Sivut

lauantai 27. syyskuuta 2014

Sharia-poliiseja ja islamismin vihreitä lippuja Euroopan kaupunkien kaduilla

Islamilainen fundamentalismi on nostanut päätään Euroopassa. Asiantuntijoiden mukaan siihen ovat syynä eurooppalaisten poliitikkojen terrorismin torjunnassa soveltamat kaksoisstandardit.
Lähde: Rysslands Röst
Toimittaja: Heikki Sipilä
26.9.2014, Verkkomedia.org

Sharia-poliiseja ja islamismin vihreitä lippuja Euroopan kaupunkien kaduilla 
Islamin vihreän lipun voi yhä useammin nähdä Euroopan vanhojen kaupunkien kaduilla. Muslimiaktivistit ovat perustaneet Wuppertalin kaupunkiin sharia-poliisin. Oransseihin liiveihin pukeutuneet miehet partioivat öisin kaupungin kaduilla ja kieltävät nuoria juomasta alkoholia.


Tähän asti islamistiaktivistit ovat vain puhuneet sharia-sääntöjä rikkoneille henkilöille. Mutta tietyissä arabimaissa alkoholin juomisesta seuraa ruumiillinen rangaistus.
Sharia-poliisit ovat paikallisia, useimmiten toisen tai kolmannen polven maahanmuuttajia. Joukossa on myös islamiin kääntyneitä saksalaisia.
Asiantuntijoiden mukaan jatkuva kriisi pakottaa nuoret etsimään vaihtoehtoja perinteiselle eurooppalaiselle elämäntavalle. 1970-luvulla he kiinnostuivat vasemmistoideologioista. Nykyään nuorille kapinallisille kelpaa äärikonservatiivinen islamismikin, sanoo politologi Sergei Oznobishev.
"Populistisilla ajatuksilla islamistit onnistuvat värväämään riveihinsä myös sosiaalisesti sopeutuneita ihmisiä. Terrorismin torjunnan asiantuntijoiden mukaan myös hyvin menestyvät ihmiset liittyvät joskus islamistiryhmiin."
Osa vastakääntyneistä lähtee sotimaan arabikevään riepottelemiin maihin. Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan tilanne on tulikuuma. Euroopan maat ovat joutuneet omaan ansaansa. Terroristeja ei saa jakaa hyviin ja pahoihin. Islamistista fundamentalismia kohtaan sovelletut kaksoisstandardit ovat saattaneet Euroopan vaaraan, sanoi asiantuntija Dmitri Abzalov.
"Länsi kaivaa oman hautansa tukemalla Syyrian oppositiota. Maahanmuuttoprosessín jatkuessa islamistinen ekstremismi leviää ennemmin tai myöhemmin myös Euroopassa. Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan konfliktit houkuttelevat islamisteja vieläkin, mutta he kääntävät katseensa kohti Britanniaa ja Saksaa heti, kun tilanne siellä vakiintuu."
Turvallisuuspalvelujen mukaan tuhansia länsimaiden kansalaisia taistelee Syyriassa ja Irakissa islamistien puolella. Ainakin 10 % heistä palaa kotiin. Länsimaat eivät ole valmiita kohtaamaan seurauksia. Nyt on korkea aika lopettaa ”demokratian vienti”.

 Rysslands röst / Sergej Duz / KOMINFORM
Heikki Sipilä @ 26.9.2014 17:44

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Den gröna islamistiska flaggan i europeiska städer 
Europeiska politiker lägger märke till spridningen av den islamistiska fundamentalismen i Europa. Det är enligt de sakkunniga ingen överraskning, utan en följd av dubbelmoralen i bekämpningen av terrorismen.

Ei kommentteja: