Sivut

maanantai 30. joulukuuta 2013


7 pankki-ja rahoitusalan tapahtumat osoittavat selvästi 2013

Highlights 2013 ) - alhaisin vuodesta 2005, CPI 10-vuoden alhainen, vakaa valuuttakurssi, huiman valuuttavaranto, velan osto VAMC, kullan markkina on vakiintumassa, kriisin henkilöstö pankki ...

Taloudestaan ​​yleensä ja erityisesti pankkialalla vuonna 2013 on edelleen myrskyisä. Silti verrattuna edelliseen vuoteen, pankkijärjestelmän tilanne on merkittävästi parantunut monia merkittäviä saavutuksia. 7 Haluaisimme viitata keskeisimmistä tapahtumista pankkisektorin vuonna 2013.
1. alhaisin vuodesta 2005, mikä on alhaisin 10 vuoden CPI
2013, keskuspankki on alentanut korkoja 2% Liiketulos, laski 3% / vuosi korkoja lyhytaikaisten lainojen ensisijaisilla aloilla; laski 1% enimmäismäärä sovellettava talletukset ja kesäkuun lopun avulla pankit asettavat itse määräaikaistalletuksen korko 6 kuukauden iästä alkaen.
Tämän seurauksena korot jatkoivat laskuaan 2-5% / vuosi vuoteen 2012 verrattuna ja palasi hinnat 2005-2006. Loppuun mennessä vuoden, korot nykyisiin lainat olivat alle 13% / vuosi, lainakorkoja lyhytaikaisten uudet ehdot vain 8-9% / vuosi, on olemassa hyviä yrityksiä lainata 7% / vuosi.
Yhdessä nopean säätämisen korkoja, keskuspankki käyttää rahapolitiikan välineitä, kuten avoimilla markkinoilla oikeudenmukainen, ostaa ulkomaan valuuttaa ... ja luotonannon kasvu on asetettu ottelu (noin 12%) tulee tutkia onnistunut inflaatio 6,04% - alhaisin kasvu 10 vuotta.
2. vakaa valuuttakurssi, huiman valuuttavarannot
Valuuttakurssimuutosta vuonna 2013 vain 1,3%, alempi kuin tavoite 2-3% SBV asetettu. Sitä paitsi, kun markkinoilla vaihtelee, keskuspankki vakuuttamaan kansalaiset ajoissa ja myydä ulkomaan valuuttoja puuttua. Viime vuonna valuuttakurssin liikepankkien lueteltu suosittu 21085-21125 dong (osta - myy), alempi kuin 21100-21246 dongia / USD laitoksilla GD SBV.
Kiitos vakauttaa valuuttakurssin, keskuspankki on ostanut suuria määriä valuuttansa NHMT.Valuuttavarannon 2013 on arviolta 30 miljardia dollaria, kasvua 50% vuoteen 2012 verrattuna ja yli kaksinkertaistui vuoteen 2011 verrattuna.
3. oli ensimmäinen yritys kansallisvaltion offs
Tärkeä virstanpylväs pankkisektorin viime vuonna käyttöön yhtiön varainhoito pankit (VAMC).Pitkästä aikaa valmistelun, on 09.07.2013, VAMC perustettiin 26/7 SB VAMC ja järjestöjen aloituspäivä kymmenes VAMC alkoivat ostaa huonoa velkaa Agribank ensin.
VAMC alkuperäisen ostohinnan huonoja lainoja erityistä joukkovelkakirjoja.Joukkovelkakirjalainat ovat luotto laakeri lainoja maan keskuspankin jälleenrahoituksen 2% pienempi kuin ohjauskorkoaan valtion pankin ajoittain. Luottoa jälleenrahoituksen enintään 70% arvosta erityisiä joukkovelkakirjoja.
Vain 3 kuukauden kuluttua käyttöönoton, VAMC on hankkinut 36000 miljardin luottotappiot, ylittää alkuperäinen tavoite. Lisäksi VAMC myös muuttaa ajattelutapaa pankit myyvät velkaa luottoa tarvitaan 3% luottotappiot velkojille vapaaehtoista myyntiä hoitamattomien luottojen pankkien on alle 3%.
Lisäksi käyttöönoton VAMC pankit myös edistää päätöslauselman luottotappioiden poistoina korvaus, velkasaneeraus päätöksen 780, osin NPL suhde laski 4,55% koko lainakannasta, alkaen 4.73% lokakuussa. NPL kasvu on hidastunut, vain 2,2% / kuukausi, eikä 3,91% / kk vuonna 2012. 
4. kullan markkinoiden vakauttaminen
Oltuaan viivästynyt vuonna 2012, uusi luottolaitosten 30.06.2013 päätökseen matematiikka kulta tila. Capital Gold oli virallisesti ulos järjestelmästä kultalainat viime vuonna vain noin 5 tonnia.
Auttamaan pankkeja selvitystilaan valtion, SB 2013 on ollut myynnin tarjouksen kultaharkot.Yhteensä noin 69 tonnia kultaa myytiin huutokaupalla 76. Tästä puolet ratkaistaan ​​luottoa, toinen puoli on saatettu markkinoille vastaamaan ihmisten tarpeisiin.
Johtuen radikaaleja toimia keskuspankilta asettua valtion ja vakauttamispyrkimystä kautta hinnoittelu ja heilahtelu maailman kultaa, kullan hinnat maassa viime vuonna vain 35 miljoonaa dong / TaEL alas 11 miljoonaa tai 24% verrattuna vuoden 2012 loppuun.
Vaikka kuilu kotimaan ja maailman kulta on edelleen korkea, 4,5 miljoonaa euroa, mutta selvää vaikutusta hintojen vakauttamiseksi politiikan keskuspankin kulta-markkinoilla on nostanut takaisin kellastumista, ei kohtauksia ihmisiä tungosta riviin ostaa kultaa kuin ennen.
5. M & elinvoimainen pankki
2013, aktiivista kauppaa ja fuusiot (M & A) pankkialalla meininkiä.
Länsi-Pankki sulautui PvcomBank PVFC; Ryhmä sijoittajat ostivat 85% osuuden, ja nimeksi TrustBank Construction Bank Vietnamin virallisesti Singaporen UOB oppia GPBank ja pankit voivat ostaa pois tämän ostaa HD Bank yritysrahoituksesta ja fuusiot Ranskan SGVF DaiABank HD Bank, monet pankit etsivät ulkomaisia ​​sijoittajia myymään osakkeita Sacombank, HD Bank, MB, Binh Bank, Southern Bank ...
Lisäksi pankit odottaa myös toimia ulkomaisiin pankkeihin löysätään tilaa M & strategia vastaavasti. Lokakuun lopussa haastattelu ulkomainen lehdistö, pääministeri Nguyen Tan Dung sanoi, että se antaisi ulkomaisille sijoittajille löysätä huoneeseen jopa 49% kotimaan pankkien "lähitulevaisuudessa".
6. kuuleminen asiassa vaiheessa, monet johtajat alkoivat pankeille
2013, Supreme KSND Institute "roll" 10 suurta korruptiota tapauksessa, jossa 8 hankkeisiin liittyvät nykyaikaisen pankkitoiminnan alalla ja ollaan tuomitaan.
Osasto lahjontatapauksen moderni Rahoitusleasingyhtiö alle Agribank II (ALC II) aiheuttaa tappio lähes 532 miljardia valtion syyttää marraskuussa kaksi kuolemantuomiota. Kuten Huynh Thi Huyen osasto ja 22 rikoskumppaninsa anastanut yli 4900 miljardia saatetaan koettelemus päivää 6-25 / 1 6 tapauksissa salaliittotoverinsa johdonmukaisesti äänestänyt vahingoittamatta lähes 1700 miljardia yrittänyt muutaman kuukauden kuluessa 1.
Lisäksi suuri kokeiluhankkeella, Ministry of Public Security Investigation Agency on pidättänyt useita pankin virkamiesten määräraha omaisuutta, petokset, väärin luottamus ... Tyypillisesti alkua sivuliikkeen johdon pankki Binh Bank, VDB, Lienvietpostbank, Vietcombank, Sacombank ... koska liittyvät Southern Company (Etelä entinen presidentti pakeni Yhdysvaltain poistaa velkaa yli 1500 miljardia euroa) tai sarja Agribank henkilöstön tehdä fake järvi asiakirjoja, kuten todiste varojen valtasivat ...
7. Pankin kriisi
Pankkien ylemmän henkilöstön muutokset ovat normaaleja, mutta vuonna 2013 tämä muutos tapahtuu niin massiivinen.
VIB on melko tyypillinen 2 Pääjohtaja 3 kuukausi (jos myös virkaatekevä presidentti vaihdetaan 3 kertaa), SCB, NamABank korvattu myös pääjohtaja Eximbank pääjohtaja ja korvata monia muita ylempien toimihenkilöiden jälkeen entinen johtaja nimitettiin varapuheenjohtajaksi UBGSTCQG; TrustBank hallituksen muutoksista; Vietcombank on uusi johtaja, kun pääjohtaja on entinen varapääjohtaja; Techcombank korvata ulkomaisen toimitusjohtaja toimitusjohtaja ...
Lisäksi henkilöstön määrää ja matalan keskitason massa myös tapahtunut. Vuoden aikana pankki leikkaa yli 1000 henkilöstöä, enemmän henkilökohtaista Q3 on 700; Maritime väittää laski yli 1400 henkilöstön Eximbank suunnittelee vähentävänsä 1000 henkilöstölle; SHB laski yli 300 ihmistä; Vietcombank alas lähes 200 työntekijää; monet pankit eivät korvaa henkilökuntaa, jotka työskentelevät uuden hyvin ammatilliselle ... Yhdessä vähentämällä henkilöstöä vuonna 2013 monet pankit myös leikata henkilöstön palkkoja 10-20% alentaa käyttökustannuksia toimintaa.
(Älymystönuorisolle)

Ei kommentteja: