Sivut

tiistai 29. huhtikuuta 2014

Vietnamin sota: Meet valokuva mykistynyt, että presidentti Kennedy

Kulttuuri ) - "Ei uutisia kuvaa historia voidaan luoda monia tunteita kuin että ympäri maailmaa" - Yhdysvaltain presidentti Kennedy.

Tiedostoja Thich Quang Duc n itsemurhapoltto valokuvaaja Malcolm Browne.
Tiedostoja Thich Quang Duc n itsemurhapoltto valokuvaaja Malcolm Browne.
Valokuvaaja Malcolm Browne on tunnettu järkyttävää kuvaa maailman tapahtumista Thich Quang Duc paloi itsensä protestina väkivaltainen tukahduttaminen buddhalaisuuden Ngo Dinh Diem. Browne jokaisen kunnian Pulitzer-palkinnon International Reportaasi palkinnon sekä tiedostot viisi palkittiin World Press, 1963.
2011 (vuosi ennen kuolemaansa), Browne oli haastattelussa Patrick nokkela, kansainvälinen kuva-lehden toimittaja TIME , kotonaan Vermont.
Patrick Witty (PW): Mitä tapahtui Vietnamissa, että hetki hetki ja sitten vei hänet saamaan kuvan kuuluisan polttoitsemurha Thich Quang Duc?
Malcolm Browne (MB): Koska kuluessa tapahtuman, että olin Vietnamissa muutaman vuoden, kun tilanne keskialueella alkoi pahenee. Otan kiinnostaa buddhalaisia ​​Vietnam enemmän kuin ennen, koska minulla on tunne ne on liikkeellepaneva voima, mitä on tapahtumassa. Olen myös ystävällinen monia dominikaanien joilla johtotehtävissä liikkeen muodostumisen prosessia.
Noin keväällä 1963, maailma alkoi käytännössä vihjasi, että he olivat tekemässä jotain erityistä mielenosoitusten. Vaikka ei ole väliä miten se saa minut voi auttaa, mutta kiinnittää huomiota.
Tuolloin harjoittajat on edellisen puhelinyhteydessä ulkomaisten toimittajien Saigon uutisia iso tulevasta tapahtumasta. Useimmat toimittajat eivät osoittaneet kiinnostusta tällaisia ​​tietoja.Mutta intuitio kertoo minulle, että buddhalaiset varmasti tehdä jotain todella tärkeää. Siksi minusta tuli ainoa länsimainen toimittaja todistamassa ja raportoinut tätä historiallista hetkeä.
PW: Kerro minulle sinä aamuna. Varmasti hän ei usko että se on aivotärähdys, mutta silti pakko puhelinsoitolla iltana?
MB: Olen myös epämääräisesti Mitä tapahtuu on se, että erityinen, koska tiedän, että hän ei tarkoittanut vitsi. Ne ovat vakavia, kun puhutaan jotain vakavaa on tapahtumassa. Muissa yhteiskunnissa, se voidaan pommittaa tai vastaavia.
Dominikaanisen olla odottamattomia seurauksia polttoitsemurha. Siksi kun menin temppeliin, jossa valmistautuminen tähän tapahtumaan, asiat loksahtavat paikoilleen - munkit laulaa rukouksia hautajaisiin. Saada tilauksia pää, tiellä ja kaikki kävelymatkan keskustaan ​​päin Saigon. Mennä paikkoihin, munkki nopeasti muodostunut kehän risteys, risteyksessä kahden suuren kaduilla Saigonissa.
Auto lähestyy. Kaksi nuorta munkkia tuli ulos, ja sitten vanhempi munkki, käsi kiskot nuori munkki. Munkki meni suoraan keskelle risteyksessä. Kaksi nuorta munkkia tuo bensiinikannun.Heti kun munkki istui kaksi nuorta munkkia bensiini koko ruumiin. Sitten hän avasi laatikon ja piirtää tikku ja polttaa, sitten laittaa palavan tulitikun ytimeen. Heti liekit nieli munkki kehon. Se oli kammottavaa kohtauksen kaikille. Se on kauheaa, mikä on oikein, sillä olin ajatellut.
En tiedä tarkalleen, milloin sammuttaa munkin hengenvetoon, koska kukaan ei ole arvioida, mitä kasvojen, äänen tai mitään. Hän ei huuda itkeä kipua. Hänen kasvonsa näyttää rauhallinen, kunnes hiiltynyt tunnustamaan, että he eivät voi enää. Lopuksi väite munkki kuoli, uusi munkki kannamme uusi puinen arkku kiinni tehnyt.
PW: Ja hän oli ainoa valokuvaaja siellä?
MB: Sikäli kuin tiedän, että se on niin totta. Itse asiassa on olemassa joitakin ihmisiä Vietnamissa on ottaa muutamia kuvia, mutta ne eivät lähetä niitä mistään, ei lennätin millään tavalla tai vastaavia.
PW: Kun näit koko jutun kameran linssin läpi, mitä luulet?
MB: ainoa asia mielessäni tuolloin, on itsevalaiseviin esine kuva hänen silmiensä edessä kirkkausalueella f10 tarvitset jotain, en muista paljoakaan. Käsillä tuolloin olin halpa kamera Petri japanilainen nimi. Käytän sitä hyvin taitavia, mutta haluat varmistaa, ettet vain asentaa oikean kuvaustilan ja keskittyä kunkin standardin, vaan elokuva nopea tapa seurata mitä tapahtuu. Tämä päivä otin pois noin 10 rullaa filmiä jatkuvan kuvauksen lähes tauotta.
Kuvia Vietnamin järkytti maailmaa (P1)

Kuvia Vietnamin järkytti maailmaa (P1)

Kuva Thich Quang Duc poltti itsensä, hänen äitinsä luoteja rajan Yhdysvaltain ... teoksia "koskettaa sydäntä" katsoja, kuva ilmestyi Classic-sarjan voittanut World Press Photo. >>> ...
PW: hänen tunne niin miten?
MB: Tärkein huolenaihe mielessäni on miten pese hänen valokuviaan. Myönnän erityisen tärkeänä tämän tapahtuman ja tarvetta lähettää kuvia Associated Press laajalti levinnyt niin pian kuin mahdollista. Ja tiedän myös tehdä sen Saigon lyhyessä ajassa ei ole ollenkaan helppoa.
Valokuvaaja Malcolm Browne (oikealla) chattailuun munkki temppelissä ajan muinaisjäännökset 27.6.1963.
Valokuvaaja Malcolm Browne (oikealla) chattailuun munkki temppelissä ajan muinaisjäännökset 27.6.1963.
PW: Joten mitä hän teki kanssa filmirulla?
MB: Keskeistä on, miten laittaa kiekkoa signalointi pisteen. Minun täytyy lähettää alkuperäisen elokuvan mennä lentäen, maantie-tai jotain. Tuolloin rullia ei sensuroida. Käytämme "kyyhkynen" lähettää elokuvia Manilla. Ja Manilla yksi laite lähettää sen radioteitse.
PW: Hän sanoi "Kyyhkyt" on tarkoittaa?
MB: "kyyhky" viittaa matkustajan kaupallisen lentonsa normaalisti minun täytyy saada heidät auttamaan kuoren laukkuja. Tietenkin, ongelma on ydin hintaan. Niin, että tuo minut lentokentälle rullia. Ja se oli lennolla Manilla pian sen jälkeen.
PW: Kun kiekot saapui, joku kutoma AP hän tiesi kuva julkaistiin ympäri maailmaa?
MB: Ei mitään.
PW: Joten et tiennyt?
MB: Kyllä. En tiedä mitään, kuten ampui luoteja, että musta aukko. Tiedän vain minun rullat oikeaan osoitteeseen, kun saa onnittelut valokuvien lähettämiseen. Kukaan käyttänyt tätä kuva.New York Times Magazine julkaisi kuvia. Heidän mielestään se on liian pelottavaa sovi aamun sanomalehti.
PW: Nyt voin vain nähdä kuvat ruudulla. Kerro minulle, mitä en näe - hän kuullut mitään, haista mitään?
MB: Näkyvin on haju suitsukkeita. Palava suitsuke säteilee erittäin voimakas haju, mutta ei ole helppo suitsuttaa haistaa miten he ilmaisevat kunnioittivat esi-isiensä. Se on erityisen voimakas haju, maaöljysulfonaatit haju ja haju palanut liha. Valtavirran äänen sitten ääni huutaa buddhalaisten surra, jotka tietävät ja kunnioitusta Thich Quang Duc moneen vuoteen. Mukana myös kaiuttimen huudot palomiehet yrittää selvittää, miten laittaa munkin sammuttamaan palon.Lyhyesti sanottuna, se on kaoottinen tila äänen.
PW: Olen lukenut, mitä presidentti Kennedy sanoi valokuvia. Presidentti sanoi: "Ei nykyinen kuvia historia voidaan luoda monia tunteita kuin että kaikkialla maailmassa."
MB: Luultavasti syystäkin. Kuulostaa rehellinen lausunto White House.
PW: Luuletko kuva on hänen suurin saavutus journalismi ei toimi?
MB: Kyllä, kuva on herättänyt paljon huomiota. Vaikka ei kaikkein stressaavaa tapahtumia, jotka tein raportin, mutta se on varmasti tärkeä osa urallani.
Amerikkalainen valokuvaaja Malcolm Browne (1931 - 2012) valmistui kemian yliopistossa Quaker (Pennsylvania) ja työskentelee laboratoriossa. Vuoteen 1956 hän liittyi armeijaan ja lähetettiin Korean sotilas ajo. Rennosti sai työpaikan kirjallisesti sotilaallinen sanomalehti, ja aloitti uransa journalismia.
Vuonna 1961 Associated Press lähetettiin raportoimaan Vietnamin sodan, hän on ottanut kuvia Thich Quang Duc n polttoitsemurha ja uutistoimisto julkaisi päivämäärä 11.6.1963.
Browne otetut kuvat joka järkytti maailmaa, mikä aiheuttaa ihmiskunnan kiinnittää huomiota todellinen sota on alttiina Vietnamissa, presidentti Kennedyn hallinnon tehnyt päätöstä tarkistaa politiikkaa Vietnamin kanssa , merkitsi käännekohtaa buddhalainen kriisi ja romahduttanut hallituksen Ngo Dinh Diem.
Se on yksi ikonin kuvat ensimmäisestä Vietnamin sotaa ja antoi hänelle Pulitzer-palkinnon.
Browne jätti AP 1965 ja 1968, Browne alkoi työskennellä New York Times 30 vuotta toimittajana - suurimman osan ajasta työskentelee sota-alueella nyt. Browne oli paennut kuoleman jälkeen ampui kolme kertaa taistelukone karkotettiin monista maista ja oli myös luettelo "kuolla" Saigonissa.
Katso reitti järkytti maailmaa valokuva Thich Quang Duc poltettu itse:
(Mukaan älymystönuorisolle)
 artikkeli, video, valokuva maksuosuudet tällä foorumilla, lähetäbanbientap@trandaiquang.net

Ei kommentteja: