Sivut

perjantai 12. syyskuuta 2014

Eilen, 21:07

Nato tarvitsee ulkopuolista vihollista

Nato tarvitsee ulkopuolista vihollista

Nato tarvitsee Venäjä-uhkaa saadakseen olemassaoloonsa merkitystä, sanoi venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov. Länsimaat pyrkivät epavakauttaa Venäjää millä hinnalla tahansa. Mutta Venäjä ei menetä järkeä.

Jos Krimin ja Ukrainan ei olisi käynyt niin kuin kävi, länsimaat keksisivät jotain muuta Venäjää vastaan, uskoo Lavrov. Ministerin mukaan Länsi pyrkii epävakauttamaan Venäjää milla hinnalla hyvänsa. Ulkopuolinen vihollinen on Naton ainoa mahdollisuus näyttää veronmaksajille, että liitto ei ole turhaan olemassa, sanoi asiantuntija Fedor Voitolovski.
-Nato perustettiin puolustukseksi Varsovan liittoa ja Neuvostoliittoa vastaan. Mutta Varsovan liittoa ja Neuvostoliittoa ei ole enää olemassa. Nato estää kauppa-, kultuuri- ja sosiaaliyhteistyön kehityksen Venäjän ja länsimaiden välillä. Naton eurooppalaiset jäsenet eivä halua maksaa liiton budjettiin niin valtavia summia kuin niiltä vaaditaan. Nato harjoittaa aggressiivista retoriikkaa saadakseen Euroopan maita tukea USA:n sotapoliittisille aloitteille.
-Jos rahaa ei haluta antaa sotaan, pitää pyytää puolustukseen. Venäjä on täydellinen vihollinen, sanoi politologi Timofei Bordachev.
-Nato on elänyt aikansa. Liiton olisi pitänyt harkita uudelleen turvallisuuspolittiikaansa, mutta sen sijaan se valmistautuu konfliktiin. Nato on aggressiivinen hyökkäysliitto. Muistakaa vaikka Jugoslavian ja Libyan. Venäjä-uhkaa tarvitaan, jotta Nato saadaan näyttämään puolustusliitolta.
Venäjää syytetään Itä-Ukrainan kapinallisten tukemisesta ja Ukrainan konfliktin lietsoimisesta. Muutama vuosi sitten länsimaat syyttivät Venäjää Syyrian ”tiraani” Bashar al-Assadin tukemisesta. Nato on taistellut haamuja vastaan, muttei pitkään huomannut todellista vihollista. Venäjä oli useampaan kertaan ehdottanut, että Islamilainen valtio lisätään YK:n terroristijärjestöjen listalle. Mutta Obama luokitteli sen terroristijärjestöksi vasta kun Islamilainen valtio katkaisi kaulan USA:n kansalaiselta.

Ei kommentteja: