Sivut

perjantai 19. syyskuuta 2014

Poroshenko USA:ssa samassa ohjeita - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

PoroshenAndrei Fedjashin

Eilen, 18:39

Poroshenko USA:ssa samassa ohjeita

Poroshenko USA:ssa samassa ohjeita

Ukrainan presidentti Petro Poroshenko matkusti syyskuun 18. päivänä Kanadasta USA:han, ensimmäiselle viralliselle vierailulleen.

Sen jälkeen, kun hän on tavannut Barack Obaman ja John Kerryn, hän puhuu Kongressin molempien huoneiden yhteisessä istunnossa. USA:ssa tätä pidetään suurena kunniana.
Ukrainan uuden presidentin Yhdysvaltojen matka voidaan muodollisesti jakaa kahteen osaan: henkisen tuen saamiseen Kanadassa ja sponsoreiden ohjeiden hakemiseen Washingtonista.
Kiovan hallinnon johtaja sai Kanadassa hyvin lämpimän vastaanoton. Ukrainalaisyhteisöön kuuluu siellä miltei kaksi miljoonaa ihmistä, joka on kokonaisuudessaan liotettu russofobiassa. Kanadassa asuvian valitsijoiden ryhmä on niin vaikutusvaltainen, että kaikkien politiikkojen on otettava se huomioon. Kanadan virallinen johto otti Poroshenkon vastaan, hyväksymällä uusia Venäjän vastaisia pakotteita ja lupaamalla kaikenlaista mahdollista apua taistelussa Venäjän aggressiota vastaan.
Poroshenko ilmoitti Kanadan parlamentin molempien huoneiden istunnossa, ettäUkraina on ylittänyt Rubiconin... eikä koskaan enää palaa venäläisen menneisyyden pimeyteen. Se, mitä hän täsmällisesti tarkoitti, on vaikeaa sanoa.
Kaikki tietysti ymmärtävät, että vierailun pääasia on tapaaminen presidentti Obaman kanssa. Itse Obama puhui tästä muutamaa tuntia ennen Poroshenkon saapumista hyvin avoimesti. Ukrainan presidentin vastaanottaminen Valkoisessa talossa, on viesti Vladimir Putinille. Se korvaa tuhannet sekä englantilaiset että venäläiset sanat, sanoi Obama. Eli, ellei Venäjä lopeta vehkeilyään , Washington tulee rakastamaan Ukrainaa entistä enemmän.
Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ennusti Moskovassa jo ennen Ukrainan presidentin vierailua USA:n, tämän kaltaista suhtautumista.
Valkoinen talo on jo ilmoittanut, että USA käyttää vierailua tuen ilmaisemiseksi Ukrainalle, sen pyrkiessä demokratiaan, riippumattomuuteen ja vakauteen. Toivon, ettei tästä tule demokratiaa Irakin tai Libyan tapaan. Washington tulee antamaan tukea nimenomaan koko Ukrainalle, eikä tiettyä ukrainalaisen poliittisen järjestelmän osaa, joka on sitoutunut tukahduttamaan väkivalloin oman kansansa yhden osan tahdon.
Tästä tapaamisesta ei tule puhua, kuten valtioiden välisistä neuvotteluista, vaan tapaamisesta, jossa isäntä antaa vieraalle ohjeita, sanoi politiikantutkija Georgi Fedorov.
Ukrainassa on tällä hetkellä muodostumassa miltei avoimen ja suoran USA:n hallinnon kausi. Poroshenko matkusti pyytämään sekä sotilaallista että taloudellista apua. Ukrainan on valtiona, miltei täydellisen vararikon partaalla. Se tarvitsee suuria varoja. Vierailun aikana puhutaan tietysti myös Ukrainan jäsenyydestä Natossa ja EU:ssa. Saamme kuulla myös paljon Venäjän vastaista puhetta.
Asiantuntijoiden mukaan, Petro Poroshenkon edessä Washingtonissa on vaikea tehtävä. Hän tarvitsee vaalien alla rauhaa Ukrainaan. Mutta, USA puolestaan tarvitsee instrumentteja Venäjän painostamiseen, eikä rauha tähän valintaan kuulu.


http://finnish.ruvr.ru/2014_09_18/Poroshenko-USA-ssa-samassa-ohjeita-7707/ko USA:ssa samassa ohjeita - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

Ei kommentteja: