Sivut

lauantai 12. huhtikuuta 2014

Ukrainan uusi hallitus ei ole valmis kompromisseihin venäjänkielisten alueiden kanssa - Uutiset - Politiikka - Venäjän Ääni

Ukrainan uusi hallitus ei ole valmis kompromisseihin venäjänkielisten alueiden kanssa - Uutiset - PolitiikkEilen, 20:56

Ukrainan uusi hallitus ei ole valmis kompromisseihin venäjänkielisten alueiden kanssa

Ukrainan uusi hallitus ei ole valmis kompromisseihin venäjänkielisten alueiden kanssa

Ukrainan uudella hallituksella on ratkaisu maata riepottelevaan kriisiin, sanoi Ukrainan pääministeri Arsei Jatsenjuk tapaamisessa Donetskin aluehallituksen kanssa.

Hän saapui Itä-Ukrainaan keskustellakseen paikallisten poliitikkojen kanssa mahdollisesta perustuslain uudistuksesta. Mielenosoittajat eivät hallituksen uhkavaatimuksista huolimatta aio lähteä kaappaamistaan hallitusrakennuksista Donetskissa ja Luganskissa.
Mielenosoittajat eivät luovu vaatimuksistaan. Mielenosoittajat julistivat Donetskiin kansantasavallan ja ovat perustamassa kansanarmeijaa, jonka tehtävänä on «puolustaa kansaa ja tasavallan alueellista koskemattomuutta”. Aktivistien aloitteet ovat saaneet tukea Kaakkois-Ukraian väestöltä, kertoo politologi Bogdan Bezpalko.
Se merkitsee, että Kiova ei kontrolloi itäalueilta eikä voi vaikuttaa ihmisten mielipiteisiin. Jos jopa muutama kymmenen aktivistia pidätetään, hallituksella ei ole valtaa kaakkosessa.
Ukrainan tapahtumat jakoivat mielipiteet Odessassa. Ukrainan uuden hallituksen kannattajat ja vastustajat ottivat yhteen Odessan piirityksen 70-vuotispäivänä. Seitsemän ihmistä loukkaantui. Paikallisten mielialat saattavat muuttua väliaikaishallituksen toimista riippuen, uskoo politologi Grigori Trofimchuk.
Sosiaalinen aspekti on ihmisille tärkein. Jos länsimaiden apu ei parane elämänlaatua, ihmiset alkavat tukea mielenosoittajia. Se riippuu uudesta hallituksesta.
Uusi pääministeri Arseni Jatsenjuk vakuuttaa, että hallitus tietää, mitä pitäisi tehdä, jotta ihmiset olisivat tyytyväsiä elämäänsä. Venäjän kielen virallistamisesta ja liittovaltiojärjestyksen perustamisesta Ukrainaan ei kuitenkaan ole puhettakaan, sanoi politologi Aleksandr Gushin.
Uusi hallitus haluaa ratkaista kriisin suomalla alueille joitakin pieniä oikeuksia. Mutta kansa vaatii liittovaltiojärjestyksen käyttöönottoa.
http://finnish.ruvr.ru/2014_04_11/Ukrainan-uusi-hallitus-ei-ole-valmis-kompromisseihin-venajankielisten-alueiden-kanssa-9417/a - Venäjän Ääni

Ei kommentteja: