Sivut

maanantai 23. joulukuuta 2013

Kysely: Useimmat ihmiset kaipaavat entisen Neuvostoliiton Neuvostoliiton
Maanantai 23 joulukuu 2013, 00:30Eurooppa Kommentti
Kahden vuosikymmenen romahtaminen Neuvostoliiton, suurin osa kansalaisista entisen tasavaltojen entisen Neuvostoliiton uskoa tätä geopoliittinen muutos oli negatiivinen maansa puolesta.

Mielipidekyselyn Gallupin 11 jälkeisen Neuvostoliiton tasavaltojen 1000 osanottajat toivat esille kysymyksen siitä, ovatko he katsovat, että hajoamisen Neuvostoliitto, joka tapahtui 22 vuotta sitten, on vaurioitunut tai benificiado väestö itsenäistyneen maissa.

Noin 51% vastaajista, erityisesti Armeniassa, Venäjällä ja Ukrainassa, uskoo, että hajoaminen kommunistisen blokin ei ole osoittautunut hyödylliseksi, liipaisu väkivallan ja etniset konfliktit entisen Neuvostoliiton, kun taas 24% korko hajoamista unionin Neuvostoliiton positiivisina. Venäjän osalta 55% uskoo tämän geopoliittinen muutos vaurioitunut maansa ja vain 19% venäläisistä uskovat, että Neuvostoliiton hajoamisen parantunut elämäntapa.

Tutkimus paljastaa, että yli 30 todennäköisemmin tuntea nostalgiaa Neuvostoliiton menneisyyden ja uskon, että Neuvostoliiton hajoamisen satuttaa kotimaihinsa, kun taas nuoret, jotka eivät asu Neuvostoliiton vaiheessa usein kokevat nykytilanteen lisää optimismia.

Tilastojen mukaan 33% nuorista haastatelluista arvostele hajoamisen block "haitallinen", kun taas noin 30% ihmisistä alle 30 nähdä tiettyjä etuja. Puolestaan 20% kyselyyn osallistujista ei tehdä arvio tai kieltäytyä vastaamasta.

Selvityksestä viittaa siihen, että "tarkoitus vapautta he luulivat voivansa saada kaatumisen jälkeen Neuvostoliitto ei ole toteutunut", sanoo tutkimuksessa. Tässä yhteydessä on huomattava, että Tadzikistanin, jossa 61% vastaajista pelkäsi antaa poliittisen mielipiteen.

Myös mielipidetutkimus osoittaa, että merkittävä osa kansalaisten entisen Neuvostoliiton tasavaltojen näe mitään parannusta lyhyellä aikavälillä, olettaen että hajoamisen jälkeen Neuvostoliiton myöhempien sukupolvien on vähemmän mahdollisuuksia, kun taas 18% oli luottamusta tulevaisuuteen.

RT

osuus
Tunnisteet: kommunismi , Neuvostoliitto , Neuvostoliitto

Ei kommentteja: