Sivut

tiistai 2. syyskuuta 2014

Amerikkalainen rauhanaktivisti: Israel on Yhdysvaltain ydinasetukikohta Lähi-idässä

Yhdysvaltain hallitus on antanut Israelille erityisaseman olla USA:n ''ydinasetukikohta'' Lähi-idässä, mikä on lisännyt epävakautta alueen muissa maissa, sanoo tunnettu amerikkalainen sodanvastustaja Bruce Gagnon.
Lähde: PressTV
Toimittaja: Heikki Sipilä
1.9.2014, Verkkkomedia.org

Amerikkalainen rauhanaktivisti: Israel on Yhdysvaltain ydinasetukikohta Lähi-idässä 
"On selvää, että Yhdysvallat on aina pitänyt Israelia ydinasetukikohtanaan kriittisellä alueella, jossa tilanne muissa maissa on muodostunut epävakaaksi", sanoi Global Network Against Weapons & Nuclear Power in Space -verkoston  johtaja Bruce Gagnon.
"Näemme nyt epävakauden lisääntyvän alueella Israelin ja Yhdysvaltojen politiikan seurauksena", sanoi Gagnon iranilaiselle Press TV -uutistoimistolle sunnuntaina puhelimitse antamassaan haastattelussa.
"Juuri Israel on roistovaltio jos mikä", korosti Gagnon ja totesi. että ei ole yllättävää, että Yhdysvallat salli 45 vuotta sitten huippusalaisissa ​​asiakirjoissa Israelin pitää kehittää ydinaseohjelmaa ja osoitti siten, että Yhdysvallat ei ole koskaan ole todella halunnut ydinaseiden vähentämistä.


Yhdysvaltain hallituksen salaisiksi luokittelemat asiakirjat paljastavat, että Yhdysvaltain hallituksen ja presidentti Richard Nixonin virkamiehet ja neuvonantajat luopuivat suunnitelmasta estää Israelin varustautuminen ydinaseilla ennen tapaamistaan Israelin pääministeri Golda Meirin kanssa Valkoisessa talossa syyskuussa 1969.
Yhdysvaltain YK-liiton World Bulletin -julkaisun mukaan mainitut asiakirjat eivät ainoastaan osoittaneet, että Yhdysvaltain edustajat hyväksyivät Israelin kieltäytymisen allekirjoittamasta ydinsulkusopimusta (Non-Proliferation Treaty, NPT), vaan tekivät myös mahdolliseksi Israelin kieltäytymisen tarkastuksesta Dimonan ydinlaitoksessa.
Samalla Yhdysvallat käytännössä hyväksyi Israelin strategisen Jericho-ohjusohjelman.

 Press TV / KOMINFORM
Heikki Sipilä @ 1.9.2014 18:39

               
Ote alkuperäisestä uutisesta:
Israel a US ‘nuclear base’ in Middle East
US government has positioned the “rogue” regime of Israel as a "nuclear base" in the Middle East, which has resulted in the “destabilization” and “instability” of countries in the region, an anti-war activist in Maine.  
“Clearly, the United States has always viewed Israel as its nuclear base in the region, a place where destabilization of other countries has happened,” said Bruce Gagnon, the Coordinator of the Global Network Against Weapons & Nuclear Power in Space. 

Ei kommentteja: