Sivut

perjantai 27. joulukuuta 2013

100 Years Is Enough: aika tehdä Fed Public Utility

23 joulukuu 2013, tulee kuluneeksi 100 vuotta Federal Reserve, jotka oikeuttavat tarkistaa sen suorituskykyä. Onko se saavuttaa tarkoitukseen, johon se on suunniteltu?
Vastaus riippuu, joiden tarkoituksiin puhumme. Pankeille, Fed on toiminut varsin hyvin. Sillä laboring massat jonka populistinen liikkeen vuoksi se, ei paljon on muuttunut luvulla.
Tyhjäksi Populistinen Pyynnöt
Federal Reserve Act hyväksyttiin vuonna 1913 vastauksena aallon pankkikriiseihin, joka oli lyönyt keskimäärin kuuden vuoden välein aikana 80 vuotta. Aiheutuva taloudellinen painanteet laukaisi populistinen liikkuvuus rahapoliittinen uudistus vuonna 1890. Mary Ellen Lease, varhainen populistinen johtaja, sanoi tulinen puheen, joka olisi voitu kirjoitettu tänään:
Wall Street omistaa maata. Se ei ole enää hallituksen ihmiset, ihmiset, ja ihmisiä, mutta hallitus Wall Street, Wall Street, ja Wall Street. Suuren yhteisen ihmiset tässä maassa ovat orjia, ja monopoli on mestari. Rahaa sääntöjä. . Meidän lait ovat tuotos, joka vaatteet rascals kaapuihin ja rehellisyyttä rätit. Osapuolet valehdella meille ja poliittisen kaiuttimet johtaa meitä harhaan. .
Haluamme rahaa, maa-ja kuljetus. Haluamme poistamista National Banks, ja haluamme valta tehdä lainoja suoraan hallituksen. Haluamme sulkemiseen järjestelmän pyyhitty pois.
Se oli mitä he halusivat, mutta Federal Reserve Act, että he saivat ollut mitä populistit oli taistellut, tai mitä heidän johtajansa William Jennings Bryan luuli hyväksymisestä, kun hän äänesti sen vuonna 1913. Vuonna sekoittaen puheen, joka voitti hänet demokraattiset presidentin nimitys vuonna 1896, Bryan vaati:
[Me] sitä mieltä, että oikeus tehdä rahaa ja antaa rahat on valtion tehtävä. Ne, jotka vastustavat tätä ehdotusta kertoa meille, että kysymys paperiraha on pankin toiminnan ja että hallituksen pitäisi mennä ulos pankkitoiminnan. Seison Jefferson. ja kertoa heille, niin kuin hän teki, että rahasta on tehtävä hallituksen ja että pankkien pitäisi mennä ulos koskevat liiketoimintaa.
Hän päätteli tämän kuuluisan raivoissaan rajoittava kultakantaan:
Et saa painaa alas, kun otsa työvoiman tämän orjantappurakruunu, et saa ristiinnaulita ihmiskunnan ristille kultaa.
Mitä Bryan ja populistit haettu, on kansallisessa valuutassa liikkeeseen velaton ja korottomat hallituksen, mallin Lincolnin Greenbacks. Mitä Amerikan kansa sai oli rahan tarjonnan luoma yksityisten pankkien luotto (tai velan) antaa hallitukselle ja ihmisten kiinnostusta.
Vaikka kansallinen rahan tulisi painaa US Bureau of Kaiverrus ja tulostus, se myöntäisi "pankkien pankkina", Federal Reserve. Fed koostuu kahdestatoista oksat, jotka kaikki ovat 100 prosenttisesti omistaman pankkien piirinsä. Vuoteen 1935 saakka, nämä oksat voivat kukin itsenäisesti antaa paperin dollaria kustannukset tulostamista, ja ne voitaisiin korolla.


1929: Fed laukaisee Huonoin Bank Run in History
Uusi järjestelmä on tarkoitus estää talletuspaot, mutta se selvästi epäonnistunut tässä pyrkimyksessä. Vuonna 1929 Yhdysvallat koki pahimman talletuspako historiansa.
New York Fed oli kaataa vasta perustettu rahaa New York pankit, jotka sitten lainasi sen varastossa keinottelijoita. Kun New Yorkin Fed kuullut, että Federal Reserve johtokunta katsoi koko yön kokouksessa keskustelemme tästä riskialtis tilanne, tulva spekulatiivisen rahoituksesta vedettynä, saostetaan 1929 pörssiromahdus.
Tuolloin paperi dollaria olivat vapaasti lunastettavissa kullassa, mutta pankit olivat velvollisia säilyttämään riittävän kultaa kattamaan vain 40 prosenttia rahoistaan. Kun paniikkiin pankkien asiakkaat ryntäsivät käteistä niiden dollareissa, kultavarannot supistui. Lainat oli sitten muistettava säilyttää 40 prosentin vaatimusta, romahtamassa rahan tarjontaa.
Tuloksena oli laajalle levinnyt työttömyys ja menetys koteja ja säästöjä, samanlainen kuin tänään. Vuonna murskaavaa syytteen kongressin vuonna 1934, edustaja Louis McFadden syytti Federal Reserve. Hän sanoi:
Herra puheenjohtaja, meillä on tässä maassa yksi kaikkein turmeltuneita instituutioita maailma on koskaan tuntenut. Viittaan keskuspankin johtokunnan ja Federal Reserve Banks. .
Depredations ja vääryydet Fed on maksanut tarpeeksi rahaa maksaa valtion velkaa moninkertaisesti. .
Jotkut ihmiset ajattelevat, että Federal Reserve Banks ovat Yhdysvaltain hallituksen kanssa. Ne ovat yksityisiä monopoleja, jotka riistävät ihmisiä näiden Yhdysvallat eduksi itselleen ja ulkomaiset asiakkaat, ulkomaisten ja kotimaisten keinottelijat ja huijareita, ja rikas ja vainot rahanlainaajien.
Nämä kaksitoista yksityinen luotto monopolit kavalasti ja epälojaalisti ujutettu tämän maan pankkiirit, jotka tulivat tänne Euroopasta ja takaisin meille meidän vieraanvaraisuuden heikentää amerikkalaisten kanssa.
Vapautettiin Bankers '"Cross of Gold"
Voit lopettaa romahtaminen rahan, vuonna 1933 Roosevelt otti dollarin pois kultakannasta sisällä Yhdysvalloissa. Kultakantaan oli vallinnut Perustamisesta lähtien maan, ja siirto oli erittäin kiistanalainen. Kriitikot pitivät sitä rikoksena. Mutta kannattajat näkivät sen lopulta mahdollistaa maan taloudellisesti suvereeni.
Tämä lisää hyvänlaatuinen näkemys on ottanut Beardsleyn Ruml, puheenjohtaja Federal Reserve Bank of New York, esityksen ennen American Bar Association vuonna 1945. Hän sanoi hallituksen oli nyt vapaus kuluttaa niin tarvitaan asetettujen talousarvioon hyödyntäen myöntämien luottojen oma keskuspankki. Se voisi tehdä näin, kunnes inflaatio osoitti ostovoiman heikkenemisenä valuuttaa.
Sitten, ja vasta sitten, olisi hallinnon osalta verotusoikeus-ei rahoiteta budjetista, vaan torjua inflaatiota tekemiin sopimuksiin rahan tarjontaa. Päätarkoituksena veroja, sanoi Ruml, oli "huollosta dollarin jolla on vakaa ostovoima vuosien varrella. Joskus tätä varten on ilmoitettu, koska "välttäminen inflaatio. '"
Se oli merkittävä toteutumista. Hallitus voidaan rahoittaa ilman veroja piirtämällä luotolla omasta keskuspankista. Koska ei ollut enää tarvetta kultaa kattaa lainan, keskuspankki ei tarvitse lainata. Se voisi vain luoda rahaa kirjanpidossaan. Vasta kun hinnat nousivat kautta linjan, signalointi liikaa rahaa rahan, olisi hallinnon osalta vero-eikä rahoittaa hallitusta vaan yksinkertaisesti pitää tarjonnan (tavarat ja palvelut) tasapainossa kysynnän (rahaa).
Ruml visio heijastuu tänään koulussa taloudellisen ajattelun nimeltään Modern raha Theory (MMT). Mutta kun Rooseveltin kuoleman, se ei suoritettu. Yhdysvaltain hallitus rahoitti edelleen itseään veroja, ja kun se ei pyytänyt takaisin tarpeeksi maksaa laskujaan, se jatkoi lainata ottamassa velkaa.


Fed päättää palata Korko
Sen ensimmäinen puoli vuosisataa, Federal Reserve jatkoi taskussa korkoa rahaa se antaa ja lainata hallitukselle. Mutta vuonna 1960, Wright Patman puheenjohtaja House Banking ja valuutta komitea, vaativat näiden Fed kansallistettiin. Välttämiseksi, että seurauksena Fed hiljaa suostui alennusta voitostaan ​​US Treasury.
In The Strange Case of Richard Milhous Nixon, joka julkaistiin vuonna 1973, kongressiedustaja Jerry Voorhis kirjoitti tämän myönnytyksen:
Se tehtiin, aivan ilmeisesti, koska tunnustetaan, että Federal Reserve Banks toimisi toisaalta kansallisena setelipankkien, luo kansakunnan rahaa, mutta toisaalta latauksen kansakunnan edun omasta luotto-joka ei ole todellista kansallista setelipankkien voisi mahdollisesti tai mihinkään show oikeudenmukaisuuden, uskalla tehdä.
Huullosten kiinnostaa valtiovarainministeriö oli selvästi askel oikeaan suuntaan. Mutta keskuspankki rahoitettu hyvin vähän liittovaltion velka. Liikepankkien hallussa suuren osan siitä; ja Voorhis huomautti, "[j] liikepankit ovat huolissaan, ei ole tällaista takaisinmaksua ihmisten rahoja." Liikepankit eivät alennusta kiinnostusta ne kerätään valtion, sanoi Voorhis, vaikka ne myös "'osta' joukkovelkakirjoja hiljattain luotu kysynnän talletus merkinnät heidän kirjojaan ei mitään muuta."
Nykyään osuus liittovaltion velka hallussa Federal Reserve nousseen, koska useaan kertaan "määrällinen keventäminen." Mutta suurin osa velasta rahoitetaan edelleen yksityisesti kiinnostusta, ja suurin osa dollaria rahoitusta se alunperin "pankki luotto "luotu kirjoja yksityisten pankkien.
Aika uusi Populistinen liike?
Treasury: n verkkosivuilla raportoi koron määrä maksetaan valtionvelkaa vuosittain, menee takaisin 26 vuotta. Lopussa 2013, yhteensä edellisten 26 vuotta tuli noin 9000 miljardia dollari liittovaltion velkaa 17250000000000dollaria. Jos hallitus olisi ollut lainanotto omasta keskuspankin korotonta tuona aikana, velka olisi vähennetty yli puolella.
Ja se oli vain korot 26 vuotta. Liittovaltion velka on kertynyt siitä lähtien 1835, kun Andrew Jackson maksoi sen pois ja kaatoi toisen US Bank uudistumista, ja koko sen ajan se on korkojaksotuksista. Jos hallitus olisi ollut lainanotto sen keskuspankkia koko ajan, se olisi voinut ollut liittovaltion velka ollenkaan tänään.
Vuonna 1977 kongressi antoi Fed kaksoismandaatin, ei vain säilyttää valuutan vakauden kannalta vaan edistää täystyöllisyyttä. Fed sai toimeksiannon, mutta ei työkaluja, kuten neuvoo minun aiemmin artikkeli tästä.
Se voi olla aika uusi populistinen liike, joka vaatii, että toimivalta antaa rahaa palautetaan hallitukselle ja sen edustamiin ja että Federal Reserve tehdään kunnallistekniikkaa omistama ihmisiä ja palvelevat niitä. Firehose halpojen luottojen lavished Wall Street on uudelleen suunnattu Main Street.

Ellen Brown on asianajaja, puheenjohtaja Public Banking Institute, ja kirjailija kaksitoista kirjoja, kuten myydyin Web of Debt. Julkisella Pankki Solution, hänen uusin kirja, hän tutkii Toimiva julkinen pankki malleja historiallisesti ja maailmanlaajuisesti. Hänen sivustot ovat http://WebofDebt.com, http://PublicBankSolution.com ja http://PublicBankingInstitute.org.
Tunnisteet:    

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Ei kommentteja: