Sivut

tiistai 2. syyskuuta 2014

Venäläisasiantuntijat: Naton laajeneminen on vaarallista ja vastoin Euroopan etuja

Länsimaat pyrkivät edelleen syventämään vastakkainasettelua Venäjän kanssa, vaikka pelottelu pitäisi lopettaa ja edes yrittää löytää intressien tasapaino yhteisen turvallisuuden nimissä.
Lähde: Stimme Russlands
Toimittaja: Heikki Sipilä
2.9.2014, Verkkomedia.org 

Venäläisasiantuntijat: Naton laajeneminen on vaarallista ja vastoin Euroopan etuja
Itä-Euroopan maat haluavat katkaista välit Venäjään. Puola, Latvia, Liettua, Viro ja Kanada tukevat Naton ja Venäjän vuonna 1997 allekirjoittaman sopimuksen kumoamista.
Saksalaislehti Frankfurter Allgemeine Zeitung kertoi elokuun lopussa, että Nato aikoo perustaa viisi uutta tukikohtaa Itä-Eurooppaan. Lisäksi tulevassa Nato-huippukokouksessa Walesissa tullaan kertomaan sellaisten nopean toiminnan joukkojen perustamisesta, joiden tehtävänä on estää Venäjän aggressiivisia toimia.
Suomi ja Ruotsi puolestaan ilmoittivat valmiudestaan tiivistää yhteistyötä Naton kanssa. Isäntämaasopimus on määrä allekirjoittaa tulevassa huippukokouksessa 4.-5.9.2014.

"Suomi ja Ruotsi korostavat, että isäntämaasopimus ei merkitse liittymistä Natoon, mutta asiantuntijat ovat toista mieltä."


"Länsimaat järjestivät Ukrainan vallankaappauksen ja tukevat uutta hallitusta sodassa omaa kansaansa vastaan. Naton joukkojen ja infrastruktuurin siirtyminen Venäjän rajojen lähelle tekee maastamme saarretun linnoituksen", sanoi sotilasasiantuntija Viktor Jesin.
"Tanska ja Norja ovat Naton jäseniä. Jos Suomi ja Ruotsi liittyvät Natoon, Venäjän pohjoisten alueiden turvallisuustilanne huononee. Suomessa ja Ruotsissa on pitkään puhuttu Nato-jäsenyyden eduista."
Nato pyrkii heikentämään Venäjän asemaa kansainvälisellä areenalla. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov on sanonut, että Naton laajeneminen lähemmäs Venäjän rajoja on provokaatio. Venäjä kehottaa länsimaita luopumaan kylmän sodan ajattelumallista. Turvallisuusongelmien ratkaiseminen ei onnistu syyttämällä Venäjää kaikesta maailman pahasta.

 Stimme Russlands / KOMINFORM
Toimitus @ 2.9.2014 14:38

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Die Nato-Erweiterung schadet den europäischen Interessen 
STIMME RUSSLANDS Konjunkturbedingte Überlegungen und die mythische „russische Bedrohung“ drängen den Westen zu einer stärkeren Konfrontation mit Moskau. Es sei hier besonders betont, dass die Vertiefung der Trennung von Russland von den osteuropäischen Ländern lobbyiert wird, die ihren Komplex des „Opfers“ noch nicht überwunden haben. Die „Kriegspartei“ hat die westliche öffentliche Meinung fest gesattelt und will ihre Agenda nicht ändern.

Ei kommentteja: