Sivut

maanantai 30. joulukuuta 2013

Yhdysvaltain suunnitelmat syrjäyttämään presidentti Ecuadorin

Post Kategoriat: Kanada
Nil NIKANDROV / neljäs Media Uutiset | sunnuntai, 29 joulukuu 2013, 04:05 Peking

US Intelligence Suunnittelu syrjäyttämään presidentti Ecuador


Rafael Correa  on yksi niistä Latinalaisen Amerikan presidentit, jotka hallitsevien piirien Yhdysvalloissa harkita hallitsematon ja siten erityisen vaarallinen. Päästä eroon niin poliitikot, Washington käyttää laaja arsenaali keinoja, puuttumatta vaaleihin fyysiseen poistamiseen.
Jälkeen  outo kuolema  Hugo Chavez, joka johti Latinalaisen Amerikan vastustusta Empire, se on Correa, joka nähdään yhä hänen seuraajansa, johtaja «populistisen voimat» mantereella ...
Keskiössä Correa ulkopolitiikkaan on vahvistaa alueellista Latinalaisen Amerikan organisaatioiden, joissa ei ole Yhdysvaltojen edustajat: yhteisön Latinalaisen Amerikan ja Karibian valtioiden (CELAC), Etelä-Amerikan unionin Kansakuntien (UNASUR), bolivarilaista Alliance for Peoples of America (ALBA), ja muut.
Correa aina tukenut Hugo Chavez aloitteita, jotka mahdollistivat väheneminen alueen riippuvuutta Empire, mitätöinnistä Monroe Opin läntisellä pallonpuoliskolla, ja vuorovaikutus Latinalaisen Amerikan maissa muun vallan keskuksista.
Tältä osin Ecuador näyttää esimerkkiä luomalla kattava yhteistyö Kiinan ja Venäjän poliittisen, taloudellisen ja sotilaallisen kentät. Yhdysvaltain läsnäoloa maassa vähenee, ja Obaman hallinto yrittää murtaa tätä suuntausta.
Presidentti Correa on nimetty pääasiallinen syyllinen heikkenemiseen American-Ecuadorin suhteet. Se oli Correa, joka aloitti kansainvälisen kampanjan Chevron Corporation.
Välimiesoikeus Haagin julkaissut yhtiön maksamasta miljardien dollarien sakkoja saastuttavia Amazon-joen altaan alueella Ecuadorissa.
Correa ei voinut hyväksyä tällaista nöyryyttävä ja perusteettomaan päätökseen. Hän vieraili ympäristökatastrofiksi ja näytti tv toimittajat kätensä peitossa raakaöljyn vasemmalle entinen louhokselta, sanoen: «Tämä on seurausta yhtiön käyttämällä vanhentunutta teknologiaa».
Correa kehotti kuluttajia olemaan ostamatta Chevron tuotteita. Ecuadorin tuomioistuin hyväksyi puku teki intiaanien asuvat ekologinen katastrofi alueen edetä ja pakottanut yhtiön maksamaan 19 miljardia dollaria vahingonkorvausta aiheutettu haitta ympäristölle ja väestön terveyttä.
Hyödyntämällä paljon kokemusta taistelevat kuten puvut, Chevron saatu päätöksen sen eduksi Kansainvälisen välitystuomioistuimen tuomioistuin Haagissa.


Kuitenkin Correa ei anna periksi, ja hän on varmistanut tukea UNASURin ja ALBA ja kehotti kansainvälistä yhteisöä osoittamaan solidaarisuutensa Ecuador. Tällä hetkellä ei ole Chevron omaisuutta maassa, mutta väitteet Ecuadorin kantajalla ei olisi tyytyväinen Argentiinassa, Brasiliassa ja Kanadassa, joka uhkaa vakavia taloudellisia seurauksia yritykselle.
Obaman hallinto on päättänyt suojella sen etuja hinnalla millä hyvänsä, ja se on yksi niistä tekijöistä, joka suuntaa Yhdysvaltain tiedustelupalvelun kohti radikaalia ratkaisua «Correa ongelma».
Ecuadorin presidentiksi estävät myös kehitystä Tyynenmeren Alliance, yksi Washington n uusliberalistisen geopoliittinen hankkeissa, joita Meksiko, Kolumbia, Peru ja Chile. Alliance perustettiin neutraloimaan ALBA blokin, ja Ecuadorin jäsenyys jälkimmäisessä liittoutuminen ei ivata kanssa Yhdysvaltojen strategiset tavoitteet vuonna Aasian ja Tyynenmeren alueella lainkaan.
Vakoilee Ecuadorin presidentti Yhdysvaltain tiedustelupalvelun määrä on selvästi kasvanut.Salakuuntelua Correa puhelinkeskustelujen ja viestinnän hänen lähipiiriin, hänen turvamiehet ja hänen poliisin saartorenkaan avulla amerikkalaiset seurata presidentin liikkeitä ja tapahtuma sivustoja, osallistujalistat ja turvajärjestelmät.
Jatkuva seuranta tarjoaa runsaasti materiaalia tunnistamiseksi haavoittuvia paikkoja organisaation turvallisuuden.
Äskettäin hänen perinteinen lauantai televisioidussa puheessaan, Correa kertoi ecuadorilaista noin epäilyttävistä pitoisuus Yhdysvaltain sotilaita American suurlähetystön Quito. «Kaikki suurlähetystöt ovat sotilaallisia kiinnittyy,» sanoi Correa, «yleensä enintään yksi. Mutta täällä heillä on yli 50! »
Hän sanoi ulkoministeri Ricardo Patino, «Vahvista tämä tieto! Tällainen asia [suuri joukko Yhdysvaltain armeijan edustajien] ei pitäisi olla. Ne olisi saatettava normaalille tasolle ».
Presidentti vaati myös, että välikohtaus Ecuador-Kolumbia rajalla tutkitaan, jossa Ecuadorin helikopteri useiden amerikkalaisten sotilashenkilöiden aluksella ammuttiin. Correa huoli on ymmärrettävää, Yhdysvaltain sotilastukikohtaan Manta suljettiin vuonna 2009, mutta Pentagon sotilasneuvonantaja ja Yhdysvaltojen tiedustelupalvelun agentit suorittaa toimintansa Ecuadorin alueella ilman rajoituksia.


Tiivistäminen vakoilusta ja Subversion toimintaa amerikkalaisten älykkyyttä Ecuadorissa on ilmeinen. Mukaan saatujen tietojen Kuuban asiantuntijoiden sivuston Contrainjerencia.com, CIA henkilöstön yksin kaksinkertaistettiin 2012-2013 on Ecuadorin asemalla.
Kymmeniä uusia toimijoita saapui maahan. Ne toimivat paitsi alueelta Yhdysvaltain suurlähetystön Quito, jossa on ainakin sata diplomaattien (!), Mutta he myös käyttävät konsulaattiin Guayaquil.
Jotta tilaa lisääntynyt määrä Yhdysvaltain tiedustelupalvelun palveluksessa tällä strategisesti tärkeällä satamakaupunki, ulkoministeriö piti rakentaa uusi konsulaatti rakennus, joka erään tiedustelupalvelun ystävällinen Ecuadoriin talot NSA elektroniikkalaitteissa.
Konsulaatin johtaa David Lindwall, joka saapui maahan jälkeen kiertue Irakissa ohjaajana poliittis-sotilaallinen valiokunta. Lindwall on myös poliittinen neuvonantaja suurlähetystöissä Bogota, Managua, Tegucigalpa, Asuncion ja muissa Latinalaisen Amerikan pääkaupungeissa.
Hänen nimensä esiintyy usein Wikileaks julkaisuissa. Vaikka nopea analyysi sähkeitä suuntaan hänen allekirjoituksensa johtaa päätelmään, että Lindwall on kokenut ura työntekijä CIA, joka on perehtynyt hyvin Latinalaisen Amerikan asioihin ja on lähetetty Ecuador ratkaisemaan hyvin herkkä ongelmia.
Presidentti Correa on usein kutsutaan Yhdysvalloissa «ylimielinen» voima, joka yrittää pakottaa sen ymmärtämistä «yleismaailmallisia demokraattisia arvoja» maailmanmarkkinoilla ja antaa toiselle «oppitunteja moraalin ja hyvän käytöksen».
Presidentti jatkuvasti muistuttaa, että Yhdysvallat on yksi maailman epätäydellinen vaalijärjestelmään joka mahdollistaa häviäjiä voittaa. Correa pitää yrityksistä Agency for International Development (USAID) pakottaa Amerikan malleja demokratian Ecuadoriin ja muissa maissa ikään kuin ne olisivat siirtomaita olla «loukkaavia».
Äskettäin ottaessaan kantaa USAID lopetti rahoituksen useita hankkeita maassa 32 miljoonaa dollaria, Correa tarjotaan Washington, ei ilman sarkasmia, tukevaa apua American demokratian saman verran.
USAID toimisto on lähdössä Ecuador, mutta USA: n tiedustelupalvelun operaatioita horjuttaa maan edelleen. Kaikesta päätelleen uusia hyökkäyksiä tällä alalla tehdään yhteydessä Correa suunnitelmiin vähentää koko asevoimien ja siirtää osan sotilaita poliisiviranomaiset.
Anonymous «armeija toisinajattelijoita» ovat jo nyt vihamielisiä lausuntoja osalta Correa ja hän yrittää "toteuttaa Chavez" paikka mantereella ». Tämä sanamuoto näyttää suoraan, mitkä voimat ovat takana kampanja käynnistetään vastaan ​​Correa.
Aikana poliisi kansannousun syyskuussa 2010 Ecuadorin presidentiksi joutui ristituleen tarkka-ampujien ja pelastui täpärästi kuoleman. Ehkä ole Yhdysvaltain tiedustelupalvelun suunnittelemassa jotain vastaavaa lähitulevaisuudessa?
Loppujen lopuksi, kun pommitukset World Trade Centeriin New Yorkissa vuonna 2001, tiedustelupalvelut saivat vapaat kädet poistaa nämä nimetty vihollisia Yhdysvaltain Kukaan ei ole kumottu, että päätös.


Nil NIKANDROV  | Strategiset kulttuurirahasto

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:


  1. hidflect sanoi sunnuntai 29 joulukuu 2013, 10:49

Ei kommentteja: