Sivut

perjantai 12. syyskuuta 2014

Ukrainan hallitus muuttanut toiveensa katteettomiksi lupauksiksi - Poroshenkon NATO-satuja?

Ukrainan presidentin neuvonantaja Juri Lutsenko sanoi maanantaina, että Norja, Puola, Italia, Ranska ja Yhdysvallat aikovat aloittaa asetoimitukset Ukrainaan. Venäläisasiantuntijan mukaan Ukrainan hallitus kertoo kansalaisilleen kuitenkin pelkkiä NATO-satuja. 
Lähde: Rysslands Röst
Toimittaja: Heikki Sipilä
9.9.2014, Verkkomedia.org 

Ukrainan hallitus muuttanut toiveensa katteettomiksi lupauksiksi - Poroshenkon NATO-satuja? 
Juri Lutsenko kertoi sunnuntaina Facebookissa, että Italia, Norja, Puola, Yhdysvallat ja Ranska päättivät Walesissa pidetyssä Naton huippukokouksessa aloittaa modernien aseiden toimitukset Ukrainaan. Aiemmin saman uutisen kertoi myös Petro Poroshenko, joka osallistui 5.9. henkilökohtaisesti Naton huippukokoukseen.
Hän vahvisti maanantaina, että Ukraina on sopinut tiettyjen Nato-maiden kanssa uusien tarkkuusaseiden toimituksista, mutta ei yksilöinyt, mitkä valtiot ovat kyseessä. Kun presidentin neuvonantaja kertoi asiasta yksityiskohtaisemmin, Nato-maat joutuivat selittelemään.
Norjan, Italian, USA:n ja Puolan viralliset edustajat ovat sanoneet, että varsinaista päätöstä asetoimituksista ei ole tehty, vaan kysymys on finanssiavusta ja mahdollisista sotilaallisista sopimuksista.


"Lutsenkon viesti oli ilmaisesti suunnattu Ukrainan kansalaisille", sanoi asiantuntija Azhdar Kurtov.
"Ukrainan hallitus on menettänyt taistelun ja turvautunut valheeseen näyttääkseen kansalaisille saavuttaneena edes jonkinlaista menestystä, mutta hallituksella ei todellisuudessa ole esitettävänään minkäänlaista poliittista menestystä. Myös maan talous on surkeassa kunnossa. Siksi hallitus valehtelee ukrainalaisille.
Voi olla myös siten, että Ukraina on kertonut itse sepittämiään tietoja ja asettanut tällä tavoin läntiset liittolaisensa hankalaan tilanteeseen.
Joka tapauksessa Ukraina on jälleen kerran osoittautunut epäluotettavaksi yhteistyökumppaniksi. Lutsenko kertoi myös, että Yhdysvallat, Saksa, Kiina ja Ranska aikovat sijoittaa Ukrainaan miljardeja dollareita. Tätäkään väitettä ei pidä uskoa."
"Ukrainan ja federalistien tulitauko on tähän asti jossain määrin pitänyt, mutta se ei vielä suinkaan merkitse rauhaa. Ukrainan talous on nyt sijoittajille epäkiitollinen", totesi Azhdar Kurtov.
"Ukrainan taloustilanne on surkea. Hryvnian kurssi on pudonnut. Kansainväliset luottoluokittajat, mm. Standard & Poor’s, ennustavat Ukrainan bruttokansantuotteen supistuvan vuoden loppuun mennessä yli seitsemän prosenttia.
Myös IMF on kahden vaiheilla. Ukraina tarvitsee lisää apua, mutta maksaako se velkansa takaisin? Nykytilanteessa siitä ei voida olla varmoja."

 Rysslands röst / KOMINFORM

Lue myös:

NATO interventioon Ukrainassa: Kiovan aseistaminen ja maa- sekä merisotaharjoitukset käyntiin

Heikki Sipilä @ 9.9.2014 15:38

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Falska löften eller vad Kiev hoppas på 
Nato-staterna dementerar beskedet om sina avsikter att leverera vapen till Ukraina. Dagen innan meddelade Ukrainas presidents rådgivare Jurij Lutsenko att Norge, Polen, Italien, Frankrike och USA är redo att förse Kiev med moderna vapen. Är det önsketänkande från Lutsenko eller har han avslöjat en hemsk hemlighet?

Ei kommentteja: