Sivut

keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Millainen tulevaisuus on Venäjän taloudella? - Uutiset - Talous - Venäjän Ääni

MillIgor Siletski

22 syyskuuta, 21:45

Millainen tulevaisuus on Venäjän taloudella?

Millainen tulevaisuus on Venäjän taloudella?

Hallitus ei aio muuttaa talouspolitiikkaansa. Venäjä pärjää länsimaiden asettamista pakotteista huolimatta, uskoo Venäjän pääministeri Dmitri Medvedev. Asiantuntijat ovat samaa mieltä.

Venäjä ei aio siirtyä suljettuun talouteen. Pidämme kiinni makrotalouden politiikan perusperiaatteista, vakuutti Dmitri Medvedev.
- Emme muuta mitään, emme lopeta valtionohjelmia. Kyllä, joudumme vähentämään joidenkin ohjelmien rahoitusta, mutta emme aio muuttaa mitään radikaalisti.
Venäjä elää nyt vaikeaa aikaa. Länsimaiden asettamisen pakotteiden takia venäläiset yhtiöt eivät voi saada halpoja lainoja Euroopan ja USA:n pankilta. Tehtaat ovat joutuneet koville teknologian ja laitteiston vientikiellon vuoksi. Mutta hallitus yrittää käyttää tilannetta hyväkseen ja antaa sysäystä Venäjän teollisuuden kehitykselle. Ongelmat ratkaistaan ennemmin tai myöhemmin, uskoo Dmitri Medvedev.
Oman innovatiivisen teollisuuden kehittäminen on erittäin haastava tehtävä. Hallitus tukee vain niitä projekteja, jotka todistavat kilpailukykynsä. Tilanne elintarvikemarkkinoilla on parempi. Eurooppalaisen ruokan tilalle Venäjän kauppoihin on tullut aasialaisia ja latinalaisamerikkalaisia elintarvikkeita.
Länsimaiden pakotteet kohdistuvat myös investointitoimintaan. Venäjä on viime vuosina parantanut huomattavasti investointi-ilmastoaan ja –imagoaan, joten pakotteet eivät vähentäneet sijoittajien kiinnostusta Venäjän markkinoita kohtaan, Jos yhteistyötä halutaan tehdä, ratkaisu löytyy, sanoi varapääministeri Arkadi Dvorkovich.
- Länsimaiset yhtiöt eivät saa viedä tuotteitaan venäjälle, mutta saavat investoida ja aloittaa tuotannon täällä. Monet rahastot ja yhteisyhtöt ovat valmiita itsemään uusia ratkaisuja.
Venäjän valtionneuvoston kokouksessa myös keskusteltiin Venäjän taklouden tulevaisuudesta. Siinä todettiin, että kotimaiset yritykset pystyvät valtion tuella korvaamaan ulkomaisia tuotteita.
http://finnish.ruvr.ru/2014_09_22/Millainen-tulevaisuus-on-Venajan-taloudella-5716/ainen tulevaisuus on Venäjän taloudella? - Uutiset - Talous - Venäjän Ääni

Ei kommentteja: