Sivut

maanantai 15. syyskuuta 2014

Syyria varoittaa länttä ja sen liittolaisia yksipuolisen hyökkäyksen seurauksista

Syyrian varaulkoministeri Faisal Mekdad sanoi lauantaina, että hyökkäystä Syyrian alueelle terrorismin torjunnan varjolla ilman maan hallituksen hyväksyntää pidetään kansainvälistä oikeutta ja YK:n peruskirjaa loukkaavana aggressiona.
Lähde: Prensa Latina
Toimittaja: Heikki Sipilä
14.9.2014, Verkkomedia.org

Syyria varoittaa länttä ja sen liittolaisia yksipuolisen hyökkäyksen seurauksista 
"Voitto terrorismista voidaan saavuttaa vain valtioiden itsenäisyyden ja itsemääräämisoikeuden pohjalta ja niiden viranomaisten toiminnan koordinoinnin avulla", hän korosti Al Binaa -päivälehdessä julkaistussa artikkelissaan.


Mekdad korosti tarvetta koordinoida Damaskoksen ja Bagdadin viranomaisten yhteistyötä ISIS-järjestön torjumiseksi.
"Terrorismin hyödyntämisellä liittoumien muodostamiseksi pyrittäessä geopoliittisiin tavoitteisiin on aivan eri asia eikä sillä ole mitään tekemistä todellisen terrorismin torjunnan kanssa", sanoi varaulkoministeri ja viittasi koalitioon, jota Washington on muodostamassa.
"Ei ole loogista eikä uskottavaa, että puhutaan taistelusta terroristijärjestöä vastaan samalla kun islamistiryhmittymille toimitetaan aseita", sanoi Mekdad.
Varaulkoministeri tuomitsi myös sen tuen,  minkä Ranska, Iso-Britannia, Yhdysvallat, Turkki, Qatar ja Saudi-Arabia ovat ääriliikkeille antaneet ja sen, että ne ovat sallineet IS (ISIS, ISIL) -järjestön ja Syyriassa toimivan Al Qaida -sidonnaisen aseellisen al Nusra -rintaman muodostumisen.

 Prensa Latina / KOMINFORM

ISIS ja vaiettu todellisuus: 

Lue myös:

Maailmanherruuspyrkimykset tuhoavat Moskovan ja Washingtonin suhteet

Heikki Sipilä @ 14.9.2014 17:57

Ei kommentteja: