Sivut

tiistai 2. syyskuuta 2014

Vuoden 2014 loppuun mennessä Venäjä täsmentää sotilasdoktriiniaan - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

VuodeTänään, 16:41

Vuoden 2014 loppuun mennessä Venäjä täsmentää sotilasdoktriiniaan

Vuoden 2014 loppuun mennessä Venäjä täsmentää sotilasdoktriiniaan

Vuoden loppuun mennessä Venäjälle ilmestyy uusi täsmennetty valtion sotilasdoktriini.

Tätä varten jo nyt Venäjän turvallisuusneuvoston alaisuuteen on muodostettu hallintojen välinen työryhmä valmistelemaan ehdotuksia uuteen sotilasdoktriiniin otettavista muutoksista.
Siitä, minkälaiset ongelmat ja uudet suuntaukset löytävät paikan sotilasdoktriinissa, kertoi Venäjän turvallisuusneuvoston toinen sihteeri Mihail Popov.
Mihin perustuu välttämättömyys täsmentää Venäjän sotilasdoktriinia?
Ensisiassa tämä liittyy uusien sotilaallisten uhkien, myös Venäjään kohdistuvien, syntymiseen. Niitä on syntynyt arabikevään, Syyrian konfliktin ja nykyisen Ukrainan tilanteen vuoksi.
Voidaanko täsmentää, minkälaisista, uhkista meidän maatamme kohtaan on kysymys?
Toiminnassaan omien etujensa puolustamisessa, maailman johtavat valtiot ovat alkaneet käyttämään periteisten asevoimien lisäksi myös epäsuoraa toimintaa, jossa hyödynnetään radikaaleja ja äärinäkemyksiä edustavia järjestöjä, yksityisiä sotilaallisia yhtiöitä sekä väestön keskuudessa ilmeneviä protestimielialoja. Erityinen merkitys annetaan työskentelylle informaation alueella.
Miten uudessa sotilasopissa otetaan huomioon Naton laajentuminen idän suuntaan, ohjuspuolustusjärjestelmien ongelma ja Arktisen hyödyntäminen?
Ei ole epäilyä siitä, että Naton lähentyminen meidän rajojemme tuntumaan, mukaan lukien sotilasliiton laajentamisen avulla, säilyy yhtenä tärkeimpänä ulkopoliittisena uhkana Venäjälle. Meidän mukaamme, määrittelevänä tekijänä suhteissa Natoon on edelleen se, ettei Venäjä hyväksy sotilasliiton sotilaallisen infrastruktuurin siirtymistä meidän rajojemme tuntumaan, mukaan lukien Naton laajentaminen.
Uudessa asiakirjassa, yhtenä tärkeimpänä, ulkopuolisena sotilaallisena uhkana, merkityksensä ja asemansa säilyttää ohjuspuolustusjärjestelmien sijoittaminen, sekä myös aseiden vieminen avaruuteen.
Mitä tulee Arktisen alueeseen, niin Venäjän tärkeimpänä kansallisena etuna tällä alueella on sen omien Arktisten alueiden luonnonvarantojen hyödyntäminen, mikä merkittävällä tavalla edesauttaisi turvaamaan Venäjän hiilivetyraaka-aineiden ja muiden strategisesti tärkeiden raaka-aineiden tarpeen, yhteiskunnallis- taloudellisten tehtävien ratkaisemisessa. Näiden tehtävien ratkaiseminen vaatii, että turvataan Venäjän Arktisen alueen vakaa kehitys.
Minkälaisia uusia tehtäviä asetetaan Mustanmeren laivastolle ja armeijan ryhmittymille kokonaisuudessa, Krimin Venäjään yhdistymisen vuoksi?
Mustanmeren laivaston, armeijan ryhmittymien ja asevoimien osastojen tehtävänä niemimaalla on valtion sotilaallisen turvallisuuden takaaminen, niiden vastuualueen rajojen sisällä. Krim on tänään Venäjän aluetta ja aseellinen hyökkäys Krimiä vastaan tulkitaan hyökkäykseksi Venäjää vastaan, kaikkine siihen liittyvine seuraamuksinaan.
http://finnish.ruvr.ru/2014_09_02/Vuoden-2014-loppuun-mennessa-Venaja-tasmentaa-sotilasdoktriiniaan-6074/n 2014 loppuun mennessä Venäjä täsmentää sotilasdoktriiniaan - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

Ei kommentteja: