1924: Ensimmäinen talviolympialaiset todella kutsutaan "International Winter Sports Week" ja kesti 11 päivää Ranskan Alpeilla, 60 kilometriä koilliseen Grenoble.
Skandinaavit hallitsi 16 maan kenttään. Norja ja Suomi voitti 27 43 mitalia saatavilla, myös kaikissa neljässä Pohjoismaassa tapahtumia ja neljä viidestä pikaluistelu kilpailuista.
Amerikkalainen pikaluistelija Charles Jewtraw voitti ensimmäinen tapahtuma Games järkkyminen 500 metriä. Mutta merkittävin Yhdysvaltain mitali oli pronssinen voitti Anders Haugen vuonna hyppyrimäki. Koska pisteytys virheen, kun hän ei saanut sitä vasta 1974 - kun hän oli 83 vuotta vanha.
Neljässä ensimmäisessä jääkiekko pelejä, Kanada voittaa Sveitsi 33-0, Tsekkoslovakian 30-0, Ruotsin 22-0 ja Ison-Britannian 19-2, ennen kuin voitti turnauksen 6-1 voiton Yhdysvaltain lopullinen.
1936: Neljäs talviolympialaiset pidettiin naapurikylien Garmisch ja Partenkirchen Saksan Baijerin Alpit ja sisältyvät Alppihiihto ensimmäistä kertaa.
Myös esillä näissä kisat olivat norjalaisten Ivar Ballangrud ja Sonja Henie, ja Rudi Ball-juutalainen tähti Saksan jääkiekkojoukkue.
Ballangrud voitti kolme yksittäistä kultamitalia ja täpärästi jäi neljänneksi pikaluistelu, mutta hänen mahtipontisuus paled verrattuna huomiota lavished Henie, joka voitti kolmannen kerran peräkkäin kultamitalin. Viikkoa myöhemmin hän voitti maailmanmestaruuden jo 10. vuonna peräkkäin, kääntyi sitten pro. Muutto Yhdysvaltoihin, hän kiersi omassa luistelu näyttää, näytteli yhdeksän Hollywood-elokuvia ja oli arvoltaan yli 45000000 dollaria, kun hän kuoli vuonna 1969 iässä 57.
Pallo, joka oli ollut paras pelaaja Saksan pronssia voittanut jääkiekkojoukkue vuonna 1932, kutsuttiin takaisin vapaaehtoista maanpaossa Ranskassa johtaa 1936 Saksan joukkue. Hän oli ainoa Juutalainen Saksan talviolympialaisten joukkue ja hänen läsnäolonsa oli symbolinen ele hallituksen Adolf Hitler lepyttää ahdistunut KOK virkamiehet vastustivat natsien kiihkeä antisemitismi.
Tarina jääkiekko turnaus, ei kuitenkaan ollut yksi saksalainen Juutalainen, mutta 11 British kanadalaisia, joka johti Britannian kultamitalin ja pysähtyi Kanadan voittamaton Olympic voittoputki 20. Paras tuotujen britit oli maalivahti Jimmy Foster, joka salli vain kolme maalia kahdeksan peliä.
1964 : Kuolema ja unseasonably leuto sää krapulassa yhdeksännen Winter Games Tirolin Alpeille.
Kaksi urheilijaa, 50-vuotias brittiläinen Luger Kazimierz Kay-Skyszpeski ja 19-vuotias australialainen lasketteluasento Ross Milne, tapettiin kun käytännössä toimii alle viikko ennen kisojen alkua. Ja kolme vuotta ennen, on 15 helmikuu 1961, lento-onnettomuus Belgiassa oli tappanut 18 jäsentä Yhdysvaltain taitoluistelun joukkue.
Keväinen lämpötiloja vaivannut Innsbruck sekä ennen kisojen aikana, pakottaa Itävallan sotilaallista kuljettaa yli 50000 kuutiometriä lunta korkealta.
Neuvostoliitto voitti 11 kultamitalia-yhdistetty seitsemään pikaluistelija Lydia Skoblikova (4) ja hiihdoiltaan Claudia Boyarskikh (3).
Yksinäinen US kultamitalin voitti 23-vuotias parturi Terry McDermott pikaluistelussa.
1972 : Suurin kiista 48-vuotisen historian Winter Games puhkesi vain kolme päivää ennen avajaisia ​​oli tarkoitus saada käynnissä Pohjois-Japanissa. Silloin eläkkeelle KOK presidentti Avery Brundage uhkasi hylätä 40 alppihiihtäjät ammattitaitoa.
Grenoblessa vuonna 1968, Brundage olivat vaatineet, että kaikki tavaramerkit poistetaan kilpailijoiden sukset, mutta tyytyi ottaa loukkaavaa sukset otetaan pois mitalistit ennen kuin ne voitiin valokuvata. Nyt 84-vuotias valvojana olympiatuli halusi kaikki plussat heitetty ulos.
Päästiin kompromissiin, kun KOK toimeenpaneva komitea äänesti 28-14 tehdä esimerkiksi hiihto n eniten markkinoitu tähti, 33-vuotias Itävallan World Cup mestari Karl Schranz, joka tiettävästi ansaitsi yli 50000 dollaria vuodessa "testaus" hiihtovarusteet.
Kaikki muut rikoksentekijät saivat osallistua. Schranz eläkkeelle kisojen jälkeen, kun se koskaan voittanut olympiakultaa.
Harrastelijamaisen kysymys kiistelty jääkiekon tapahtuman samoin. Kanada kieltäytyi lähettämästä joukkue Sapporo, jotka ovat vetäytyneet pois kansainvälisiltä amatööri kilpailu 1969 protestoida käyttöä "ammattimainen amatöörit" Venäjän ja muiden itäblokin maissa.
1980 : Yli 1100 urheilijaa 37 maasta osallistui 1980 Winter Games, mutta ainoat useimmat ihmiset koskaan muistaa ovat 21-vuotias amerikkalainen pikaluistelija Eric Heiden, joka voitti viisi yksittäistä kultamitalia, ja Yhdysvaltain jääkiekkojoukkue- nippu college kids (keski-ikä 22), joka voittaa lyömätön venäläiset.
Jääkiekkojoukkue oli päättänyt altavastaaja. Kylvetään seitsemäs pois 12 joukkuetta ensimmäisellä kierroksella, he olivat myös vedetty, 10-3, jonka Neuvostoliiton näyttely peli vain viikkoa ennen olympialaisia.
Kuitenkin amerikkalaiset saavutti viimeisen kierroksen 4-0-1 ennätys. Pelaa edessä riehakas, lippu-heiluttaen kotiyleisön Yhdysvaltain järkyttää Neuvostoliitto, 4-3 (kapteeni Mike Eruzione teki voittomaalin puolivälissä kolmannen kauden ja maalivahdin Jim Craig teki 39 säästää), sitten voittaa Suomen, 4 - 2, voittaa kultamitalin.
"Uskotko ihmeisiin?" Kysyi ABC-tv-kuuluttaja Al Michaels kuin lopullinen sekuntia vihainen venäläisiä vastaan. "Ye-SSS!"
1992 : ensimmäinen olympialaisissa jälkeen Saksan yhdistymisen vuonna 1990 ja hajoamiseen Neuvostoliiton vuonna 1991 johti ennätys 2174 urheilijaa 65 maasta kuin Winter Games oli lavastettu Ranskan Alpeilla kolmannen kerran. Huolimatta kaikista poliittinen kuohunta kotona, Saksan yhdistetty itä-länsi-joukkue ja Unified Team ex-Neuvostoliiton urheilijat olivat jälleen suurimmat voittajat saksalaisten kanssa reunus Unifieds yhteensä mitalit, 26-23.
Naisten tähdet UT maastojuoksu ehdollisten teki eniten mitali uutiset Ljubov Egorova (3 kultaa ja 2 hopeaa) ja Elena Valbe (1 kulta ja 4 pronssia), jokainen voitti viisi ja 39-vuotias Raisa Smetanina asettaa Talvi Pelit tallentaa hänen kymmenes uransa mitali jäsenenä voittajana 20 kilometrin viestijoukkueessa.
 1994 : Hyvässä ja pahassa, Lillehammer pelit voidaan parhaiten mieleen useimpien ihmisten muistoja kaksi nimeä. Tonya ja Nancy. Se oli ruma hyökkäys ennen Yhdysvaltain Taitoluistelun MM on luistelija Nancy Kerrigan mukaan kohorttien joukkuetoveri ja kilpailevien Tonya Harding, jotka perustavat odotetuin hetki Games.Harding kätyrit pidätettiin seuraavan Kerrigan kerhotoiminnan ja veloitetaan tontin parantaa Harding mahdollisuudet medaling poistamalla Kerrigan kilpailulta. Suunnitelma kariutui ja Kerrigan teki kilpailla, viimeistely hopeamitalin. Hän todella sidottu 16-vuotias Ukrainan orpo Oksana Baiul mutta jäi kultaa taiteellisia ansioita katkaisupeli. Harding, joka joutui uhkaa oikeusjuttu välttää estetty Pelit, joita USOC, päätyi kahdeksanneksi.Lähetyksenä naisten luistelu lopullinen oli kuudenneksi korkein-mitoitettu ohjelma minkäänlaista Yhdysvaltain television historiassa.
Pelit olivat kaikkein ympäristöystävällisin olympialaiset historian samoin. Norjan kierrätys ja energiaa säästäviä tekniikoita olivat niin onnistuneita, että KOK uudisti valintamenettely isäntäkaupungeille seurauksena.