Sivut

perjantai 19. syyskuuta 2014

Venäjä ehdottaa länsimaille uutta strategiaa toiminnassa terrorismia vastaan

Venäjä ehdottaa kansainvälistä yhteisöä laatimaan kokonaisvaltaisen strategian toiminnassa terrorismia vastaan. Sergei Lavrovin mukaan toistaiseksi terrorismia on pyritty torjumaan perinteisten, mutta virheellisten menetelmien avulla.
Lähde: Stimme Russlands
Toimittaja: Heikki Sipilä
17.9.2014, Verkkomedia.org

Venäjä ehdottaa länsimaille uutta strategiaa toiminnassa terrorismia vastaan 
Vakavaa keskustelua terrorismista käytiin Pariisissa kansainvälisessä konferenssissa, johon osallistui noin 30 valtion edustajia. Tapahtumaan koollekutsumisen syynä olivat tapahtumat Irakissa, missä ISIS -terroristijärjestö on lietsonut väkivaltaisuuksia. Näiden tapahtumien vuoksi voidaan puhua uhkasta koko ihmiskunnalle. T
Tapahtuman osanottajat lupasivat Irakin hallinnolle kaikkea mahdollista tukea, myös sotilaallista apua. Tapaamisen päätösasiakirjassa ei kuitenkaan täsmennetä, minkälaisista sotilaallisista toimista on kyse. Huomautetaan ainoastaan, että ne vastaavat tiukasti Irakin hallinnon vaatimuksia ja tarpeita sekä myös kansainvälistä lainsäädäntöä muodostamatta vaaraa siviiliväestölle.
Venäjä ehdottaa kutsumaan koolle kansainvälisen konferenssin Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan ääriainesten ja terrorismin ongelmien syvällistä tutkimista varten. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi, että terrorismin uhkan ongelma on huomattavasti monimutkaisempi kuin on arvioitu ja se ulottuu maantieteellisesti hyvin laajalle alueelle. On tutkittava ilmiön perimmäisiä syitä eikä ainoastaan terrorismin näkyville nostamia oireita.

Syiden torjuntaa seurausten hallinnan sijasta, Sergei Lavrov

Venäjä otti jo kauan sitten esille Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan terrorismin ongelman ns. arabikevään jälkeen, jolloin maiden hallintojen syrjäyttäminen asetettiin terrorismin vastaisen toiminnan edelle. Venäjä ei pyri syyttämään ketään menneistä virheistä.
On kuitenkin lähdettävä siitä, että menneisyyden opetukset on otettava huomioon laadittaessa uutta strategiaa. On välttämätöntä ymmärtää, ettei kaksoisstandardeja voi soveltaa taistelussa terrorismia vastaan eikä terroristeja voida jakaa hyviin ja pahoihin. Lisäksi terrorismin vastaisen taistelun on oltava johdonmukaista.
Tässä yhteydessä Venäjä on valmis osallistumaan terrorismin vastaisen taistelun liittyvien yhteisten lisätoimintojen suunnittelemiseen. Moskova antaa jo nyt merkittävää sotilaallista ja muunlaista apua Irakin, Syyrian ja muiden alueen valtioiden terrorismin vastaisen toiminnan vahvistamiseen.
Nämä valtiot ovat eturintamassa taistelussaan ISIS -järjestöä ja muita ääriryhmittymiä vastaan.
"ISIS–järjestön johdolle ei saa jäädä minkäänlaisia haavekuvia. He eivät edusta islamia ja heille ei saa koskaan antaa mahdollisuutta oman valtion muodostamiseen", sanoi Venäjän ulkoministeri. "Jotta ehdittäisiin estää heidän pyrkimyksensä, toiminnan on perustuttava tiukasti sen ymmärtämiseen, että ääriainesten aktivoitumisen aallon kasvu on pääuhka alueelle", hän painotti.

 Stimme Russlands / KOMINFORM
Heikki Sipilä @ 17.9.2014 14:42

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Russland bietet dem Westen eine neue Strategie zur Terrorbekämpfung an 
STIMME RUSSLANDS Bei einer internationalen Konferenz in Paris, an der Vertreter aus etwa 30 Ländern teilgenommen haben, wurde über Terrorismus diskutiert. Als Anlass zu dieser Konferenz dienten die Ereignisse im Irak, wo Kämpfer des Islamischen Staates enorm aktiv sind und eine Gefahr für die ganze Welt darstellen.

Ei kommentteja: