Haastattelussa lehti sanoi tehtiin salattuja keinoin Moskovasta, Snowden oli sanoneen: "Tämä" venäläinen vakooja "push on järjetöntä."
Snowden sanoi hän "selkeästi ja yksiselitteisesti toimi yksin, ilman apua keneltäkään, saati hallitus," New Yorker sanoi.
"Se ei tartu .... Koska se on selvästi väärä, ja amerikkalaiset ovat älykkäämpiä kuin poliitikot luulevat," julkaisu lainattu Snowdenin sanoneen.
Johtaja Yhdysvaltain edustajainhuoneen Intelligence komitean sanoi sunnuntaina hän tutki, onko Snowden oli apua Venäjältä varastamalla ja paljastaa Yhdysvaltain hallituksen salaisuuksia.
"Uskon, että on olemassa syy, hän päätyi käsiin - rakastavat käsivartensa - ja FSB agentti Moskovassa. En usko, että on sattumaa," edustaja Mike Rogers kertoi NBC: n "Meet the Press", viitaten Venäjän tiedustelupalvelun virasto, joka on seuraaja Neuvostoliiton ajalta KGB.
Rogers ei ilmennyt erityisiä todisteita takaisin hänen ehdotuksiaan Venäjän osallistuminen Snowdenin toimintaan, mutta sanoi: "Jotkut asiat Etsimme kutsuisimme johtolankoja, jotka varmasti osoittaisi minulle, että hänellä oli apua."
Snowden pakeni Yhdysvalloissa viime vuonna Hongkongiin ja sitten Venäjälle, jossa hän sai vähintään vuoden turvapaikka. Yhdysvaltain viranomaiset haluavat hänet palasi Yhdysvaltoihin syytteeseen. Hänen paljastukset suuri määrä varastettuja Yhdysvaltain salaisten asiakirjojen herätti keskustelua ympäri maailmaa noin ulottumattomissa Yhdysvaltain televalvontaa.
Muut Yhdysvaltain turvallisuusviranomaiset kertoivat Reutersille juuri viime viikolla, että Yhdysvallat ei ollut näyttöä siitä, että Snowden ollut confederates joka auttoi häntä tai ohjattua häntä siitä, mitä National Security Agency materiaaleja hakata tai miten tehdä niin.
 Snowden kertoi New York Times lokakuussa hän ei ottanut mitään salaisia ​​NSA asiakirjoja mukanaan Venäjälle, kun hän pakeni siellä kesäkuussa 2013. "On nolla prosentin todennäköisyydellä venäläiset tai kiinalaiset ovat saaneet asiakirjoja," Snowden kertoi Times.
Snowden sanoi New Yorker haastattelussa, että jos hän olisi venäläinen vakooja, "Miksi Hong Kong?" ja miksi hän jumissa pitkän aikaa Moskovan lentokentällä ennen kuin hän saa jäädä maahan.
"Spies heitä kohdellaan paremmin,", hän sanoi.