalainen operaation", sanoo Krasowski. "Jos ensiavun haluat käyttää sitä, voimme sovittaa robotti metallinpaljastimet ja kaiku kuvantamisen laitteiden paikantaa vedenalainen todisteita synkkään Lake Erie."
Sukellus on aina vaarallista ja monet ensimmäinen vastaaja sukeltajat loukkaantuu vuosittain. Robotti kuten MADI, varustettiin erikoistunut anturit, voi sukeltaa ensin vedessä ja etsi vedenalainen kohtaus, pitää ihmiset poissa pahanteosta. Sitten jos sukeltaja tarvitaan, sukeltaja voi seurata MADI n lieka alas alueen etua.
MARS tiimi työskentelee myös makeanveden tutkijoiden Glenn tutkii terveyden järvissä ja Keskilännessä.
"Tässä tilanteessa", sanoo Krasowski "MADI voidaan varustaa antureita, jotka mittaavat painetta ja lämpötilaa, veden suolaisuus ja kemiallisia yhdisteitä, vain muutamia mainitakseni."
Ytimessä MADI on monimutkainen käyttöjärjestelmä. Greer on kehittänyt "aivot" robotti, jonka turvin se voi toimia ja lähettää tärkeitä tietoja etätietokoneille analysoitavaksi.
MARS tiimi tulee työskentelemään Cleveland Poliisi ja NASA tutkijat kautta 2014 testata ja osoittaa MADI ominaisuuksia. Mutta heillä on jo uskovien joukko. Tänä kesänä opiskelijat Glenn Space Academy annettiin koulutushaaste suunnitella välineitä vedenalainen etsintä. Krasowski tiimi käyttää MADI testata ideoitaan kiinnittämällä välineiden ja laskemalla robotti louhospenkereenä laskeva 90 jalkaa. Se keräsi käyttämät tiedot oppilaita kirjoittamaan raportteja. He menivät kotiin innoissaan tieteellistä tutkimusta.
Maan ulkopuolelle, joukkue uskoo MADI voisi olla tutkimus työkalu taivaankappaleet kuten Titan. Yksi kuut kiertävät Jupiterin, Titan on paljon järviä nestemäistä metaania.
"Vuonna Astrobiologian, olemme aina etsivät biomarkkerit tai biosignatures, jotka osoittavat elonmerkkejä", sanoo Krasowski."Tutkijat kehittää upotettavat välineitä Titan järvi tieteellisiä tutkimushankkeita voi todiste välineitä käyttäen MADI suorittaa vedenalaisia ​​testejä ja mielenosoituksia maan päällä."

- Nancy Smith Kilkenny, SGT Inc. 
NASA Glenn Research Center

Ei kommentteja: