"Pyrimme ottamaan hyvin suuri askel ja lisätä säde meidän seuraava elektroni-positroni Collider suhteellisen vähän energiaa, jopa 5 GeV," instituutin johtaja, akateemikko Alexander Skrinsky sanoi.
Palkki, eli törmäykset alkeishiukkasten sekunnissa, ja VEPP-2000 Collider, joka on rakenteilla, odotetaan olevan noin 1000 kertaa suurempi kuin instituutti on saavuttanut tähän mennessä ja vielä enemmän kuin Large Hadron Collider, hän sanoi .
Standard Malli on poikkeuksellisen korkea ennustamista teho ja kaikki merkittävät poikkeamat sitä ei ole löydetty hyvin erilaisia ​​kokeiluja, mutta se on tietenkin otettava huomioon muutakin kuin standardimallin, asiantuntija jatkoi.
"On kaltaisten ilmiöiden pimeä aine ja pimeä energia, jota ei voida kuvata standardimalli, ja yksi on mennä pidemmälle, jotta löydettäisiin selitys. On valtava kokeellista työtä eteenpäin, lähinnä kosmologia, tähtitiede ja varmasti , korkea energian hiukkasfysiikan "Skrinsky sanoi.
"Tässä yhteydessä Novosibirsk kokeita, ensinnäkin, uusi Collider VEPP-2000, ovat pioneerihanke testaus Standard Malli, yksi suurimmista luonnontieteen teorioita 20. vuosisadan", hän sanoi.
 Budker Nuclear Physics Institute of Siperian haara Venäjän tiedeakatemian on maailman johtava keskus käsittelee korkean energian hiukkasfysiikan, hallittu thermonuclear synteesi ja soveltavan fysiikan. Instituutti on ainutlaatuinen Venäjällä enemmistöllä alueilla.