Sivut

perjantai 27. joulukuuta 2013

Presidentti Trumanin Tue koskeva varoitus CIA: "Ainoa asia mitä täytyy pelätä ..." on CIA

Post Kategoriat: Israel
Ray McGovern / neljäs Media Uutiset | perjantai, 27 joulukuu 2013, 21:16 Peking


Viisikymmentä vuotta sitten, tasan kuukauden kuluttua John Kennedy kuoli, Washington Post julkaisi op-ed otsikolla "Limit CIA rooli Intelligence." Ensimmäisessä virkkeessä, että op-ed on 22 joulukuu 1963, luki: "Uskon on tullut tarpeelliseksi ottaa toisen tarkastella tarkoituksen ja toiminnan meidän Central Intelligence Agency. "
Se kuulosti intro bleat jostain liberaali professori tai toimittaja. Ei niin. Kirjailija oli entinen presidentti Harry S. Truman, jotka edistivät perustamista CIA 66 vuotta sitten, aivan toisen maailmansodan jälkeen, paremmin koordinoida Yhdysvaltain tiedustelun. Mutta vakooja virasto oli lurched pois mitä Truman luultiin huolestuttavaa suuntiin.
Valitettavasti nämä huolet, että Truman ilmaistu, että op-ed - että hän oli vahingossa auttoi luomaan Frankensteinin hirviö - ovat aivan yhtä ajankohtaisia ​​tänään kuin ne olivat 50 vuotta sitten, ellei enemmän.
Truman aloitti artikkeli korostamalla "alkuperäinen syy, miksi ajattelin tarpeelliseksi järjestää viraston ... ja mitä odotin sen tehdä." Olisi "syytettiin kokoelma kaikkia tiedusteluraportit jokaisesta saatavissa olevasta lähteestä, ja on niitä raportit tavoittaa minut presidentiksi ilman osasto "hoito" tai tulkintoja. "
Truman sitten muutti nopeasti yksi tärkeimmistä asioista kiusaa häntä. Hän kirjoitti "Tärkeintä oli suojautua mahdollisuus älykkyyttä käytetään vaikuttaa tai johtaa presidentti osaksi viisasta päätöksiä."
Se ei ollut vaikea nähdä tätä huomiota siihen, kuinka yksi viraston alussa johtajat, Allen Dulles, yritti huijata presidentti Kennedy osaksi lähettämällä Yhdysvaltain joukot pelastamaan ryhmä Invaders jotka oli laskeutunut rannalla Sikojenlahdella, Kuuba , huhtikuussa 1961 ei onnistumismahdollisuudet, poissa nopeaa sitoutumista US ilmassa ja maassa tukea.
Wallowing Sikojenlahdella
Arch-perustaminen luku Allen Dulles oli loukkaantunut, kun nuori presidentti Kennedy oli otsaa kysyä CIA suunnitelmista ennen Sikojenlahdella fiaskon, joka oli alulle presidentti Dwight Eisenhower. Kun Kennedy teki selväksi, että hän ei hyväksy käyttöön Yhdysvaltain taistelujoukkojen, Dulles esitetyn, äärimmäiseen itseluottamusta, hiirenloukku presidentti.
Kahvi-petsattu muistiinpanoja käsin Allen Dulles löydettiin hänen kuolemansa jälkeen ja ilmoitti historioitsija Lucien S. Vandenbroucken. Ne osoittavat, miten Dulles veti Kennedy osaksi suunnitelma, joka oli käytännössä varmaa vaativat Yhdysvaltain taistelujoukkojen. Selosteessa, Dulles selitti, että "kun pelimerkit olivat alas", Kennedy olisi pakottanut "todellisen tilanteen" antaa mitä sotilaallinen tuki oli tarpeen "eikä salli yrityksen epäonnistua."
"Yritys", joka Dulles sanoi voinut epäonnistua oli tietenkin, kaataa Fidel Castro. Asennuksen jälkeen useita epäonnistuneita toiminnan murhata hänet, tällä kertaa Dulles tarkoitus saada hänen mies, vähän tai ei lainkaan huomiota siihen, miten venäläiset voisivat reagoida. Holtiton yhteisen komentajien Staff, joista silloinen apulaisulkoministeri George Ball myöhemmin kuvattu "viemäri petosta", nautti mitään mahdollisuutta kohdata Neuvostoliiton ja antaa sille ainakin musta silmä.
Mutta Kennedy piti kiinni aseet, niin sanoakseni. Hänen laukauksensa Dulles ja hänen kanssaan salaliittolaisten muutaman kuukauden kuluttua epäonnistuneen hyökkäyksen, ja kertoi ystäväni, että hän halusi "hajoamaan CIA tuhat kappaletta ja hajoittaa sen tuulet." Raivo oli ilmiselvästi molemminpuolista.
Kun Kennedy itse murhattiin 22 marraskuu 1963, sen on täytynyt tapahtua Truman - kuten se teki monet muut - että häpäissyt Dulles ja hänen katumattomuudella osakkuus ei ehkä yllä salaliitosta päästä eroon presidentti he tunsivat pehmeä Kommunismi ja saada jopa niiden Sikojenlahdella fiasko.
"Viitta ja tikari"
Vaikka Truman näki CIA: n yrittänyt mousetrapping presidentti Kennedyn erityisesti suuttumusta, hänen yleisempi valitus nähdään hänen laajempaa valittaen, että CIA oli tullut ", niin poistetaan aiottuun rooli ... En ole koskaan ollut mitään ajatellut, että kun otan CIA että se olisi ruiskutetaan rauhan viitta ja tikari toimintaa. ... Se on tullut toimiva ja toisinaan päätöksenteossa Government. "Ei vain politiikan valmistelussa sen hallinnassa on älykkyyttä, mutta myös" viitta ja tikari "toimintaa, oletettavasti myös murhia.
Truman totesi op-ed kanssa kehotuksen, joka oli yhtä selkeä kuin syntaksin oli kömpelö: "Haluaisin nähdä CIA palautettu alkuperäiseen tehtävänantoa älykkyys käsi presidentti, ja että mitä muuta se voi asianmukaisesti suorittaa kyseisessä erikoisalansa - ja että sen tehtäviensä hoidon päättyessä tai asianmukaisesti käyttää muualla. "merkitys ja kaukonäköisiä luonne että nuhteessa ovat vielä selvemmin tänään, puoli vuosisataa myöhemmin.
Mutta Truman varoitus laski enimmäkseen kuuroille korville, ainakin sisällä perustaminen piireissä. Washington Post julkaisi op-ed varhaisessa painos 22 joulukuu 1963, mutta heti leikattiin sen myöhempiin versioihin. Muu media huomioinut sitä. Pitkä käsi CIA?
Truman mielestä väärinkäyttö CIA alkoi helmikuussa 1953, jolloin hänen seuraajansa, Dwight Eisenhower, nimetty Allen Dulles kuin CIA: n johtaja. Dulles forte oli kaatamaan hallituksia (nykyisessä kielenkäytössä "järjestelmän muutos"), ja hän oli melko hyvä siinä. Kanssa vallankaappaukset Iranissa (1953) ja Guatemala (1954) hänen vyö, Dulles oli ratsastus korkea myöhään fifties ja muutti Kuuban alkuun hänen tehtävälista.
Truman Papers
Asiakirjoja Truman Library osoittavat, että yhdeksän päivän kuluttua Kennedy murhattiin, Truman hahmoteltu käsinkirjoitetut muistiinpanot, mitä hän halusi sanoa op-ed. Hän totesi muun muassa, että CIA oli työskennellyt hän aikoi vain "silloin kun minulla oli ohjaus."
Viisi päivää sen jälkeen op-ed ilmestyi, eläkkeellä amiraali Sidney Souers, jonka Truman oli nimittänyt johtamaan hänen ensimmäinen Central Intelligence Group, lähetti "Hyvä pomo"-kirje taputtaa Trumanin outspokenness ja syyttää Dulles tehdä CIA "erilainen eläin kuin yksi Yritin perustaa sinulle. "
Souers nimenomaan lambasted yrittää "tehdä" sota "valtaavat Kuuba kourallinen miehiä ja ilman ilmatukea." Hän myös valitteli sitä, että viraston "pääasiallinen vaivaa" oli kehittynyt aiheuttaen "vallankumouksia pienemmissä maissa ympäri maailmaa, "ja lisäsi:" Niin paljon huomiota toimintaan, se ei yllätä minua löytämään, että kysymys keräämisen ja käsittelyn älykkyys on kärsinyt jonkin verran. "(Jälleen yhtä totta tänään kuin se oli 50 vuotta sitten.)
On selvää, operatiivinen pyrstö CIA heilui sen aineellista koira - vakava ongelma, joka jatkuu tänäkin päivänä.
Fox Vartiointi Hen House
Jälkeen Kennedy murhattiin Dallasissa, aristokraatti, hyvät yhteydet Dulles otti itsensä nimitetty Warrenin komission ja otti johdon muotoiluun tutkinnan JFK: n salamurhan. Asiakirjoja Truman Library osoittavat, että Dulles myös asennettu pieni kotimainen peitellyn toiminta oman neutraloida kaikki tulevat tuuletuksen Trumanin ja Souers n varoituksia peitellyn toimia.
Niin tärkeää oli tämä Dulles, että hän keksi tekosyy saada itsensä kutsuttu vierailulle Truman Independence, Missouri. Iltapäivällä 17 huhtikuu 1964, Dulles vietti puoli tuntia one-on-one entinen presidentti, yrittää saada hänet perumaan mitä hän oli kirjoittanut hänen op-ed. Ei helvetti, sanoi Harry.
Ei ongelma, Dulles päätti. Neljä päivää myöhemmin, virallisen muistion keskustelun hänen vanha kaveri Lawrence Houston, CIA lakiasiainjohtaja 1947-1973, Dulles valmistettu yksityinen takaisinveto varten Truman, väittäen, että Truman kertoi hänelle Washington Postin artikkeli oli "väärin", ja että Truman "tuntui varsin hämmästynyt siitä."
Valmistettu takaisinveto? Se varmasti vaikuttaa niin, koska Truman ei muuttanut hänen virittää.Kaukana siitä. Vuonna 10 kesäkuu 1964, kirje toimituspäällikkö Look-lehden, esimerkiksi Truman toisti kritiikki peitellyn toimintaa, korostaa, että hän ei koskaan tarkoitettu CIA päästä mukaan "outo toimintaan."
Dulles ja Dallas
Dulles tuskin odottaa päästä Truman recant julkisesti. Joten miksi se on ollut niin tärkeää Dulles sijoittaa CIA tiedostoja valmistettu takaisinveto? Uskon, että vastaus on se, että alkuvuodesta 1964 Dulles oli tunne paljon lämpöä monia, jotka olivat viittaa CIA ehkä ollut mukana jotenkin Kennedyn murha. Kolumnistit kyselivät, miten totuus voisi koskaan päästä, Allen Dulles de facto johtajana Warrenin komission.
Dulles oli hyvä syy pelätä, että Trumanin rajoitettu painos Washington Post op-ed of 22 joulukuu 1963, voisi kerätä ei-toivottua huomiota ja nostaa hankala kysymyksiä peitellyn toimiin, muun muassa salamurhan. Hän olisi halunnut olla asennossa kaivaa esiin Larry Houston tiedostoja Truman "takaisinveto" siinä toivossa, että tämä nipistäisivät vakavia kuulusteluissa alkuunsa.
Kuten de facto johtaja Warrenin komission, Dulles on sijainniltaan suojata itseään ja hänen liittolaistensa sittemmin myöskään komissaarit tai tutkijoiden - tai toimittajia - houkutus kysyä, Dulles ja CIA ollut merkitystä tappaa Kennedy.
Ja niin, kysymys: Oliko Allen Dulles ja muut "piilo-ja-tikari" CIA osuuskunnat ovat käsi John Kennedyn murhan ja sitten kattaa sen? Mielestäni paras leikkelyn koskevien todisteiden murhasta ilmestyi James Douglass n 2008 kirjan, JFK ja Unspeakable. Kun olet päivittänyt ja arraying runsaasti todisteita, ja suorittaa vielä haastatteluja, Douglass päättelee, että vastaus on kyllä.
Obama pelotella?
Valtamedia oli allerginen reaktio Douglass kirjan ja antoi sen lähes ole arvosteluja. Se on kuitenkin yhä kaupaksi. Ja vielä tärkeämpää, se näyttää varmaa, että presidentti Barack Obama tietää, mitä se sanoo ja ehkä on edes lukenut sitä. Tämä voi jossakin määrin selittää, miksi Obama on ollut niin kunnioittava CIA, NSA, FBI ja Pentagon.
Voisiko tämä olla ainakin osa syystä hän tunsi hän joutui lähtemään Cheney / Bush-voidellut kiduttajia, sieppaajat ja musta-Vankilanjohtajien paikallaan, ohjeistaa hänen ensimmäinen CIA päällikkö Leon Panetta tulla itse asiassa viraston asianajaja sijaan johtaja.
Siksikö presidentin mielestä hän ei voi ampua hänen kömpelösti mutkitteleva johtaja National Intelligence James Clapper, joka joutui anteeksi kongressille annoitte "selvästi virheellinen" todistus maaliskuussa? Siksikö hän sallii National Security Agency johtaja Keith Alexander ja kollegojensa FBI jatkaa harhaan Amerikan kansalle, vaikka ajoittainen poutaa kohteesta Snowden näyttää meidän vanhempi kansallisen turvallisuuden virkamiesten valehdellut - ja olleen käsistä?
Tämä voi olla pieni lohtu presidentti Obama, mutta ei ole merkki siitä, että NSA asiakirjat, jotka Snowdenin on julkaissut muun muassa senaatin Intelligence komitean 6300-sivuinen raportti CIA kidutusta. Pikemminkin tämä kertomus ainakin näyttää varmasti alle Obaman ja senaatin Intelligence komitean puheenjohtaja Dianne Feinstein n tiukassa valvonnassa.
Mutta pelokas presidentti on iso ongelma. Hän on erittäin tietoinen, että vapautettuna, senaatin valiokunnan mietintöön loisi firestorm - lähes varmasti syyllistämättä Obaman CIA: n johtaja John Brennan ja monet muut raskaat iskualuksina joista hän tuntuu olevan peloissaan. Ja niin Obama on mahdollistanut Brennan pelata byrokraattisia pelejä, viivyttämällä selonteon julkistamisen yli vuoden, vaikka sen päätelmät sanotaan muistuttavat aiemmat havainnot CIA omien ylitarkastajan ja perustuslain Project (ks. alla).
Todistus Ex-CIA lakiasiainjohtaja
Hat vihje New Yorker n Jane Mayer, joka otti vaivautunut lukemaan Play-by-play on osoitus senaatin Intelligence komitean entinen CIA: n lakiasiainjohtaja (2009-2013) Stephen W. Preston, ehdolla (ja nyt se vahvistetaan) asiainvalvojina puolustusministeriön.
Alle kuulusteluissa senaattori Mark Udall, D-Colorado, Preston myönsi suoraan, että toisin kuin CIA: n vaatimuksen, että se ei aktiivisesti estä kongressin valvontaa sen pidätykset ja kuulustelut ohjelma ", tiedotustilaisuuksia komitealle sisältyi virheellisiä tietoja, jotka liittyvät näkökohdat ohjelma nimenomaista kiinnostusta jäsenille. "
Että "virheellistä tietoa" ilmeisesti on perusteellisesti dokumentoitu senaatin Intelligence komitean mietinnön, joka pitkälti siksi, CIA: n mielikuvituksellinen jalka-vetämällä, kustannus veronmaksajille 40.000.000 dollaria. Udall on paljastanut, että raportin (joka sisältää 35000 alaviitteet) sisältää hyvin pitkä jakso nimeltä "CIA edustustot CIA Kuulustelu ohjelma ja tuloksellisuus sekä CIA: n Enhanced kuulustelutekniikoita kongressille."
Preston on myös myöntänyt, että CIA tarpeeksi tietoa oikeusministeriön kuulustelua ja pidättämistä koskevat. Hän sanoi: "CIA: n pyrkimyksiä jäi selvästi nykyiseen toimintatapoja, kun se tulee tarjoamaan tarvittavat tiedot [Office of Legal Counsel] n oikeudellisen analyysin."
Kuten Katherine Hawkins, vanhempi tutkija viime huhtikuun molemminpuolisen, riippumatonta selvitystä perustuslain projektin työryhmän Pidätettyjen hoito, totesi 18 lokakuu 2013 lähettämistä, muistiot toimimasta OLC päällikkö, Steven Bradbury, vetosi hyvin voimakkaasti nyt- häväisty CIA väittää, että "tehostettu kuulustelu" pelastivat henkiä, ja että istunnot valvovat tarkasti lääketieteellistä ja psykologista henkilöstö varmistaa, että vankien kärsimystä ei nousisi tasolle kidutusta.
Mukaan Hawkins, Udall valittaneet - ja Preston myönsi -, että säätäessään materiaalien valiokunnan pyytämän, "CIA poistettiin useita tuhansia CIA asiakirjoja, jotka virasto ajatteli, voitaisiin kohdistaa viranomaisen salassapito väitteitä presidentti, eikä päätöstä Obama vedota etuoikeus. "
Vielä pahempaa CIA, senaatin Intelligence komitean raportissa ilmeisesti tuhoaa viraston väitettä perustellaan kidutus sillä perusteella, että ei ollut muuta keinoa hankkia tarvittavat tiedot säästää kautta raaka kohtelu. Hänen vastauksia Udall, Preston myöntää, että toisin kuin virasto on väittänyt, se voi ja on todettu, että oikeudellinen kuulustelumenetelmiä olisi tuottanut samaa älykkyyttä.
Onko kukaan vielä ihmettelevät, miksi meidän arka presidentti on todennäköisesti istua senaatin Intelligence komitean raportti niin kauan kuin hän voi? Tai miksi hän päästää John Brennan redact sen hinta-sinua-no, jos hän on lopulta pakko vapauttaa joitakin sen painostuksen ihmiset, jotka välittävät asioita, kuten kidutusta?
Se näyttää, että äskettäin vähäpuheinen CIA: n johtaja Brennan on kohtuuttomasti vaikutusvaltaa presidentti tällaisissa asioissa - ei toisin vaikutusvaltaa, että sekä DNI Clapper ja NSA: n johtajan Alexander näyttävät voinut käyttää. Tässä suhteessa Brennan liittyy kyseenalainen yhtiön suurin osa hänen edeltäjänsä CIA johtajia, koska he tekivät selväksi, kun he menivät kohtuuttoman pitkälle estää niiden kiduttaja kollegansa ollaan tilivelvollisia.
Ray McGovern toimii Kerro Word, kustannustoimintaa ekumeenisen Vapahtajan kirkosta Washington DC: ssä. Uransa aikana CIA analyytikko, hän valmis ja kertoi presidentin Daily Lyhyt ja jonka puheenjohtajana National Intelligence arviot. Hän on jäsenenä johtoryhmän Veteraani Intelligence ammattilaiset Sanity (VIP).

Tämä artikkeli on alun perin julkaistu Consortium Uutiset

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Ei kommentteja: