Sivut

lauantai 27. syyskuuta 2014

Etelä-Amerikan maat tuomitsevat Yhdysvaltain johtamat ilmaiskut Syyriassa

Etelä-Amerikan maat ovat tuominneet Yhdysvaltain ilmaiskut ISIL-militantteja vastaan Syyriassa ja todenneet, että ne loukkaavat maan suvereniteettia.
Lähde: PressTV
Toimittaja: Heikki Sipilä
26.9.2014, Verkkomedia.org

Etelä-Amerikan maat tuomitsevat Yhdysvaltain johtamat ilmaiskut Syyriassa 
Ecuadorin ulkoministeriö on lausunnossaan sanonut pommitusten loukkaavan Syyrian suvereniteettia ja alueellista koskemattomuutta.
"Meneillään olevat toimet toteutetaan vastoin kansainvälisen oikeutta, koska niillä ei ole YK:n yleiskokouksen eikä turvallisuusneuvoston hyväksyntää", sanotaan Ecuadorin ulkoministeriön lausunnossa.
Aiemmin tällä viikolla Washington ja koalition arabiliittolaiset tekivät useita ilmaiskuja militantteja vastaan Syyriassa. Hyökkäykset ovat kuitenkin toistaiseksi olleet tehottomia militanttien pysäyttämiseksi. Iskut ovat saaneet terroristit lisäämään joukkojensa miesten ja aseiden määrää.


"On välttämätöntä, että sotilaallisilla toimilla on asianmukainen kansainvälisen yhteisön hyväksyntä. Viime aikojan historia opettaa, että toimenpiteet, jotka ovat yksipuolisia ja lainvastaisia vain lisäävät epävakautta kyseisillä alueilla", sanotaan julkilausumassa.
Venezuelan presidentti Nicolas Maduro tuomitsi äskettäin nämä pommitukset YK:n yleiskokouksessa. Hän sanoi, että länsimaat ovat syyllisiä nykyiseen Lähi-idän kriisiin.
Maduro sanoi, että sotilaallisissa toimissa pitää kunnioittaa itsenäisten valtioiden itsemääräämisoikeutta. Maduro sanoi myös arvostavansa Damaskoksen toimintaa aseistettuja militanttijoukkioita vastaan.
Myös Brasilian presidentti Dilma Rousseff tuomitsi Yhdysvaltain johtamat pommitukset ja sanoi niiden olevan tarpeetonta väkivallan lisäämistä.

 Press TV / KOMINFORM
Heikki Sipilä @ 26.9.2014 17:34

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
South America slams US-led airstrikes in Syria
South American countries have denounced the US airstrikes on ISIL militants in Syria as the violation of the country’s sovereignty.

Ei kommentteja: