Sivut

maanantai 30. joulukuuta 2013

Venäjä askeleita kuin American Empire purkaa Lähi-idässä
Yhdysvaltain valtaa Lähi-idässä on vähenemässä, ja Yhdysvaltain liittolaisia ​​alueella ovat alkaneet ajatella uusia vaihtoehtoja Washington.
Kylmä sota ei päättynyt Amerikan johtajia. Ei pitäisi olla mitään harhakuvitelmia siitä, että Yhdysvallat on strategisesti työskennellyt hillitsemiseksi ja heikentäisi sekä Venäjän federaation ja Kiinan kansantasavalta. Amerikkalainen strategia Lähi-idän ja Washington n vihollisuuksien vastaan ​​sekä iranilaiset ja syyrialaiset on ollut olennainen osa American linja hyökkäys vastaan ​​Moskovassa ja Pekingissä.
Huolimatta Washington pyrkimyksiä, linjat, että se oli osa veistämällä hiekkaan haihtuvien Lähi-idän jälkeen 1945, kiduttivat johdonmukainen ulkomaisten sekaantuu ja katkera vastakkainasettelujen alueellisten dynastioiden ja toimivalta, ovat siirtymässä jälleen. Tuulet pyyhkien vanha linjat, kun taas alueellisia ja maailmanlaajuisia tapahtumia ovat piirustus uusia asettumaan paikoilleen.
Pax Americana, ns amerikkalainen Rauha, on kuollut. Se ei koskaan ollut paljon rauhaa muutenkin. Yhteydessä Lähi-idän, termi itsessään merkitsee ajan Yhdysvaltain valta-asema, joka syntyi, kun toisen maailmansodan ja saavutti lakipisteensä vuonna 1978. Sitten vuonna 1979 tuli Iranin vallankumouksen. Pari vuosikymmentä myöhemmin, monumentaalinen kömmähdyksiä Yhdysvaltain hallitus George W. Bush Jr. heittää väriaine tasaisessa laskussa Amerikan vaikutusvaltaa.

Tasaisessa laskussa Yhdysvaltain Lähi-idässä

Ulkoministeri Condoleezza Rice oli niin varma vuonna 2006, että Amerikan herruudesta laajemman Lähi-idän laajenisi. Hän voitokkaasti julisti keskellä Israelin 2006 sodan Libanonin että kartta Lähi-idän ikuisesti muuttuu voittoa Yhdysvalloissa. Se ei, ja Israel hävisi sodan liikaa. Yhdysvaltain vaikutusvalta alkoi rapauttaa, vaikka vaikutus sen kilpailijat alkoivat lisääntyä.

Mies mahtuu rikki puurakenne palanut hätävara Syyrian pakolaisleirillä, kun se hyökkäsi asukkaat naapurimaiden Itä Libanonin kylässä QSAR Naba lähellä Zahle Bekaan laaksossa, 2. joulukuuta 2013.  (AFP Photo / STR)Mies mahtuu rikki puurakenne palanut hätävara Syyrian pakolaisleirillä, kun se hyökkäsi asukkaat naapurimaiden Itä Libanonin kylässä QSAR Naba lähellä Zahle Bekaan laaksossa, 2. joulukuuta 2013. (AFP Photo / STR)

Hamas tulisi demokraattisesti valitsema Palestiinan kansan edustamaan heitä. Paitsi, että Hamas saada vallan Gazassa, mutta se säilyttäisi kontrollin alueella sen jälkeen Yhdysvalloilla juonittelevat Israelin, Saudi-Arabian, Egyptin Hosni Mubarak, palestiinalaisten sotapäällikkö Mohammed Dahlanin ja impotentti Mahmoud Abbas, presidentti Palestiinalaishallinto, kaataa Hamasin Gazassa.
Taloudellinen saarto, poliittiset sabotaasi, mini-sisällissota, jossa Fatahin eikä sotien sarjan käynnisti Israel ovat poistaneet Hamasin johtamaa hallitusta Gazassa.
Libanonin Hizbollahin vaikutusvalta kasvaisi dramaattisesti. 14 maaliskuu Alliance, Haririn johtama Libanonin kokonaisuus sponsoroi Yhdysvaltain ja sen liittolaisten Hizbollahia vastaan, on osoittautunut kyvyttömäksi sen tehtävässä neutraloivat Hizbollahin ja sen poliittisia liittolaisia ​​Libanonin 8 maaliskuu Alliance.
Vaikka poliittisin perustein raportit pitää touting että Hizbollahin väliintulo Syyriassa on heikentänyt sitä ja satuttaa sen suosio Libanonissa, todellisuudessa tilanne on päinvastainen Libanonin ryhmään. Israelin tiedustelupalvelu raportin kirjoittanut Mossad on pakko myöntää, että Hizbollah on todella luovutettu kultakausi.
Kaiken kaikkiaan Amerikan suunnitelmat piirtää Lähi-idän rajojen tarkoituksena on luoda pienten valtioiden, joita voidaan helposti ohjata Washington keinona säilyttää keisarillisen järjestyksessä, on vielä löydy mistään. Washington n " uuden Lähi-idän "ei ole toteutunut. Tästä huolimatta ei voida kiistää, että hankkeen liekit ovat edelleen polttavan Irakissa ja Syyriassa ja se on tehnyt joitakin lahkojen jalansijaa, jotka sisältävät jako Sudanin ja epävakautta Pohjois-Afrikan.

Purkautumassa Empire

Yhdysvallat ei neutraloida sen kaksi tärkeintä viholliset Lähi-idässä. Tavoitteena vallanvaihdos Damaskoksessa on epäonnistunut ja Washington ei valloilleen mahti Pentagon Syyriaa. Väliaikainen ydinsopimuksen päästiin Sveitsin kaupunki Geneve välillä Amerikassa ja Iran.

(L R) Britannian ulkoministeri William Hague, Kiinan ulkoministeri Wang Yi, Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry, Ranskan ulkoministeri Laurent Fabius, Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov, EU: n ulkopolitiikan johtaja Catherine Ashton ja Iranin ulkoministeri Mohammad Javad Zarif osallistua täysistunnossa alussa 24 marraskuu 2013 Genevessä. (AFP Photo / Fabrice Coffrini)(L R) Britannian ulkoministeri William Hague, Kiinan ulkoministeri Wang Yi, Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry, Ranskan ulkoministeri Laurent Fabius, Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov, EU: n ulkopolitiikan johtaja Catherine Ashton ja Iranin ulkoministeri Mohammad Javad Zarif osallistua täysistunnossa alussa 24 marraskuu 2013 Genevessä. (AFP Photo / Fabrice Coffrini)

Päätökset Yhdysvalloissa ei käydä sotaa Syyrian kanssa tai vihdoin löytää käsitellä iranilaiset eivät ole syitä purkautumista American Power. American Power oli jo laskussa. Washington iski joissa oli mukana Syyrian ja Iranin keinona yrittää säilyttää vaikutusvaltaansa laajemmassa Lähi-idässä ja todella hidastaa nopeutta sen laskuun.
Sen sijaan Yhdysvaltojen liittolaisia ​​ja asiakkaat ovat savuava ja tunne pelottaa. Seurauksena laskussa valtaa Yhdysvallat, Washington liittolaisia ​​ja asiakkaat ovat hitaasti monipuolistaa niiden suhteita. Tel Aviv ja Riadissa, alueellisia liittolaisia ​​Yhdysvaltain ymmärtää, että Amerikan imperial sateenvarjoa niiden osalta on alkanut heikentää. He etsivät vaihtoehtoja Yhdysvaltain suojeluksessa.

Venäjän karhu palaa Niilin Delta?

Yhdysvallat ilmoitti, että se oli osittain leikkaamalla sen sotilaallisen avun Egyptiin 9. lokakuuta 2013. Tilanne kuvattiin osana Yhdysvaltojen uuden "uudelleenkalibroinnilla"  Lähi-idässä. Se on arvostellut Egyptin sotilaallinen kuin haittaa askel, joka heikentäisi Egyptin sotilaallinen kun se taisteli veijari elementtejä, erityisesti Siinain niemimaalla.
American tukea Egyptin armeija on ebbed. Tehtävä on salaa ulkoistettu Saudi-Arabian kuningaskunnan ja arabien Petro-sheikhdoms Persianlahdelle. Kaiken kaikkiaan Washington ei ole enää varaa rahoittaa Egyptin sotilaallinen. Kairo havaitsee, että Amerikka on romahdus liikaa ja on alkanut etsivät vaihtoehtoja Yhdysvaltain sponsorointi.
Noin kuukauden kuluttua Yhdysvaltain hallitus osittain keskeytetty sen sotilaallisen avun Egyptiin, 11. marraskuuta 2013 Venäjän ohjus risteilyalus, Varyag, teki satamassakäyntiin Välimeren telakat muinaisen Egyptin Aleksandrian kaupungin. Päivää myöhemmin, tämä satamassakäyntiin seurasi Venäjän laivaston apualuksella telakointi Egyptin sataman Safaga.
Toinen venäläinen laiva oli Boris Butoma, meripuolustuksessa tai täydennystä laivan. Venäjä ei ole tehnyt satamassakäyntiin Egyptiin vuodesta 1992, ja se ei ole ollut merkittävää sotilaallista läsnäoloa Egyptissä, koska Neuvostoliiton aikaan kylmän sodan aikana.
Venäläinen satamaoperaattori puhelua Hyväksytty diplomaattisia tasoilla Kremlin 13. marraskuuta 2013. Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ja Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu saapui suuri valtuuskuntien Egyptiin mitä Lavrov kuvattu  "historiallinen"  tapahtuma. Kaksi ministeriä lähetettiin Kairossa Kremliä tunnustella saada tunteen mieliala Egyptissä.
On kysymyksen on noin Egyptin puolella aikeet. Ovat Egyptin viranomaisille kädenojennus Venäjälle pelinappulana suhteessa Yhdysvaltain vai ovatko ne kädenojennus todellisena vaihtoehtona Yhdysvalloissa? Toisin sanoen, on Kairo kääntymässä Moskovan keinona neuvotteluvoimaa kanssa Washington tai vastauksena Yhdysvaltain ohjaus ja paine?

Kapinallinen taistelija Free Syyrian armeija pitää kantaa tehtiin Belgiassa FAL kivääri etulinja Salah al-Din-osassa pohjoisen Syyrian kaupunki Aleppo, 1. joulukuuta 2013. (AFP Photo / Mohammed Al-Khatieb )Kapinallinen taistelija Free Syyrian armeija pitää kantaa tehtiin Belgiassa FAL kivääri etulinja Salah al-Din-osassa pohjoisen Syyrian kaupunki Aleppo, 1. joulukuuta 2013. (AFP Photo / Mohammed Al-Khatieb )

Kun Venäjän vierailulle Egyptiin, Yhdysvaltain ulkoministeri John Kerry palasi Egyptiin suojella Yhdysvaltain vaikutusvaltaa. Näyttää siltä, ​​Kairo haluaa joustavuutta ja vaikutusvaltaa suhteessa Yhdysvaltain keinona löysäämällä Washington ote niin, että Egyptin hallituksen ei ole vetää alas amerikkalaisen uppoamisen keisarillisen järjestyksessä. Syksyllä Muslimiveljeskunnan ja purkamisesta maakuntien liittouman Syyriaa vastaan ​​on lähettänyt negatiivinen viesti kaikille Yhdysvaltojen liittolaisia ​​ja asiakkaita. Jokaisella alueella, korruptoitunut ja vain samankaltaisia, on entistä tietoisempia siitä, että Yhdysvallat ei suojaa niitä.Sen sijaan he ovat huomanneet, että ne, jotka ovat linjassa Iranin ja Venäjä ovat niitä, jotka jäävät seisomaan.

Venäjän elpyminen Lähi-idässä

Venäjä oli jo maailman toiseksi suurin aseiden Egyptiin ennen Yhdysvaltain hallitus päätti osittain leikata Yhdysvaltain sotilaallista apua Kairo. Venäjä on ainoastaan ​​hyödyntää vetäytyminen Yhdysvaltain rakentaa ja laajentaa jo olemassa Egyptin ja Venäjän kauppasuhteita.
Eikä Egypti ainoa paikka, joka venäläisten aseiden valmistaa ovat reunus osaksi. Irak allekirjoittivat asekaupat Moskovassa vuonna 2012, joka teki Venäjän toiseksi suurin asevarusteluun Irakiin Yhdysvaltojen jälkeen.
Venäjän ystävällisiä suhteita Iraniin ja koko Resistance Bloc ovat antaneet sille vivutukselle Israelin kanssa. Suuri väestö Venäjän siirtolaisia ​​ja venäjänkielisille Israelissa on lisännyt Venäjän vaikutusvaltaa. Esiintyy suuri venäjänkielisen yhteisön Israelissa on yksi syy siihen, että Israelin poliitikot vierailee Venäjällä ja mennä Venäjän kanavat aikana vaalien vuodenaikoina.
Lisäksi Moskovassa on ollut jäsenenä taitamaton Lähi-idän kvartetin, jonka on tarkoitus toimia välittäjänä Israelin ja palestiinalaisten välillä, koska se perustettiin vuonna 2002.
Uusia aluevaltauksia on tehty kaikkialla Lähi-idässä vuodesta 2011 Venäjän ja venäläisten vaikutus Levant on jatkuvasti vakiintumaan. Venäjän federaatio on vahvistunut sen siteet Libanoniin ja aloitti strategisen vuoropuhelun Libanonin Hizbollah.
Syyrialaiset ovat kriittisesti kiitollisia Moskovaan tukensa. Yhdessä Iran, Venäjä on ollut suuri vaikutus Damaskoksessa ja auttoi Syyria kestävät vallanvaihdos.Terrori-isku Venäjän suurlähetystössä Damaskoksessa on osoitus Venäjän tärkeä vaikutus.
Voit soittaa suurennus Venäjän profiilin Lähi-idässä uudelleen sisäänkäynti jonkinlainen on epätarkka. Lähi-itä on aina ollut kynnyksellemme Venäjän federaation.Mitä tapahtuu on uusi nousuun Venäjän vaikutusvallan kuin Yhdysvaltain väistyessä.

Palkittu kirjailija ja geopoliittiset analyytikko, Mahdi Darius Nazemroaya on kirjoittanut Globalisaatio Naton (Clarity Press) ja tuleva kirja Sota Libyassa ja uudelleen asuttaminen Afrikassa. Hän on myös osallistunut useita muita kirjoja aina kulttuurikritiikki kansainvälisiin suhteisiin. Hän on sosiologi ja tutkimus yhdistää tutkimuskeskus Globalisaatio (CRG), vaikuttaja Strateginen Kulttuurirahasto (SCF), Moskova, ja jäsen tieteellisen komitean Geopolitica, Italia.

Ei kommentteja: