Sivut

lauantai 27. syyskuuta 2014

Yhdysvallat hyökkää jälleen, mutta ketä vastaan sotaa käydään?

Yhdysvaltain ilmavoimat jatkaa ISIS-järjestön asemien pommittamista Syyriassa kysymättä lupaa maan viralliselta hallinnolta. Kansainvälisen oikeuden sääntöjen mukaan sotilaallisten iskujen tekemistä vieraan valtion alueelle ilman tämän maan johdolta saatua lupaa pidetään aggressiona.
Lähde: Stimme Ruslands
Toimittaja: Heikki Sipilä
26.9.2014, Verkkomedia.org

Yhdysvallat hyökkää jälleen, mutta ketä vastaan sotaa käydään?
Mutta milloin kansainvälinen oikeus olisi huolestuttanut Washingtonia?
ISIS-järjestö muodostaa todellakin vakavan uhkan. Ryhmän toiminta sen vallattua suuren osan Irakin ja osan Syyrian alueista toi esille sen todelliset voimavarat sekä järjestäytyneisyyden. Sitä vastaan on tietysti taisteltava, mutta ei kansainvälisen oikeuden ja muiden valtioiden etujen kustannuksella, totesi venäläinen kansainvälisen oikeuden kysymysten asiantuntija Oleg Hlestov.
"Jos tarkastellaan Yhdysvaltain toimia kansainvälisen oikeuden näkökulmasta Washingtonin tehdessä iskuja Syyriaan, kyseessä on törkeä rikkomus. Kaikissa maissa Yhdysvallat pyrkii käyttämään voimaa vastoin kansainvälisen oikeuden sääntöjä silloin, kun se on sille edullista ja vastaa Yhdysvaltain joko poliittisia tai taloudellisia etuja."


Pelkästään ilmaiskuilla Yhdysvalloilla ei ole mahdollista voittaa ISIS järjestöä. Ilman maaoperaatiota taistelijoita ei pystytä tuhoamaan. Jos ohjus osuu Damaskokseen, se voidaan aina kirjata sattumaksi. Kuitenkin valtaosa asiantuntijoista uskoo, että taistelu terroristeja vastaan on vain peitetoimi uudelle yritykselle syrjäyttää Bashar al-Assad.
Washingtonissa on ajateltu, että nyt on aika järjestää uusinta viime vuoden syyskuun tapahtumille. Yhdysvallat ei tuolloin pystynyt syrjäyttämään Bashar al-Assadia, mikä johtui pitkälti Venäjän omaksumasta poliittisesta linjasta.
Kuluneen vuoden aikana Yhdysvallat on pyrkinyt muodostamaan mahdollisimman paljon ongelmia Venäjälle muilla rintamilla. Washingtonin analyytikot ovat arvioineet, ettei Venäjällä olisi nyt aikaa Syyrian ongelmille.
Viimeisimmässä YK:n turvallisuusneuvoston istunnossa Yhdysvaltojen presidentti kehotti kansainvälistä yhteisöä harkitsemaan, missä määrin maat ovat valmiit ottamaan vastuuta kansainvälisen oikeuden normien noudattamisesta. Obama väittää, että asia koskisi ensi sijassa Venäjää, jota hän syyttää aggressiosta Euroopassa.
Vastauksena Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov huomautti, että Yhdysvaltojen presidentin puheessa tulee selvästi esille sellaisen maan näkemys, joka on omaan kansallisen turvallisuusoppiinsa kirjannut itselleen oikeuden käyttää voimaa oman näkemyksensä mukaan riippumatta YK:n turvallisuusneuvoston päätöksistä ja kansainvälisen oikeuden säännöistä.

 Stimme Russlands / Igor Siletski / KOMINFORM

Katso ajankohtainen dokumentti ISIL-terroristeista - vaiettu geopoliitiikka ja III maailmansota

Lue myös muuta aiheen uutisseurantaa:
YK:n pääsihteeri: Yhdysvallat pommitti Syyriaa kysymättä lupaa iskujensa suorittamiseen
Lisää USA:n ilmaiskuja kohteisiin Syyriassa 24.9.
Iskuissa sai surmansa ainakin 14 militanttia ja viisi siviiliä
Yhdysvaltain koneet iskivät Syyrian öljynjalostamoihin 25.9. - ainakin 12 kohdetta pommitettu
Sotilaskoneet Turkista liittyivät Syyrian vastaisiin pommituksiin vastoin ennakko-odotuksia
Britannia: ISIS-terroristien vastainen kampanja voi kestää vuosia

Tarvitsemme tukeasi - toimimme ainoastaan yksityisin lahjoitusvaroin!
Kiitä työstä lahjoituksella  ja avustat Verkkomedian toimintaa jatkumaan. "Meille pieni on jo suurta": Lahjoitustili: Janus Putkonen / FI71 4055 7620 0031 53
Heikki Sipilä @ 26.9.2014 16:08

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Washington gegen Terroristen: Auf der Suche nach einer unsichtbaren Bombe 
STIMME RUSSLANDS Die Amerikaner stehen auf Wacht für Frieden und Demokratie: Dieses Mal fliegen die Luftstreitkräfte der USA Angriffe gegen Kämpfer der Organisation „Islamischer Staat“ (IS). Aber sie tun das auf dem Territorium Syriens, ohne sich um eine Genehmigung seitens des offiziellen Damaskus gekümmert zu haben.

Ei kommentteja: