Sivut

tiistai 31. joulukuuta 2013

Olen työskennellyt Yhdysvaltain drone Ohjelma: Julkinen pitäisi tietää, mitä todella menee: Rikokset ihmisyyttä vastaan
UAV: n Lähi-idässä käytetään aseena, eikä suojaa, ja niin kauan kuin meidän julkinen edelleen tietämättömiä tämän, tämän vakavan uhan ihmiselämän pyhyyteen - kotona ja ulkomailla - jatkuu. 
Harvat poliitikot, jotka niin röyhkeästi julistavat edut Droonien on todellinen hajuakaan miten se todella toimii (ja ei)



Aina kun luin kommentteja poliitikot puolustavat miehittämättömiä Predator ja Reaper ohjelma - aka Droonien - Voisinpa kysyä heiltä muutamia kysymyksiä. Olin aluksi: "Kuinka monta naista ja lasta olet nähnyt polttamaksi Hellfire ohjuksen?"
Ja: "Kuinka monta miestä olet nähnyt ryömiä poikki kentän, yrittää tehdä se lähimpään yhdiste apua, kun verenvuoto ulos katkaissut jalat?"
Tai jopa enemmän kärjistäen: "Kuinka monta sotilasta olet nähnyt kuolee puolella tien Afganistanissa, koska meidän iki-tarkka UAV [miehittämättömän] eivät kyenneet havaitsemaan IED [omatekoinen pommi] odotti heidän saattue? "
Harvat näistä poliitikkoja, jotka niin röyhkeästi julistavat edut Droonien on todellinen aavistustakaan siitä, mitä todella menee. Minä, toisaalta, olen nähnyt kauheita nähtävyyksiä omakohtaisesti.
Tiesin nimet joidenkin nuorten sotilaiden huomasin vuotaa kuiviin puolella tietä. Katselin kymmeniä sotilas-ikäiset miehet kuolevat Afganistanissa tyhjät kentät, pitkin jokivarret, ja jotkut aivan yhdiste, jossa heidän perheensä odotti heitä palaamaan kotiin moskeija.
Yhdysvaltain ja Britannian armeijat kiinni siitä, että tämä on niin asiantuntija-ohjelma, mutta se on outoa, että he tuntevat tarvetta antaa virheellisiä tietoja, vähän tai ei lainkaan tilastoja siviilien kuoleman ja kierretty teknologian raportit kriisinhallintakyvyt UAV. Näitä yksittäisiä tapauksia ei eristetty, ja siviiliuhrien korko ei ole muuttunut, huolimatta siitä, mitä meidän puolustuksen edustajat voisivat kertoa meille.
Mitä yleisö on ymmärrettävä, että video tarjoaa drone on kaukana riittävän selkeä havaita joku kuljettaa asetta, jopa kristallinkirkkaan päivän rajoitettu pilviä ja täydellinen valaistus. Tämä tekee siitä uskomattoman vaikea parhaat analyytikot tunnistaa, jos joku on aseita varmasti. Yksi esimerkki tulee mieleen: "rehu on niin pixelated, entä jos se lapio, eikä asetta?"
Tunsin tämän sekaannuksen jatkuvasti, samoin kuin kollegani UAV analyytikot. Olemme aina ihmetellä, jos tapoimme oikeat ihmiset, jos me uhanalainen vääriä ihmisiä, jos me tuhotaan viattomien siviilien elämää kaikki johtuu huono kuva tai kulma.



On myös tärkeää hahmottaa, että on olemassa ihmisen toiminnassa ja analysoitaisiin näiden UAV. Tiedän, koska olin yksi heistä, ja mikään ei voi valmistaa teitä lähes päivittäistä rutiinia lentävät torjumiseksi antenni valvontakäyntejä yli sota-alueella. UAV kannattajat väittävät, että joukkoja, jotka tekevät tällaista työtä ei vaikuta tarkkailemalla sen torjunnassa, koska ne eivät ole koskaan suoraan vaarassa fyysisesti. 
Mutta tässä on asia: En ehkä ole ollut paikan päällä Afganistanissa, mutta katselin osia konfliktin hyvin yksityiskohtaisesti näytön päiväkausia. Tiedän tunteen koet kun näet jonkun kuolla.
Kauhistuttava kattaa juuri ja juuri sitä.
Ja kun olet alttiina sen uudestaan ​​ja uudestaan ​​siitä tulee kuin pieni video, upotettu pään, ikuisesti toista, aiheuttaa psyykkistä kipua ja kärsimystä, että monet ihmiset toivottavasti koskaan kokea. UAV joukkoja uhri ei vain piinaava muistoja tästä työstä että ne mukanaan, mutta myös syyllisyyttä siitä että on jatkuvasti hieman epävarma siitä, kuinka tarkkoja niiden vahvistukset aseiden tai tunnistamaan vihamielinen yksilöt olivat.
Tietenkin me koulutetaan ole kokea näitä tunteita, ja taistelemme sen, ja tulla katkera. Jotkut joukot hakea apua mielenterveystoimistosta tarjoamia sotilas, mutta olemme vain siitä, kuka voimme puhua ja missä, Salassapitovelvollisuuden vuoksi meidän tehtäviä.
Minusta on mielenkiintoista, että itsemurha tilastot tämän uran alalla ei ilmoiteta, eikä tietoa siitä, kuinka monta sotilasta työskentelevät UAV kannat ovat voimakkaasti lääkeaineita masennuksen, unihäiriöiden ja ahdistusta.
Äskettäin Guardian juoksi kommentoi Britannian puolustusministeri Philip Hammond. Voisinpa puhua hänelle kahden ystävänsä ja kollegansa menetin yhden vuoden kuluessa jättää armeijan, itsemurhaan. Olen varma, että hän ei ole ilmoitettu, että hieman salaisen UAV ohjelmaa, tai hän varmasti ottaa tarkemmin koko laajuus ohjelmaan ennen kuin puolustaa sitä uudelleen.
UAV: n Lähi-idässä käytetään aseena, eikä suojaa, ja niin kauan kuin meidän julkinen edelleen tietämättömiä tämän, tämän vakavan uhan ihmiselämän pyhyyteen - kotona ja ulkomailla - jatkuu.




Heather Linebaugh,  Guardian

© 2013 Guardian Uutiset ja Media Limited tai sen osakkuusyritykset. Kaikki oikeudet pidätetään.

Ei kommentteja: