Rick Rozoff
Tämä on John Robles. Kuuntelet haastattelussa Rick Rozoff, omistaja ja johtaja Stop Naton verkkosivuilla ja kansainvälisten listaa. Tämä on osa 3 haastattelu käynnissä. Voit löytää loput tämän haastattelun sivuillamme osoitteessa Voiceofrussia.com.
PART 1 , OSA 2
Robles: Tulossa ensi vuonna, mihin maihin, mitä alueita meidän pitäisi katsella ulos suhteen Naton laajeneminen? Puhuimme hieman ennen noin Arctic, se lämpenee, noin Scandinavia luulen. Mitä muita alueita luulet Nato aikoo yrittää laajentua? Ja haluaisin sinut, jos voisit, kommentoida mitä menetys Ukrainan tarkoittaa Naton?
Rozoff: Nämä ovat hyviä kysymyksiä. Ensimmäisenä Sanoisin, että se on kansainvälinen analoginen mitä me Chicagossa kutsuisimme rikos hälytys. On katujengien tai murron renkaat tai jokin muu alueella toimivien ja haluat varoittaa ihmisiä missä he ovat todennäköisesti osuisi, ja teemme maailma palvelun Minusta ennakoimalla sitä, mutta olkaamme todellinen selvää, Ukraina todellakin on yksi niistä. Saanen varata, että keskustelu, että hetki.
Katsotaanpa, mitä tapahtuu Keski-Afrikassa. Olemme nähneet Ranskan sotilaallista väliintuloa Malissa, suoraa sotilaallista väliintuloa avustuksella Yhdysvalloissa, Yhdysvaltain Afrikassa Command ja Yhdysvaltain ilmavoimat Afrikan, Yhdysvaltain ilmavoimat Euroopassa ja Afrikassa, jotka osallistuvat suoraan ferrying ja / tai kuljettaminen Ranskan joukot ja panssaroituja ajoneuvojen ja niin edelleen, mitä on suoraa sotilaallista toimintaa Malissa. Näemme, että toistettu juuri nyt Keski-Afrikkalainen tasavalta.
Ja nämä toiminta ... ja nyt näemme Yhdysvaltain Osprey helikopterit hyökkäsivät Etelä-Sudanissa, jossa USA on menossa osallistua suoraan sotilaallisesti, on jo vaatii Yhdysvaltain suoraa sotatoimet kostoksi että hyökkäys. Meillä on muistaa, että ehkä puolitoista vuotta sitten, Obaman hallinto viestitti, he ilmoittivat virallisesti, ne käyttöön erityinen toiminnan joukkoja ulkomaisten kansakuntia Keski-Afrikassa. Nämä ovat juuri Keski-Afrikkalainen tasavalta, Etelä-Sudanissa, Kongossa ja mikä on neljäs - Uganda.
Niin, että Yhdysvallat on jo massiivisesti mukana Ugandassa Ugandan joukot ovat USA: n valtakirjoja Somalian suurin osa, samoin kuin joitakin Burundin ja Kenian. Joten Keski-Afrikka on selvästi merkitty ylös. On valtava Propagandakampanjasta monet kuuntelijat voivat olla tietoisia, noin hämärä salaperäinen yksittäisten metsästämään Joseph Kony Herran vastarinta-armeijan, on video, joka ... edistää tykkää Oprah Winfrey meni virus ja rakentaa humanitaarinen perustelu Yhdysvaltain viranomaisten suora osallistuminen Keski-Afrikassa, nyt näemme, mitä se todella tarkoittaa.
Mitä se oikeastaan ​​tarkoittaa suoraa Yhdysvaltain armeijan rooli uusin valtio maailmassa Etelä-Sudanissa. Se tarkoittaa Yhdysvaltain jälleen tukemalla niiden Ranskan Naton liittolainen sotilaalliset konfliktit Afrikassa, sen jälkeen, kun Norsunluurannikon vuonna 2011, jossa he kaatoivat hallituksen Laurent Gbagbon. Ja äskettäin, viime vuonna Malissa, tänä vuonna Keski-Afrikkalainen tasavalta, se todennäköisesti siirtyisivät kansakuntia kuten Tshadin lähitulevaisuudessa.
Joten näemme mitä Afrikkalainen komento perustettiin tehdä, mikä on valvoa, koordinoida tai sotia Afrikassa yhdessä Yhdysvaltojen sotilaallinen liittolaisia ​​ja Naton ystäviä se näkyy tällä hetkellä ensiksi. Niin että on yksi alue haluan tarkastella.
Robles: Mitkä ovat Yhdysvaltain Nato Länsi etuja Afrikassa niille kuulijoita, jotka eivät ole täysin tietoisia siitä, mitä heillä on tarjota siellä?
Rozoff: Amerikkalainen poliittinen johtaja Malcolm X sanoi viihdyttävä, mutta suuntaa puheen 1960-luvun alussa nimeltään "En tarkoita banaaneja". Ja hän puhui siitä, mitä tuolloin, Patrice Lumumba hallitus Belgian Kongossa oli syösty vallasta. Nyt on selvää, kaikkien salaliitto teoreetikot, että Yhdysvaltojen kaikki vaan myöntää, että CIA oli keskeinen kaataa hänen hallintonsa ja hänen murhasta.
Mutta mitä 40 vuotta sitten Malcolm X puhui oli se, että Afrikka on yksi voimavara rikkain mantereilla maailmassa ja yhä nyt tarvittavan materiaalin tietotekniikkaa ja energian, öljyn ensinnäkin, maakaasu toissijaisesti, että Afrikka on korvaamaton maailmalle. Ja mitä se edustaa on mahdollisuus Yhdysvaltojen ja sen liittolaisten takaisin valvontaan Afrikkalainen mantereella tehokkaasti.
Meillä on muistaa, että kaikki suuret siirtomaavalta Afrikassa, entinen siirtomaavalta, on Naton jäsen: Ranska, Britannia, Espanja, Portugali, Saksa, Turkki, Italia - joka ikisen. Niin NATO on monella tapaa kollektiivi Länsi siirtomaavaltojen kansainvälisesti, Aasiassa ja läntisen pallonpuoliskon samoin, Etelä-ja Keski-Amerikka, mukaan lukien Karibialla.
Mutta nämä ovat Afrikassa, että puhumme on yhteenliittymä Länsi sotilasvallan jotka haluavat kontrolloida, käsittelee raaka-aineissa, jalo-ja puolijalo metallit tai kiviä ja metalleja ja niin edelleen. Timanttikauppa Etelä-Afrikassa on syytä tarkastella.
Mutta etsimme, mitä on raportoitu olevan melko suuria varantoja öljytuotteiden Keski-Afrikassa juuri, ainakin alustava suunnitelmia on nämä varaukset johdetaan ulos Uganda Tyynellemerelle tai Intian valtamerelle. Ja mielestäni on tärkeää, että nämä taloudelliset tekijät otetaan huomioon, kun katsomme, missä meidän armeijat ovat käytössä ja mitä yleistä sotilaallista strategiaa voi olla.
, että Yhdysvallat perusti ensimmäisen yhtenäisen taistelija komennon, sen ensimmäinen ulkomailla integroitu sotilasjohdon kylmän sodan jälkeen, Afrikassa, on merkittävä seikka ja se ei ole sattumanvarainen yksi. Se ehdottaa, että taistelu Afrikka on monella tapaa strategisesti tärkeä taistelu maailman resursseja ja kontrolloimaan ja hallitsemaan.Afrikka on nyt, jossa asuu yli miljardi ihmistä vuodesta ehkä kolme vuotta sitten, toiseksi väkirikkain maa ... maanosa pikemminkin maailmassa, seuraavaksi Aasiaan.
Joten se on merkittävä useista näkökulmista ja Yhdysvaltain armeija ei aio istua syrjään ja katsella läpi diplomaattisten ja taloudellisten toimenpiteiden maat kuten Venäjä ja Kiina ovat tulossa aktiivisemmin mukana Kiinaan ilman pystyttämiseen taistelu voittamaan heitä siitä aluksella.
Robles: Tarkoitatko aktiivisempi Afrikassa?
Rozoff: Voi, olen pahoillani, Afrikassa todellakin anteeksi.
Robles: Africa meidän pitäisi katsomassa puolesta, entä Skandinaviassa ja arktisen?Missä näet asiat - olet yleensä eturintamassa Rick - niin mistä näet asioita tapahtuu arktisilla Naton laajentuminen ja Skandinaviassa? Ja jatkuva ABM sijoitus, ohjuskilpi, luulet he aikovat pitää tehdä se?
Rozoff: Kyllä, siellä näyttää olevan uutta kiinnostusta, tai ainakin selvitys siitä, mikä viisi vuotta sitten olisi pitänyt siirtää, en todellakaan viittasi siihen niin tuolloin kamppailu arktisen ja mitä tapahtui - se on pian viisi vuotta itse asiassa alusta 2009 - on, että Pohjois-Atlantin liiton konferenssin, Islannissa, uskon sen kutsuttiin konferenssin pohjoisessa. Korkea North on Naton termi tai kiertoilmaus jos haluatte, että arktisella alueella.
Ja mitä he puhuivat tuolloin, tämä tuli heti kannoilla muuten on - eräänlainen jakaus ampui George W. Bushin hallinnon tammikuussa 2009 - juuri ennen hänen lähtöä Mäntyniemen George W Bush, National Security Agency direktiivi annettiin Arctic. Ja oli ilmeistä tuolloin oli viisi virallista vaativia osia Jäämeren ja neljä näistä viisi oli Naton jäseniä: he ovat Yhdysvallat, Kanada, Norja ja Tanska.
Mutta muut maat kuten Britannia, muiden Nato-maiden, kuten Britannian ja Skandinavian maat, kuten Suomi, Ruotsi sekaantuu öljyryntäys, jos voisin laittaa sen, että muun muassa High North, ulkopuolisten maiden kanssa alueen lukien Kiina kiinnostaa in mitä tapahtuu siellä. Mutta se, että neljä viidestä virallisen kantajat ovat Naton jäseniä, ja että Yhdysvallat on merkittävä yksi heidän joukossaan, viestittää toinen mahdollinen kiistakapula Naton ja Venäjän.
Venäjällä on kaikkein kookkaan ja väitän kaikkein oikeutettuihin alueilla, erityisesti Lomonosov Ridge tulee mieleen Napapiirillä. Ja itse asiassa mielestäni se oli noin 3 tai 4 vuotta sitten, että Norja tuli ensimmäinen maa maailmassa perustaa sotilaspäämajoihin sisällä Arctic Circle, se siirsi sen pohjoisesta arktisella alueella.
Robles: näen.
Rozoff: Niin että meillä on tuo meneillään samaan aikaan kuin mielestäni sinun alertly viittaavat, että Skandinaviassa on suunnattu, kaikki vaan tehokas muodollinen sisällyttäminen Pohjois-Atlantin puolustusliitto. Tanskan ja Norjan ollessa perustajajäseniä Naton, niin se lähtee tietenkin Suomen ja Ruotsin, jotka historiallisesti ovat olleet neutraaleja, Suomessa ainakin vuodesta World War 2, Ruotsi 200 vuotta. Mutta molemmat ovat toimittaneet joukkoja, on kuollut ja kuolee Pohjois-Afganistanissa Naton komento, International Security Assistance Force. Ruotsi on toimittanut Gripen sotakonetoimitusta Naton sota Libyaa vastaan ​​vuonna 2011.
Joten sinulla on Ruotsi, joka oli ei osallistu sotilaallisten konfliktien, oli ollut neutraali 200 vuotta, harjoittaa Naton sodat Aasiassa ja Afrikassa. En tiedä kuinka paljon Ruotsin ihmiset todella kiinnittää huomiota tähän, mutta Ruotsi on nyt virallisesti liittyä Naton nopean toiminnan joukkoihin, kansainvälinen iskuryhmä, sekä Suomessa, Georgiassa ja viime aikoihin saakka suunnitelma oli Ukrainaa liittymään heihin .
Joten mitä meillä on, että ei ole sattumaa, että viittaa siihen, että Naton mielestä se ei vain tarvitse kajota vielä entisestään Venäjän rajalla, Suomessa on melkoinen raja Venäjän kanssa tietenkin, mutta myös push North, High North, arktiselle. Ja että nämä kaksi, kun mainittava kysymykseesi, liittyvät toisiinsa, ne todella ei voi erottaa toisistaan ​​ja että Yhdysvallat haluaa määräävää asemaansa maailman huipulla, koska se tekee melkein joka muussa osassa maailmaa.
Robles: Voimmeko segue Ukrainaan sitten? Ja haluaisin saada vuoden lopussa yhteenveto meidän presidentti Vladimir Putin.
Rozoff: Ukrainasta tuli sen jälkeen, mitä näyttää olevan kriisin ratkaisua kriisin, katastrofin itse asiassa Syyriassa olleen seuraavan pisteen laudalla, jossa Yhdysvaltojen ja sen länsivaltojen päätti alaspäin Venäjälle tai haaste Venäjä puuttumalla, todella puuttua sisäisiin asioihin suvereenin valtion, painostavan hallitusta Victor Janukovitshin ja hänen liittolaisensa Kiovassa, joka valittiin nimenomaisesti edistää yhteistyösuhteita Venäjään jälkeen hallitus hänen edeltäjänsä Viktor Jushtshenko, jonka vaimo oli tietenkin syntynyt täällä Chicagossa ja työskennellyt eri tehtävissä ja Ronald Reagan ja George HW Bush viranomaisille, ihmisten pitäisi muistaa. Ja kun hän kääntyi Venäjää, myös putki järjestelyjä, joissa Venäjä on epäedullisessa asemassa nähden on Länsi-Euroopassa.
Mutta Janukovitshin hallitus valittiin suurelta osin edistää ystävällisiä suhteita naapuriinsa noin 1400 km ja on niitä sitten olla vahva aseistettu tai painostanut Yhdysvaltain ja sen länsivaltojen allekirjoittamaan assosiaatiosopimuksen Euroopan unionin kanssa aivan hetki, että Venäjän, Ukrainan, Kazakstanin ja Valko ovat tietenkin lujittaa tulliliiton. No se on aivan selvää, että tarkoitus on vetää Ukrainassa pois Venäjältä, siirrä se suuntaan Euroopan unionin ja Naton.
ja että Euroopan unionin, jälleen meillä oli tilaisuus keskustella, on todella viitta, jonka mukaan Ukraina on tarkoitus liittää Natoon. Ja alusten tarjoamat Ukrainan hallitus on jo aktiivinen, ja meneillään kaksi ja oletettavasti pysyvästi Pohjois-Atlantin liiton laivatoimintaa, yksi Välimerellä, toinen Arabianmeren, ensimmäinen on toiminnan Active Endeavor, toinen on Operation Ocean Shield , ja Yhdysvaltojen edelleen hallussaan, jälleen olemme keskustelleet ennen, vuotuinen Sea Breeze sotaharjoituksia Krimillä Ukrainassa, jossa myös Venäjän Mustanmeren laivasto perustuu.
Muista, jos haluat puhua geopolitiikka, että ihmiset voivat kuvitella mielessään kartta, joka osassa maailmaa. Olivat Syyrian hallitusta on kaadettu ja Venäjä menettää merivoimien telakat laitokseen ainakin Tartus, ja jos hallitus Janukovitshin on kaadettu tavalla tai toisella väkivalta, katu kapina, näimme sen, että lehdistö on osoittautunut varsin taitavia vetämällä pois maissa Jugoslaviasta Ukrainaan 9 vuotta sitten, tai väärennetty tai ylimääräisiä perustuslaillisten vaalien että tuo vallanvaihto maassa, ja Venäjän Mustanmeren laivaston oli tilattava pois Krim joka on olen varma, mitä USA on tilaamassa sen liittolaiset ja Ukrainan tehdä tai harkita. Niin olisit nähnyt häätö Venäjä, paitsi Välimeren, mutta lukuun ottamatta kapea kaistale Venäjän alueella ulos Mustanmeren. Ja tämä on melko raskaan geopolitiikka, ja mielestäni siinä mielessä liian kaksi ovat yhteydessä toisiinsa.
Se oli lopussa 3 osan haastattelussa Rick Rozoff, omistaja ja johtaja Stop Naton verkkosivuilla ja kansainvälisten listaa. Voit löytää muut osat tämän haastattelun sivuillamme osoitteessa Voiceofrussia.com. Kiitos kuunteluun ja toivotan teille parasta.
PART 1 , OSA 2