Sivut

perjantai 27. joulukuuta 2013

AFP: Kiinan on Retaliate Japanin PM alttari Visit
Beijing (AFP) - Kiinan valtiolliset tiedotusvälineet perjantaina kehotti "liiallinen" vastatoimiin jälkeen Japanin pääministeri Shinzo Aben tulehduksellinen sota pyhäkkö vierailun aikana, sillä analyytikot varoitti vaaroista provosoi kytee alueellisten kaunasta.

Kommentti tuli Kiinan jälkeen kutsui Tokion suurlähettiläs torstaina toimittaa "vahva varoitus" jälkeen Abe maksetaan osiltaan vähintään Yasukuni aiemmin päivällä.

Sivusto kunnioittaa useita korkean tason virkamiehet teloitettiin sotarikoksista toisen maailmansodan jälkeen, muistutus Japanin 20-luvulla aggression ja lähde katkerasti Kiinassa ja muissa Aasian maissa.
Etelä-Korea, joka on myös litania historiallisen resentments Japania vastaan, sulki Aben vierailu kuin "vanhentunut käyttäytymistä." Ja Yhdysvallat - Tokio kannalta keskeisistä turvallisuuspoliittisista liittolainen - antoi harvinainen kritiikkiä sanoen se oli "pettynyt" over teko ", joka lisätä jännitteitä Japanin naapureita ".
Global Times, paperia, joka on lähellä Kiinan hallitseva kommunistinen puolue ja usein iskee nationalistinen sävy, sanoi, että ihmiset olivat "väsyä ... turhaa" vahva tuomioita "".
"Kiina on otettava tarvittaessa jopa hieman liikaa vastatoimia" tai muuten "nähdä" paperitiikeri '", se varoitti pääkirjoituksessa.
Näytä galleria
Asiakirjat Japanin kiistanalainen Yasukuni sota ...
Asiakirjat Japanin kiistanalainen Yasukuni sota Shrine (AFP Photo /)
Se ehdotti esto korkean profiilin Japanin poliitikkoja ja muita virkamiehiä, jotka menivät pyhäkkö vierailulla Kiinassa viisi vuotta.
Vierailu herätti protesteja perjantaina sekä Soulin ja Hongkongin, entinen Britannian siirtomaa, joka oli miehitetty Japanin aikana toisen maailmansodan.
Soulissa mielenosoittajat, joista useimmat olivat heidän 60s ja 70s, huusi anti-japanilainen iskulauseita kuten "Alas Abe!" Ja "Boycott japanilaisten tuotteiden!" Ulkopuolella maan suurlähetystöön.
Lyhyt kahakoida puhkesi, kun poliisi yritti pysäyttää polttaminen Japanin lippuja, mutta ei ollut vammoja tai pidätyksiä.
Samanlaisia ​​kohtauksia puhkesi Hong Kong, jossa mielenosoittajat polttivat Japanin sotilaallisen lippuja emblazoned Kiinan sanat "häpeä", kuva Japanin toisen maailmansodan yleinen Hideki Tojo ja muotokuva Abe.
Näytä galleria
Etelä-Korean konservatiivinen aktivistit sytyttivät effigies ...
Etelä-Korean konservatiivinen aktivistit sytyttivät effigies Japanin pääministeri Shinzo Abe durin ...
Analyytikot sanoi vierailu osoitti Aben päättäväisyyttä vetää Japaniin, rajoittaa Yhdysvaltojen asettama "pasifisti" perustuslaki, että hän haluaa muuttaa, oikealle ja nykäisyjä Koillis-Aasiassa merkittävän askeleen lähemmäksi konfliktiin.
Kiina ja Japani, maailman toiseksi ja kolmanneksi suurimman kansantalouden, on tärkeä kauppakumppani siteitä.
Mutta jännitteitä Itä-Kiinan meren saaria, jotka tunnetaan Diaoyu Kiinassa ja Senkaku Japanissa ovat huonot diplomaattisuhteet viime vuodesta.
Kiinan mielenosoittajat lähtivät kaduille suurissa kaupungeissa tuolloin hyökkää Japanin diplomaattiset tilat ja yrityksille, häiritsevää yksittäisten Japanin ja kaatuminen ajoneuvojen tekemät maan valmistajien mielenosoituksiin aluksi suvainnut viranomaiset, jotka lopulta rajoitettu heitä.
Peking on jatkanut aluevaatimuksia entistä vakuuttavammin viime vuosina ja viime kuussa yksipuolisesti julistaman "ilmapuolustuksen tunnistus vyöhyke", joka sisälsi saaret, provosoi laaja diplomaattinen tuomitsemista omaa.
Näytä galleria
Etelä-Korean konservatiivinen aktivistit leikata Japanin ...
Etelä-Korean konservatiivinen aktivistit leikata Japanin lippu aikana protestin Japanin pääministeri Mini ...
Vuonna kommentoidaan Abe vierailun PLA Daily, sanomalehti Kiinan Kansan vapautusarmeija, sanoi, että "paljasti taas kerran rankaisematta Abe on oikeistolaisen tie-ja myös välittää erittäin vaarallinen signaali".
Niiden, jotka sisältyvät at Yasukuni olivat "paholaisia, teurastajat, ja pyövelit jotka olivat likomärkä verestä ja toi tuhoa sadoille miljoonille ihmisille Aasiassa", se sanoi.
"Abe ei vain poljettu ihmisen omatunto, mutta loukkasi IQ ihmisiä uhri maissa."
Abe oli ensimmäinen vakiintunut Japanin pääministeri vierailee alueella vuodesta 2006.
Vahvuus Kiinan reaktiot heijastavat vielä kytee kaunaa yli tuhoa se kärsineet Japanin käsissä aikana toisen maailmansodan.
Näytä galleria
Etelä-Korean poliisi konservatiivinen aktivistien aikana ...
Etelä-Korean poliisi konservatiivinen aktivistien aikana protestin Japanin pääministeri Shi ...
Arvioiden mukaan Kiinan hallitus tutkijat, Kiina menetti 20,6 miljoonaa ihmistä suoraan konfliktiin.
Analyytikot myös sanoa kuitenkin, että Kiinan hallitseva kommunistinen puolue on ollut taitavia raivoa Japania vastaan ​​kääntää kritiikkiä pois omasta säännöstä.
Puolueen äänitorvi, ihmisten jokapäiväistä, ajoi kotiin kommentaari sen, että Japani näyttää kykene ymmärtämään sen osaa sotaan.
"Historia kertoo ihmisille, että yksi maa, joka ei voi ymmärtää oikein paha fasistinen sota, eikä pohtia sotarikoksista, voi todella saavuttaa kansallinen nuorentaminen", se sanoi.
Jia Qingguo, kansainvälisten suhteiden asiantuntija Pekingin yliopisto, kuvattu Abe holtiton ja virheellisiä.
"Minusta hän on hyvin vastuutonta", Jia kertoi AFP. "Hän tietää kielteinen seuraus Kiinan ja Japanin suhteita."
"Ehkä se mitä hän todella uskoo hänen mielessään, että on historiaa toisen maailmansodan on tulkinnut virheellisesti muualla maailmassa, mitä Japani ei ollut oikein."
Kiinan ulkoministeriön tiedottaja Hua Chunying sanoi perjantaina, että Japanin johtajan väite, että se oli yksityinen vierailu "heikko ja ei kannata vääräksi".
"Näemme tekopyhyyttä ja itsensä ristiriita", hän lisäsi, mutta kieltäytyi piirretään erityistoimenpiteitä Kiina saattaa kestää.
Yrittää rajoittaa laskeuma vierailun, Abe sanoi torstaina se pitäisi nähdä pantiksi, että Japani ei mennä sotaan uudelleen ja ei ollut tarkoitus satuttaa Kiinan tai Etelä-Korean.

Kelly Olsen, AFP

Ei kommentteja: