Sivut

torstai 18. syyskuuta 2014

Kaataako NATO Ukrainassa tietoisesti bensiiniä liekkeihin?

Joukkotiedotusvälineet kertovat, että Ukrainan länsiosassa alkoivat 15.9. kansainväliset Rapid Trident 2014 -sotaharjoitukset. Ne jatkuvat 26.9. saakka. Harjoituksiin osallistuu 1 300 sotilasta, 15 eri maasta. Mukana on 700 eri tyyppistä asetta ja yli 50 sotilasajoneuvoa ja panssarivaunua.
Lähde: Rysslands Röst
Toimittaja: Heikki Sipilä
17.9.2014, Verkkomedia.org

Kaataako NATO Ukrainassa tietoisesti bensiiniä liekkeihin? 
Ukrainan ja Yhdysvaltain lisäksi harjoituksiin osallistuu sotilaita Britanniasta, Saksasta, Espanjasta, Norjasta, Bulgariasta Puolasta, Romaniasta, Liettuasta, Latviasta, Kanadasta, Moldovasta, Georgiasta ja Azerbaidzhanista.
Mielenkiintoisen tiedon näistä sotaharjoituksista antoi Yhdysvaltain valtionhallinto. Sieltä kerrottiin, että harjoitukset järjestetään joka vuosi eivätkä ne ole vastatoimenpide Donbassin tapahtumille. Toisin sanoen, kun joka päivä saadaan kuulla valtameren takaa Venäjään kohdistuvia uhkauksia Washingtonin hyväksyessä pakotteita Venäjää vastaan, samalla väitetään, ettei Nato-maiden sotilaallisen voiman esittely Venäjän naapurissa ole osoitettu millään tavalla sitä vastaan.
Kummallista logiikkaa.


Toisaalta, suurin osa politiikoista ja asiantuntijoista on yhtä mieltä siitä, ettei itse Ukrainalla ole Natolle enää suurtakaan merkitystä.
Venäjän ulkoministeriön Ukrainan sotaharjoitusten vuoksi julkistamassa tiedotteessa sanotaan, että Walesin huippukokouksessa otettiin linjaksi Naton infrastruktuurin siirtäminen itään sotilaallisen läsnäolon vahvistamiseksi Venäjän rajan läheisyydessä. Näitä suunnitelmia on kypsytelty jo pitkään ja Ukrainan kriisistä tuli ainoastaan hyvä tekosyy niiden toteuttamisen aloittamiselle, toteaa Venäjän ulkoministeriö.
Onko joka tapauksessa päätetty kaataa bensiiniä tuleen?
Tätä kysyy saksalainen Neues Deutschland -lehti Naton Ukrainan sotaharjoitusten vuoksi. On varmaan paikallaan huomauttaa, ettei tulipalo kyde ainoastaan Ukrainassa, vaan myös muutamilla muilla alueilla. Onko tilanne välttämättä lietsottava syttymispisteeseen saakka yhdellä näistä alueista? Suurpaloon ei ole pitkä matka.

 Rysslands röst / Oleg Severgin / KOMINFORM
Heikki Sipilä @ 17.9.2014 14:09

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Att leka med elden i ett brinnande hem
Den 15 september påbörjades övningarna Rapid Trident 2014 i västra Ukraina. Övningarna väntas pågå till den 26 september.

Ei kommentteja: