Sivut

lauantai 27. syyskuuta 2014

Poroshenkon suunnitelma Ukrainasta hieno, muttei realistinen - katso myös dokumentti!

Presidentti Poroshenko on esitellyt Ukrainan laajamittaisten uudistussuunnitelman, jota kuvaillaan hienoksi, mutta ei realistiseksi. Mutta mikä on realismia? Muutama päivä sitten julkaistu vaikuttava silminnäkijä-dokumentti kertoo siitä mikä on totuus Donbassin alueella.
Lähteet: Stimme Russlands, Youtube
Toimittaja: Heikki Sipilä
27.9.2014, Verkkomedia.org

Poroshenkon suunnitelma Ukrainasta hieno, muttei realistinen
Suunnitelma on laadittu kuudeksi vuodeksi eteenpäin ja saanut nimekseen "Strategia 2020". Ukrainan presidentti kertoi, että siihen sisältyy noin 60 uudistusta, jotka valmistellaan lopullisesti ennen uuden parlamentin valitsemista maahan.
Poroshenko sanoi Strategia 2020 -ohjelman tärkeimmän tehtävän olevan Ukrainan valmistaminen EU:n jäsenyyteen. Analyytikot ovat suhtautuneet tähän tavoitteeseen hyvin skeptisesti. Asiaa kommentoi Venäjän kansallisen strategian instituutin asiantuntija Juri Solozobov:
"Monet ukrainalaiset syyttävät Poroshenkoa siitä, ettei hän kerro omista toimistaan, jotka koskevat keskeisiä suunnitelmia ja uudistuksia tai maan liittovaltiollistamista ja Minskin sopimusta. Vastauksia vastaaviin kysymyksiin emme ole saaneet.
Olemme kuulleet väitteen Krimin tilapäisestä asemasta, siitä,  että Krimille on turvattu vapaatalousalue kymmeneksi vuodeksi. Poroshenko yrittää esittää, ettei Krimiä ole Ukrainan kannalta menetetty. On täysin epäselvää, mitä tapahtuu Kaakkois-Ukrainalle.
Kaasun kauttakuljetukseen liittyvästä ongelmasta ei ole kerrottu mitään. Eurooppa pelkää, että Ukrainan epävakaan tilanteen vuoksi energiaraaka-aineen saanti Venäjältä keskeytyy tai jopa loppuu. Eurooppa voi yksinkertaisesti jäätyä ja kaiken lisäksi säätieteilijät ovat luvanneet ankaraa talvea. Näin ollen Poroshenko ei todellakaan ole vastannut yhteenkään Ukrainan kannalta keskeiseen ja ajankohtaiseen kysymykseen."

Voiko väkivallan suolle rakentaa pilvenpiirtäjiä, Poroshenko?

Venäjän Euroopan unionin lähettiläs Vladimir Tshizhov on sanonut, että Poroshenkon lupaus jättää Ukrainan jäsenhakemus Euroopan unionille ei saa synnyttää yhteiskunnassa samankaltaisia haavekuvia kuin assosiaatiosopimuksen solmiminen, joka johti kriisiin.
Ei ole mahdollista liittyä Euroopan unioniin ilmoitetussa ajassa. Euroopan komission uusi johtajaJean-Claude Juncker on jo sanonut, että hänen viisi vuotta kestävällä kaudellaan ei minkäänlaista unionin laajentamista tapahdu.
Asiantuntijoiden mukaan Euroopan unionin liittymissuunnitelman toteuttamista varten on ensimmäiseksi normalisoitava suhteet Venäjään ja saatava aikaan pysyvä rauha Kaakkois-Ukrainaan, johon Poroshenko ei ole valmis, sanoi Juri Solozobov.
"Poroshenko on yliarvioinut omat voimansa. Kaakkois-Ukrainan hutera rauha on ennen kaikkea Venäjän ja Saksan saavutus. Liittokansleri Merkelhän käytännössä pakotti Poroshenkon osallistumaan Minskin neuvotteluihin. Tämä on myös Euraasian unioniin kuuluvien  maiden (Venäjä, Valko-Venäjä ja Kazakstan) saavutus.
Ne ehdottivat käytyjen neuvotteluiden formaattia ja tarjosivat yhteysryhmälle tapaamispaikan. Neuvottelujen onnistuminen on Putinin, Lukashenkon ja Nazarbajevin työn tulos, mutta ei millään tavalla Poroshenkon ansiota."

 Stimme Russlands / Sergei Duz / KOMINFORM

Vastarinnan kasvot: Omin silmin (23.9.2014) englanninkielinen tekstitys 

Heikki Sipilä @ 27.9.2014 10:10

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Der bemerkenswerte, aber unrealistische Plan des Pjotr Poroschenko Weiterlesen: http://german.ruvr.ru/2014_09_26/Der-bemerkenswerte-aber-unrealistische-Plan-des-Pjotr-Poroschenko-0617/
STIMME RUSSLANDS Präsident Pjotr Poroschenko hat ein Programm zu umfangreichen Umwandlungen in der Ukraine vorgestellt. Die Experten meinen, seine Pläne würden keine Antworten auf die aktuellsten, vor dem Lande stehenden Herausforderungen enthalten. Das Programm ist für die nächsten sechs Jahre bestimmt und heißt „Strategie 2020“. Der ukrainische Staatschef sagte, es umfasse etwa 60 Reformen, die bis zum Arbeitsbeginn des neuen Parlaments endgültig ausgearbeitet sein würden.

Ei kommentteja: