Sivut

perjantai 19. syyskuuta 2014

Washingtonin politiikka ISIS-järjestöön nähden ei ole rehellistä

Islamistisen ISIS-järjestön taistelijat ovat julkaisseet videon, jossa he julistavat valmiutensa taistella Yhdysvaltoja vastaan. ''Sota on vasta alkamassa ja mujahidinit odottavat yhdysvaltalaisia sotilaita'', sanotaan tekstissä, joka sisältyy 52 minuuttia kestävään videoon.
Lähde: Rysslands Röst
Toimittaja: Heikki Sipilä
19.9.2014, Verkkomedia.org

Washingtonin politiikka ISIS-järjestöön nähden ei ole rehellistä 
Lehdet ovat kutsuneet tätä videota sodanjulistukseksi yhdysvaltalaisille. Tällaisesta arviosta voidaan toki olla montaa mieltä, mutta ISIS -ryhmittymällä ei riitä aineellisia eikä henkilövarantoja taisteluun nykypäivän voimakkainta suurvaltaa vastaan.
Toisaalta Yhdysvallat ei tällä hetkellä ole sellaisessa tilanteessa, että se voisi sataprosenttisesti käyttää sotilaallisia mahdollisuuksiaan. Vaikka kongressissa puhunut puolustusministeri Chuck Hagelei sulkenut pois mahdollisuutta maaoperaation aloittamiseksi islamistitaistelijoita vastaan, uusi sota toisella puolella maapalloa olisi kuitenkin liian suuri riski tämän päivän Yhdysvalloille.
Fundamentalistien taholta tulevaa uhkaa ei kuitenkaan saa jättää huomiotta. Juuri tämän vuoksi Valkoinen talo yrittää selvittää tilanteen ISIS-ryhmittymän kanssa hyödyntämällä muita tahoja. Tässä yhteydessä on otettava huomioon, että ISIS -järjestöön liittyvä ongelma on muodostunut näin kärkeväksi nimenomaan yhdysvaltalaisten omasta syystä.


Asiasta puhui Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov:
"Aluksi eurooppalaiset ja amerikkalaiset valvoivat ISIS-järjestöä, koska se taisteli Bashar al-Assadinhallintoa vastaan. Sama tapahtui aikanaan mujahidinien kanssa, jotka perustivat Al-Qaidan. Sitten tuli 11.9.2001. Nyt länsimaat toistavat omat virheensä.
ISIS-järjestö on karannut käsistä, jos se koskaan ylipäätään oli valvonnassa. Kun ISIS -järjestön taistelijat valtasivat kolmasosan Irakin alueesta ja maan avaininfrastruktuureista ja kun muodostui todellinen vaara Bagdadin valtaamisesta, vasta silloin Yhdysvallat julisti järjestön terroristiseksi järjestöksi ja aloitti taistelun sitä vastaan."
Jokin aika sitten Pariisissa pidetyssä konferenssissa Yhdysvallat muodosti pikaisesti terrorisminvastaisen koalition. Valmiudestaan liittyä mukaan islamistien vastaisen taisteluun on ilmoittanut jo yli 40 maata.
Todella tehokkaasti islamisteja vastaan voivat kuitenkin taistella ainoastaan Syyria ja Iran, mutta niitä ei Pariisin konferenssissa ollut. Yhdysvalloille yhteistyö näiden valtioiden kanssa merkitsisi omien virheiden tunnustamista ja muutosten tekemistä ulkopolitiikkaan perustavanlaatuisella tavalla.
Washington ei kuitenkaan ole valmis tällaiseen käännökseen.

 Rysslands röst / KOMINFORM
Heikki Sipilä @ 19.9.2014 10:09

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Islamiska staten kan inte besegras ifall USA:s utrikespolitik inte ändras
Gerillamän vid sunnimuslimska extremistorganisationen Islamiska staten har spridit en video om sin beredskap för krig med USA. Kriget är bara i sin början, och våra mujaheddin väntar på amerikanska soldater, heter i det i texten som ackompanjerar den 52 minuter långa videon.
Läs mera: http://swedish.ruvr.ru/2014_09_18/Islamiska-staten-kan-inte-besegras-ifall-USA-s-utrikespolitik-bestar-7867/

Ei kommentteja: