Sivut

tiistai 2. syyskuuta 2014

Kirgisian hallitus hyväksyi maan liittymisen itäiseen talousyhteisöön - Euraasian unioniin

Kirgisian hallitus on yksimielisesti hyväksynyt lakipaketin, jossa valmistellaan maan liittymistä itäiseen tulliliittoon ja Venäjän, Valko-Venäjän ja Kazakstanin muodostamaan yhteistalousalueeseen, kertoi Kirgisian hallituksen lehdistöpalvelu lauantaina.
Lähde: RIA Novosti
Toimittaja: Heikki Sipilä
31.8.2014, Verkkomedia.org 

Kirgisian hallitus hyväksyi maan liittymisen itäiseen talousyhteisöön - Euraasian unioniin
"Olemme tehneet historiallisen päätöksen ja päättäneet yksimielisesti hyväksyä lakipaketin ja lähettää lakiesitykset kaikkine liiteasiakirjoineen Kirgisian parlamentin (Zogorku Kenesh) käsiteltäväksi maan liittämiseksi itäiseen tulliliittoon ja talousyhteisöön", sanoi Kirgisian pääministeri Djoomart Otorbajev.
Maan hallitus on täyttänyt liittymisen etenemissuunnitelmaan kuuluvat velvoitteensa lähes kokonaan, lehdistöpalvelu totesi.
Venäjä, Valko-Venäjä ja Kazakstan allekirjoittivat sopimuksen Euraasian unionista (Eurasian Union, EAU) 29.5.2014. Sopimuksen on määrä astua voimaan 1.1.2015. Sopimuksen allekirjoittamisen yhteydessä Kirgisian presidentti Almazbek Atambayev sanoi, että hänen maansa voi liittyä Euraasian unioniin  vuoden loppuun mennessä.


Moskova ja Bishkek ovat sopineet perustavansa rahaston, jonka tarkoituksena on auttaa Kirgisia integroitumaan talousyhteisöön. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov sanoi aiemmin elokuussa, että Moskova on valmis antamaan 500 miljoonaa dollaria nopeuttaakseen Kirgisian integroitumista Euraasian unioniin.
Unionin luominen valmistaa tietä uudelle, korkeamman tason yhdentymiselle jäsenmaiden muodostamalle tulliliitolle, jonka kolme maata muodostivat vuonna 2010 ja joka toimii Euraasian unionin perustana.
EAU luo  yhteismarkkinat 170 miljoonalle ihmiselle ja  se on potentiaalisesti  uusi alueellisen talouskehityksen keskus.

 RIA Novosti / KOMINFORM

Lue myös:

Euraasian Unioni - oikeassa paikassa oikeaan aikaan

Heikki Sipilä @ 31.8.2014 13:37

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Kyrgyz Gov’t Approves Bills to Join Customs Union of Russia, Belarus and Kazakhstan
BISHKEK, August 30 (RIA Novosti) - Kyrgyzstan’s Cabinet of Ministers has unanimously approved a package of bills that pave the way for the country’s accession to the Customs Union and Common Economic Space of Russia, Belarus and Kazakhstan, the press service of the Kyrgyz government announced.

Ei kommentteja: