Sivut

lauantai 27. syyskuuta 2014

USA hyödyntää ISIL-terroristeja luodakseen kaaoksen Lähi-idän alueelle

Press TV -kanava on haastatellut iranilaista analyytikko Hamid Golpiraa keskustellakseen Libanonin Hizbollah-liikkeen johtajan hiljattain pitämän puheen pääkohdista. Lännen sota terrorismia vastaan onkin ''selvää kuin muta'', kuten osuvassa amerikkalaisessa mielipidekirjoituksessa todetaan.
Lähde: PressTV
Toimittaja: Heikki Sipilä
27.9.2014, Verkkomedia.org

USA hyödyntää ISIL-terroristeja luodakseen kaaoksen Lähi-idän alueelle 
Press TV: Mitkä ovat Libanonin Hizbollah-liikkeen johtaja Seyyed Hassan Nasrallahin pitämän puheen ydinkohdat ottaen huomioon, että hän sanoi Yhdysvaltain olevan terrorismin päälähde maailmassa?
Hamid Golpira: Hän on oikeassa sanoessaan Yhdysvaltain olevan terrorismin päälähde maailmassa. Israel toimii Lähi-idän alueella Yhdysvaltojen valtuuttamana. Juuri niin se toimii. Joku voisi jopa mennä vielä pidemmälle ja sanoa, että Israelilla on Yhdysvaltain valtakirja ja Yhdysvalloilla puolestaan on globaalin hallitsevan luokan valtakirja.
Press TV: Miten tehokkaasti arvioitte Hizbollahin toimineen estääkseen ennalta ISIL-terroristien toiminnan Libanonissa?
Hamid Golpira: He eivät itse ota kantaa asiaan. Hizbollah estää todella osaltaan terroristeja pääsemästä Libanoniin ja on jossain määrin menestynyt tässä työssään.
Press TV: Miksi jotkut alueella tai eri puolilla maailmaa olevat maat epäilevät Yhdysvaltojen ja Israelin olevan kaksinaamaisia, mitä tulee taisteluun ISIL-takfiriterroristeja vastaan?
Hamid Golpira: Yhdysvallat ja CIA ovat itse luoneet ISIL-organisaation ja käyttävät näitä terroristeja hyväkseen  kaaoksen luomiseksi ja hallitsemiseksi  alueella, jossa niillä on tältä osin yhteinen tavoite. Jotkut voivat kysyä, miksi amerikkalaiset nyt hyökkäävät näitä joukkioita vastaan, vaikka he aiemmin tukivat niitä.
Mutta  ehkä yleisesti ajatellaan, että he eivät halua ISIL:in täysin valtaavan Irakia ja Syyriaa. Terroristijoukkioiden ei haluta kokonaan palaavan asemiinsa, vaan valtiollista kaaosta halutaan pitää yllä vain tietyn ajan, jonka kuluessa pyritään saavuttamaan  muita tavoitteita.

 Press TV / KOMINFORM

Alla kuvassa amerikkalainen mielipidekirjoitus: "Selvää kuin muta"

Heikki Sipilä @ 27.9.2014 9:27

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
'US uses ISIL to create chaos in Mideast region: Golpira
Press TV has conducted an interview with political analyst Hamid Golpira to discuss the key points of a recent speech by the Leader of Lebanon''s Hezbollah movement. 

Ei kommentteja: