Sivut

maanantai 23. joulukuuta 2013

Enemmistö entisen Neuvostoliiton valtioissa uskovat hajoamiseen oli haitallista virhe - kysely

Julkaistu aika: 21 joulukuu 2013 03:59
Muokattu aika: 22 joulukuu 2013 22:40
Esittelyä punainen tori (RIA Novosti / Vladimir Vyatkin)
Esittelyä punainen tori (RIA Novosti / Vladimir Vyatkin)
Yli kaksi vuosikymmentä sen jälkeen Neuvostoliitto romahti Suurin osa kansalaisista itsenäisissä valtioissa uskovat että split toi vain haittaa, mukaan uusi gallup.
Gallup tutkimukseen perustuva, yleinen suoritustaso-liikkeenjohdon konsultointiyritys julkaisi kyselyssä 11 maassa entisen itäblokin tiedusteli osanottajilta, "hajoamiseen Neuvostoliiton hyötynyt tai haittaa tässä maassa?"
Kaiken tilastoista kävi ilmi, että 51 prosenttia yhteenlaskettu sanoi, että hajoamiseen satuttaa maansa kansallisen edun, kun taas vain 24 prosenttia kannatti itsenäisyyttä.
Kazakhstanis, Azerit ja turkmeeneille ovat todennäköisesti nähdä hyötyä kuin haittaa hajoamiseen.Armenia, Kirgisia, Ukraina ja Venäjä vastasi kansa he näkevät "haittaa" kolme kertaa useammin kuin "etu." Georgiassa ihmiset ovat enemmän tai vähemmän split.
Tutkimuksesta käy myös ilmi, että ne, joilla oli tietoinen kokemus elää Neuvostoliitossa ovat lähes kolme kertaa alttiimpia sanoa sen romahtamista vahingoittanut maan. Alle 30 ovat erimielisiä asiasta, jossa 33 prosenttia näkeminen haittaa ja 30 prosenttia - etu, kun taas 20 prosenttia myöntää, että he eivät tiedä ja kieltäytyi vastaamasta.
Gallup Tutkimuksessa todettiin, että ne, joilla on korkea-asteen koulutus ovat todennäköisemmin hyväksymään ja tukemaan etuja, joita tuli split Moskovan kanssa, Kirgisian on poikkeus.
Valtioita, jotka ovat nähneet jatkuvan konfliktin, väkivaltaa tai etniset jännitteet ovat todennäköisesti nähdä enemmän haittaa romahtaminen Neuvostoliiton, tutkimus sanoo.
Ihmiset, jotka sanovat, että "useimmat ihmiset" kotimaassaan valtiot eivät uskalla ilmaista poliittisia näkemyksiään äänesti Neuvostoliiton ehtoja, kun taas ne, jotka väittivät, että "kukaan" ei pelkää maansa äänesti itsenäisyyden puolesta. Luvut osoittavat "vapaus he luulivat voisi olla kaatumisen jälkeen Neuvostoliitto ei ole toteutunut," tutkimus väittää.
Kolmekymmentä prosenttia asukkaista 11 entisten tasavaltojen jotka uskovat, että tulevilla sukupolvilla on mahdollisuus oppia ja kasvaa nähdä hyödyt itsenäistymisen jälkeen, verrattuna 18 prosenttia niiden keskuudessa, jotka eivät näe tällaista mahdollisuutta.
"Kaiken asukkaat, jotka näkevät mahdollisuuksia lapsensa ja itsensä menestyä ovat todennäköisesti sanoa hajoamiseen hyötynyt maansa kuin ne, jotka eivät", tutkimus kertoo.
Mitä venäläiset, 55 prosenttia eli se vahingoittanut heidän elämäntapaansa vain 19 prosenttia uskoo, että romahdus parani elämää.
Gallup Tutkimus perustui haastatteluihin vähintään 1000 ihmistä toteutettiin kesä-elokuussa 2013 kussakin näytteenoton maissa, iältään 15 ja vanhemmat. Uzbekistan, Liettuassa, Virossa ja Latviassa, vaikka entinen on osa Neuvostoliiton jätettiin äänestyspaikoilla.

Ei kommentteja: