Sivut

perjantai 19. syyskuuta 2014

USA julisti sodan ISIL-järjestöä vastaan - Iran arvostelee kovin sanoin Yhdysvaltain toimia

Korkean tason iranilaisvirkamies, varaulkoministeri Amir-Abdollahian, on arvostellut jyrkin sanoin Yhdysvaltain politiikkaa ISIL-takfirijoukkoita kohtaan ja sanonut Washington omaksuneen kaksinaismoralistiset periaatteet suhteessaan terroristijärjestöön.
Lähde: PressTV
Toimittaja: Heikki Sipilä
18.9.2014, Verkkomedia.org

USA julisti sodan ISIL-järjestöä vastaan - Iran arvostelee kovin sanoin Yhdysvaltain toimia
"Yhdysvaltain uusi politiikka ISIL-joukkioita kohtaan on käytännössä entistäkin kaksinaamaisemp"i, sanoi Iranin arabimaiden ja Afrikan asioiden varaulkoministeri Hossein Amir-Abdollahian torstaina.
Hän puhui asiasta sen jälkeen Yhdysvaltain edustajainhuone hyväksyi presidentti Barack Obamanstrategian, jonka puitteissa koulutetaan ja aseistetaan "maltillisia" militantteja Syyriassa muka ISIL-terroristijärjestön torjumiseksi.
Erimielisyyksistä huolimatta republikaanien hallitsema edustajainhuone äänesti keskiviikkona 273 - 156 ns. koulutus- ja varustamissuunnitelman puolesta. Kyllä-äänen antoi 159 republikaania ja 114 demokraattia 85 demokraatin ja 71 republikaanin äänestäessä vastaan. Senaatin odotetaan käsittelevän asiaa perjantaina.


Pentagon aikoo kouluttaa ja aseistaa 5 000 maan hallitusta vastaan taistelevaa militanttia Syyriassa osana Obaman hallinnon pitkän aikavälin "strategiaa ISIL-järjestöä vastaan". Yhdysvallat haluaa toteuttaa operaatioitaan ISIL-joukkioita vastaan Irakissa ja samanaikaisesti tarjota niille mahdollisuuksia Syyriassa, Amir-Abdollahian lisäsi.
"Maltillisten militanttien" tukeminen Syyriassa on strateginen virhe ja se on todellista kaksinaismoraalia, jota pidetään laajalti turvattomuuden lisäämisenä ja terrorismin tehostamisena, hän lisäsi. "Emme koskaan luota Yhdysvaltoihin terrorismin torjumisen johtajana", hän totesi.
ISIL-terroristit hallitsevat laajoja alueita Syyrian itä- ja pohjoisosissa. ISIL lähetti takfirimilitantteja myös Irakiin kesäkuussa ja valtasi suuria maa-alueita Syyrian ja Irakin välisellä raja-alueella. Takfiriterroristijoukkiot ovat tehneet hirvittäviä rikoksia ja uhkailleet kaikkia yhteisöjä, myös shiioja, sunneja, kurdeja ja kristittyjä.

Toim. huom.
USA julisti sodan ISIL-järjestöä vastaan tiistaina ja vain päivä sen jälkeen kun noin 40 maata oli ilmaissut tukensa sotakoalitiolle Irakissa ja Syyriassa.
Myös Suomi lukeutuu dokumenttipaljastuksen mukaan koalitioon, vaikkakaan mitään yksityiskohtia maakohtaiseista sitoumuksista ei toistaiseksi olla mediassa nähty.

 Press TV / KOMINFORM
Heikki Sipilä @ 18.9.2014 13:45

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Iran hits out at US policies toward ISIL
A senior Iranian official has lashed out at the US policies toward the ISIL Takfiri group, saying Washington has adopted double standards vis-a-vis the terrorist group.
“The new US policy on the ground toward the ISIL is still duplicitous,” Iran''s Deputy Foreign Minister for Arab and African Affairs Hossein Amir-Abdollahian said on Thursday.

Ei kommentteja: