Sivut

perjantai 27. joulukuuta 2013

Abe Vierailu Kiistelty Japanin alttari kiinnittää Harvinainen US Kritiikkiä

Vierailu Yasukuni aiheuttaa huolta Premier Siirtyminen Focus taloudesta Kansallismielisillä Maalit

Shintopapin johtaa Abe, keskustassa, Yasukuni torstaina. Agence France-Presse/Getty Kuvat

TOKYO-pääministeri Shinzo Aben yllätysvierailun pyhäkkö liittyy Japanin militaristista viimeisen uhkaa vahingoittaa suhteita Yhdysvaltojen ja vaarantaa pilarin Valkoisen talon diplomaattisen ja sotilaallisen pivot Aasiaan.
Retki Tokion Yasukunin pyhäkkö torstaina laukaisi voimakasta kritiikkiä Pekingin ja Soulin, mutta myös harvinaisia ​​kehotus Washington, joka on ajanut Aasian naapureita korjata siteet koettelevat rajakiistoja ja erimielisyydet sota-ajan historiaa.
"Yhdysvallat on pettynyt siihen, että Japanin johto on ryhtynyt toimiin, joka pahentaa jännitteitä Japanin naapureita", sanoi Yhdysvaltain suurlähetystö Tokiossa verkkosivuillaan, epätavallinen suoraa kritiikkiä Japanin johtaja sen tärkein liittolainen.
Oli merkkejä Mr. Abe ei ollut odottanut, että hänen retki pyhäkkö kiinnittää niin voimakasta vastakaikua. Vaikka Tokio vaatimuksesta vierailu oli puhtaasti sisäpoliittinen kysymys, ulkoministeri Fumio Kishida torstai-iltana kutsutaan USA: n suurlähettiläs Caroline Kennedy hänen loma selittää Mr. Abe "aikomukset" sekä vierailusta, ulkoministeriö sanoi.
Mr. Abe alkaa hänen toinen vuosi virassa, hänen kannatus on laskenut joidenkin arvostelijoiden sanomalla, että hän on syrjään hänen ohjelmansa elvyttää taloutta hyväksi kansallismielisen agenda tiedetään olevan lähellä hänen sydäntään.
Monet Aasian kansat, jotka kärsivät Japanin sodanajan Toiminnot Katso Yasukuni symbolina Tokion ohi militarismi, koska se kunnioittaa ei vain Japanin sodassa kuollut, mutta myös joitakin tuomittu toisen maailmansodan sotarikollisia, kuten Hideki Tojo, joka oli pääministeri useimmille sodan.
Vierailu uhkaa kääntää nurin tärkeä Obaman hallinto etusijalla Aasiassa raivostuttaessaan Etelä-Korea, joka raa'asti asuttaneet Japani läpi toisen maailmansodan.Yhdysvaltain strategia Tyynenmeren riippuu tarkkailun Kiinan kasvava taloudellinen ja sotilaallinen vaikutusvalta kiristämällä siteet Tokio ja Soul, työntövoima varapresidentti  Joe Biden Aasian-matkan tässä kuussa.
Sen sijaan, Mr. Abe vieraili pyhäkkö merkitty "lopullinen isku jatkuvia pyrkimyksiä kehittää suhteita Etelä-Korea ja Japani," vanhempi eteläkorealainen virkamies sanoi.
Mr. Aben avustajansa sanoi, mitä he välittänyt eniten oli Yhdysvaltain reaktio. "Suurin, vai pitäisikö sanoa, ainoa huolenaihe on, mitä Yhdysvallat sanoisi", sanoi vanhempi valtion virkamies, joka oli tietoinen pääministerin suunnitelmia etukäteen. Hän ilmaisi luottavansa siihen siteet liittolaisia ​​ei olisi vaikutusta, toteaa presidentti  Barack Obama  luotti pääministeri auttaa sinetöidä käsitellä yli trans-Tyynenmeren vapaakauppa-foorumi ja edetä suunnitelmien muuttamaan Yhdysvaltain joukkojen alueella.
Valtion virkamies sanoi Mr. Abe tarkoitus pysyä tekemään talouden elpymistä etusijalla, korostivat, kuinka sijoittajat alkaisivat nähdä sääntelyn purkamisesta toimenpiteitä-viimeinen kolmesta pilarista Talouspolitiikassaan-toiminnassa ensi vuonna. "Aiomme pitää pallon liikkeelle Abenomics", virkamies sanoi.
Mr. Abe vieraili Yasukuni tulee "heittää jakoavain" poliittiseen sovintoon tähtääviä ponnisteluja, sanoi Sheila Smith, vanhempi tutkija Japanin Studies Council on Foreign Relations. Sen sijaan Japani ja Etelä-Korean jännitteet ovat olleet "tervetullut uutinen" Kiinassa, hän lisäsi ja totesi, että pääministerin matka entisestään eristää Japani diplomaattisesti muista alueen maista.
Mr. Abe maksanut vierailun keskellä Washington-Tokio tähtäävät neuvottelut päätökseen kaupat uudesta Yhdysvaltain merijalkaväki tukikohdan Okinawan saarelle. Vaikka Yhdysvallat on harjoittanut tällaista tukikohta juttu vuosia, se halusi myös Japanin vakauttaa suhteitaan Kiinaan ja Etelä-Koreaan.
"Heille ottamaan askeleen, joka väistämättä tulee lisätä jännitteitä samalla parantaa tietoturvaa valmiuksia-se ei ole mitä Yhdysvallat oli etsimässä", sanoo Jeffrey Bader, vanhempi Brookings Institution kaveri ja entinen kansallisen turvallisuusneuvoston vanhempi neuvonantaja aikana Obaman hallinto .
Mr. Abe on toistuvasti sanonut hän pahoitteli ei vierailevat pyhäkkö aikana hänen ensimmäinen toimikautensa pääministeri 2006-2007 ja sanoi hänen kriitikot väärin hänen aikeensa. "Tarjosin kunnioitukseni niille, jotka menettivät arvokasta elämää maamme, ja rukoili, että heidän sielunsa voi levätä rauhassa", hän kertoi vierailun jälkeen. "Minulla ei ole aikomusta lainkaan vahingoittaa tunteita Kiinan tai Etelä-Korean ihmisiä."
Vaikka tunnettu konservatiivinen, joka on todennut, että muuttamalla pasifisti perustuslaki laatiman miehitysjoukkojen Yhdysvaltain joukot oli hänen "elämäntyönsä," Mr. Abe oli hyväksynyt talouteen ensimmäinen politiikan jälkeen virkaan joulukuussa 2012, pannen nationalistinen esityslistalta taka-alalle.
Hänen ns Abenomics politiikkaa, jossa julkiset menot ja rahapoliittisen elvytyksen on vauhdittanut kulutusta, jolloin Japanin talous tallennus vahvin kasvu markkinoille teollisuusmaiden ensimmäisellä vuosipuoliskolla, vaikka maan kasvuvauhti hidastui kolmannella neljänneksellä.
Tietoja ulos varhain perjantaiaamuna osoitti 1,2%: n kasvuun ydin kuluttajahinnat marraskuussa edelleen voitto vastaan ​​deflatorista huonovointisuus.
Parantunut talous oli auttanut Mr. Abe yksi suosituimmista Japanin johtajat viime vuosina, hänen tuellaan arvioinnista pyörii noin 60% suurimman osan viime vuonna.
Kaikki tämä on tullut kuin helpotusta Washington, joka joutuu nouseva sotilaallinen voima Kiinassa ja on varoa alueellisten jännitteiden kehittymässä fyysistä yhteenottoja. Yhdysvallat on myös kyllästynyt pyöröovi lyhytikäisiä Japanin pääministerit.
Aikana Lokakuun vierailun Tokio, Yhdysvaltain ulkoministeri  John Kerry  ja puolustusministeri Chuck Hagel maksetaan osiltaan vähintään Chidorigafuchi kansallinen hautausmaa, hauta Japanin tuntematon sota kuollut, ja siirtyä yleisesti pidetään viestin Mr. Abe, että on olemassa vaihtoehtoja to Yasukuni.
Vaikka Mr. Abe oli pidättäytynyt menossa Yasukuni vasta torstaina, vuosipäivänä hänen toimikautensa, jotkut hänen ministeriä oli käynyt, aina kutsuva protesteja Kiinasta ja Etelä-Koreasta. Mr. Aben vierailu oli ensimmäinen pääministeri seitsemässä vuodessa.
Kiinan ulkoministeri kutsui Japanin suurlähettiläs protestoida ja arvosteli torstain vierailun uusin yritys Mr. Abe kaunistella Japanin militaristinen ohi. "Näissä olosuhteissa ei ainoastaan ​​Japanin johtaja ei osoittamaan maltillisuutta, vaan pahentaa asioita valmistamalla toinen onnettomuus yli historiassa", tiedottaja Qin Gang sanoi lausunnossaan. "Japani on oltava kaikki seuraukset tästä."
Analyytikot alueella sovittu liikkeellä jatkaisi heikkenemistään suhteita. Kehitys on vakava, sanoi Wang Shaopu johtaja Japani Toimielin Shanghai Jiao Tong-yliopisto. "Se pahentaa Kiinan ja Japanin jo huono-tarpeeksi suhteita."
Shintopapin, valkoinen, johtaa Japanin pääministeri Abe alttarille, kun hän vierailee Yasukuni sodan pyhäkkö Tokiossa. AFP / Getty Images
Toiset sanoivat Mr. Abe oli mennyt eteenpäin vierailun, koska hänen mielestään hänellä ei ollut mitään menetettävää, koska siteet olivat jo kulunut. Vaikka hän on vieraillut kaikissa Kaakkois-Aasian maiden, hänellä on vielä vierailee Kiinassa tai Etelä-Koreasta eikä hän ole todennut virallisissa kahdenvälisissä kokouksissa ja niiden johtajia.
"Mr. Abe varmaan ajatteli, että vierailu Yasukunin tässä vaiheessa ei olisi liikaa vaikuttaa näkymiä tulevien huippukokousten Pekingin ja Soulin pohtii mahdollisuuksia jo tuntui hoikka ", sanoi Masafumi Kaneko, vanhempi tutkija Center for International ja Strategic Studies at PHP Institute.
Mutta Mr. Abe ehkä väärin Yhdysvaltojen vastatoimet, analyytikot sanoivat. "Yhdysvaltain reaktio oli odottamaton. Mr. Abe on siirtymässä vahvistaa Japanin ja Yhdysvaltojen liitto, ja painopiste on, onko ne voivat siirtyä vain sotilasliiton, ja jakaa arvot ", sanoi Koji Murata, poliittis-professori ja presidentti Doshisha yliopisto."USA voi olla turhautunut Mr. Abe, joka on pakkomielle historiaa kysymyksiä."
Epätavallisen kova US lausunto voi vaikuttaa oman luomalla vaikutelman, että Washington on alittivat Mr. Abe.
"Pekingin ja Soulin voi vain tulkita tämän Yhdysvaltain sivuraide heidän kanssaan Japania vastaan", sanoi  Michael Auslin , johtaja Japanin Studies American Enterprise Institute, lisäten, että selvitys "räikkä up" jännitystä alueella.
Lausunto edustaa "syvä Yhdysvaltain turhautumista" kanssa pääministeri, herra Auslin sanoi. Mutta USA näyttää "luopunut" sen tavoitteena taonta diplomaattisen resoluutio Japanin ja Etelä-Korea. "Jos se tuntui se voisi tehdä, että se ei todennäköisesti olisi tehnyt tämän lausunnon", hän sanoi.
Diplomaattiset kauna ovat osoittaneet ne voivat vaikuttaa liiketoiminnan etuja alueella. Edellisen jälkeen Japanin hallitus kansallisti kiistanalaisen saaret Itä-Kiinan meren syyskuussa 2012, kiinalaiset kuluttajat boikotoivat japanilaisten tuotteiden, käsitellään vakava isku Japanilaiset yritykset, mukaan lukien autonvalmistajat.
Mutta Tokion pörssi otti Mr. Abe vieraili pyhäkkö voittajana torstaina viimeistely korkeampi. Sijoittajat sanoi muut tekijät, mukaan lukien heikompi jeni, olivat tärkeämpiä kuin diplomaattisia asioita.
Vaikka useimmat sijoittajat sanoivat ei huolissaan talouden laskeuma toimintaa, jotkut kuitenkin kyseenalaisti Mr. Aben vierailu. "Jos henkilö kuten minä, joka keskittyy talouteen ja rahoitusmarkkinoihin, tämä herättää kysymyksiä siitä, miksi hän tekee tämän nyt", sanoi Masamichi Adachi, vanhempi ekonomisti JP Morgan Securities.

George Nishiyama,

JAPAN UUTISET


http://online.wsj.com/news/articles/SB10001424052702304483804579281103015121712

-Rebecca Ballhaus, Colleen McCain Nelson, Alexander Martin, Kosaku Narioka ja James T. Areddy osaltaan tämän artikkelin.

Ei kommentteja: