Sivut

tiistai 2. syyskuuta 2014

Slovakia ja Tshekki eivät yhdy Venäjän vastaisiin pakotteisiin

Slovakian pääministeri Robert Fico on nimittänyt Euroopan unionin uusia Venäjän vastaisia pakotteita ''järjettömiksi ja epärakentaviksi'' ja uhannut estää ne veto-oikeudellaan.
Lähteet: Rysslands Röst
Toimittaja: Heikki Sipilä
31.8.2014, Verkkomedia.org

Slovakia ja Tshekki eivät yhdy Venäjän vastaisiin pakotteisiin 
Sunnuntain vastaisena yönä EU antoi Euroopan komissiolle tehtävän valmistella viikon kuluessa uusia Venäjän vastaisia pakotteita. Fico oli jo aiemmin varoittanut, että EU:n huippukokouksessa Slovakia vastustaa uusia pakotteita.
Tshekin pääministeri Bohuslav Sobotka aikoo Brysselin huippukokouksessa ehdottaa rakentavaa vuoropuhelua Venäjän kanssa ja sanoi, ettei pakotteita Venäjää vastaan tulisi asettaa


Hän totesi, että EU ja Venäjä ovat joutuneet pakotteiden kierteeseen. Nyt on etsittävä keinoja päästä siitä ulos, sanoi Sobotka lehdistötilaisuudessa ennen lähtöään Brysseliin.
Sobotkan näkemyksen mukaan EU:n ja Venäjän edustajien täytyy neuvotella Ukrainan kriisin ratkaisemisesta ennen kuin Eurooppa päättää uusista pakotteista.
Venäjän ja länsimaiden väliset suhteet ovat huonontuneet Ukrainan tilanteen takia. Heinäkuun lopussa EU ja Yhdysvallat alkoivat asettaa yksityishenkilöihin henkilöihin ja yrityksiin kohdistuvien pakotteiden lisäksi kokonaisia talousaloja koskevia pakotteita.

Lähteet:
Heikki Sipilä @ 31.8.2014 20:01

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Slovakien hotar lägga in veto mot antioryska sanktioner
Slovakiens premiärminister Robert Fico anser att nya antiryska sanktioner är meningslösa och kontraproduktiva.

Ei kommentteja: