Sivut

keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

The 4th Media » The Red Line and the Rat Line: Seymour M. Hersh on Obama, Erdoğan and Syrian Rebels

4. Media »Red Line ja Rat Line: Seymour M. Hersh Obama, Erdogan ja Syyrian kapinalliset

Red Line ja Rat Line: Seymour M. Hersh Obama, Erdogan ja Syyrian kapinalliset



Vuonna 2011 Barack Obama johti liittoutuneiden sotilaallinen väliintulo Libyassa kuulematta Yhdysvaltain kongressille. Viime elokuussa, kun Sarin hyökkäys Damaskoksen esikaupunkialueella Ghouta, hän oli valmis käynnistämään liittoutuneiden ilmaiskussa, tällä kertaa rangaista Syyrian hallitus syytettynä rajan "punainen viiva" hän oli perustanut vuonna 2012 kemiallisten aseiden käytön . *  Sitten alle kaksi päivää mennä ennen lakon, hän ilmoitti, että hän pyrkisi kongressin hyväksyntää väliintuloa.
Lakko on lykätty kongressi valmis kuulemistilaisuuksia, ja sittemmin peruttu kun Obama hyväksyi Assadin tarjouksen luopunut kemiallisten arsenaali paljon välittämät Venäjä. Miksi Obama viive ja sitten periksi Syyriaa, kun hän ei ollut arkailla kiirettä Libya? Vastaus löytyy yhteenotto kuin hallinnossa, jotka olivat sitoutuneet valvoa punainen viiva, ja sotilasjohtajat, jotka ajattelivat, että sotaan oli sekä perusteettomia voivat olla katastrofaaliset.
Obaman mielenmuutos oli alkuperänsä Porton Down, puolustus laboratorio Wiltshire. Britannian tiedustelupalvelun oli saanut näyte Sarin käytetään 21 elokuu hyökkäys ja analyysi osoitti, että käytetty kaasu ei vastannut erissä tunnetun Syyrian armeijan kemiallisten aseiden arsenaali.Viesti, joka tapauksessa Syyriaa vastaan ​​ei kestä oli nopeasti välitetään Yhdysvaltain yhteisen komentajien Staff.
British raportti lisäsi epäilyjä sisällä Pentagon; yhteisen komentajien jo valmistautuu varoittaa Obama että hänen suunnitelmansa kauaskantoisia pommi ja ohjus hyökkäys Syyrian infrastruktuurin voisi johtaa laajempaan sotaan Lähi-idässä. Tämän seurauksena Yhdysvaltain virkamiehet toimitti viime hetken varoen presidentti, joka niiden mielestä, johti lopulta hänen peruuttamalla hyökkäys.
Kuukausia oli ollut akuutti huolenaihe vanhempi sotilasjohtajat ja tiedustelupalvelu roolista sodassa Syyrian naapurit, varsinkin Turkin. Pääministeri Recep Erdogan tiedettiin tukemaan al-Nusra Front, jihadist ryhmittymä joukossa kapinallisten opposition, sekä muut ääri-islamilaiset kapinallisryhmien. "Tiesimme, oli joitakin Turkin hallituksen," entinen Yhdysvaltain johtavia tiedustelupalvelun virkamies, jolla on pääsy nykyiseen älykkyyttä, kertoi minulle, "jotka uskoivat voivansa saada Assadin pähkinät varapuheenjohtaja jonka puuhastellessa Sarin hyökkäys sisällä Syyria - ja pakottaa Obama tehdä hyvää hänen punainen viiva uhka. "
Yhteisen komentajien tiesi myös, että Obaman hallinnon julkisten saatavien että ainoastaan ​​Syyrian armeija oli pääsy Sarin olivat väärässä. Amerikan ja Britannian tiedustelupalvelun yhteisöt tienneen vuodesta keväällä 2013, että jotkut kapinallisten yksiköt Syyriaan kehittää kemiallisia aseita.
20. kesäkuuta analyytikot Yhdysvaltain puolustusministeri Intelligence Agency antoi erittäin salaisia ​​viiden sivun "puheenaiheita" Tiedotustilaisuus DIA: n apulaisjohtaja, David Shedd, jossa todettiin, että al-Nusra hoidettu Sarin tuotantosolun: ohjelmassaan, Lehti sanoi, oli "pisimmällä Sarin tontti koska al-Qaidan pre-9/11 vaivaa". (Mukaan puolustusministeriön konsultti, Yhdysvaltain tiedustelupalvelun on jo pitkään tiedetty, että al-Qaida kokeili kemiallisia aseita, ja on video yhden sen kaasun kokeita koirien kanssa.)
DIA paperi jatkoi: "Edellinen IC [tiedustelupalvelu] painopiste oli ollut lähes täysin Syyrian CW [kemiallisten aseiden] varastot; Nyt näemme ANF yrittää tehdä omat CW ... Al-Nusrah edestä suhteellista vapautta operaatioon Syyrian johtaa meidät arvioimaan konsernin CW toiveet on vaikea häiritä tulevaisuudessa. " Paperi ammensi luokitellut älykkyyden lukuisista virastojen: "Turkki ja Saudi-pohjainen kemiallinen edistäjien," se sanoi, "yrittivät saada Sarin lähtöaineiden irtotavarana, kymmeniä kiloja, todennäköistä odotettavissa suuren mittakaavan tuotantoon vaivaa Syyriassa." (Kysyttäessä DIA paperi, tiedottaja johtaja kansallisen tiedustelupalvelun sanoi: "Ei tällaista paperia koskaan pyytänyt tai tuottamaa tiedustelupalvelu analyytikot.")
Viime toukokuussa yli kymmenen jäsentä al-Nusra Front pidätettiin Etelä-Turkissa, mitä paikallinen poliisi kertoi lehdistölle oli kaksi kiloa Sarin. Vuonna 130-sivuinen syyte ryhmä syytettiin yrittäneet ostaa sulakkeet, putkistot rakentamiseen kranaatinheittimiä ja kemiallisten lähtöaineiden Sarin. Viisi pidätetyistä vapautettiin jälkeen lyhyt säilöön.
Muut, kuten johtajana, Haytham Qassab, joille syyttäjä pyysi vankeustuomion 25 vuotta, julkaistiin ennen oikeudenkäyntiä. Tällä välin Turkin lehdistössä on ollut pullollaan spekulointia, että Erdoganin hallitus on peitellyt sen osallistumisen laajuus kapinallisten kanssa. Vuonna lehdistötilaisuudessa viime kesänä, Aydin Sezgin, Turkin suurlähettiläs Moskovaan, hylkäsi pidätykset ja väitti toimittajille, että peritty "Sarin" oli vain "pakkasnestettä".
DIA paperi otti pidätyksiä todisteena siitä, että al-Nusra laajentavansa pääsy kemiallisia aseita.Se sanoi Qassab oli "Itseidentifioituneempana" jäsenenä al-Nusra, ja että hän oli kytketty suoraan Abd-al-Ghani, "ANF emiiri sotilaskäyttöön valmistukseen". Qassab ja hänen kumppaninsa Khalid Ousta työskennellyt Halit Unalkaya, työntekijä Turkin niminen yritys Zirve Export, joka toimitti "Kurssi bulkkimäärät Sarin lähtöaineiden".
Abd-al-Ghani suunnitelma oli kaksi liittolaisensa "täydellinen valmistusprosessissa Sarin, sitten mennä Syyriaan kouluttaa muita aloittaa laajamittainen tuotanto tunnistamaton lab Syyriassa".DIA Lehti sanoi, että yksi hänen osuuskunnat oli ostanut esiaste aiheesta "Bagdadin kemianteollisuuden markkinoilla", joka "on tukenut vähintään seitsemän CW pyrkimyksiä vuodesta 2004".
Sarja kemiallisia ase hyökkäyksiä maalis-ja huhtikuu 2013 tutkittiin tulevina kuukausina erityisen YK vierailla Syyriassa. Henkilö, jolla on läheiset tietoa YK: n toiminnan Syyriassa kertoi minulle, että oli todisteita yhdistää Syyrian opposition ensimmäiseen kaasu hyökkäys, 19. maaliskuuta Khan Al-Assal, kylä lähellä Aleppo. Loppuraportissaan joulukuussa, missio sanoi, että ainakin 19 siviiliä ja yksi Syyrian sotilas olivat kuolemantapauksia sekä tulokset loukkaantunut.
Se ei ollut valtuuksia luovuttaa vastuussa hyökkäyksestä, mutta henkilö tietoisena YK: n toiminnassa sanoi: "Tutkijat haastattelivat ihmisiä, jotka olivat siellä, kuten lääkärit, jotka käsitellään uhreja. Oli selvää, että kapinalliset käytetään kaasua. Se ei tullut ulos julkisesti, koska kukaan ei halunnut tietää. "
Vuonna kuukautta ennen iskuja alkoi, entinen vanhempi puolustusministeriön virkamies kertoi minulle, DIA on liikkeellä päivittäin Salainen raportti tunnetaan SIIRAPPI kaikista liittyvää älykkyyttä Syyrian konfliktiin, mukaan lukien olennaiset kemiallisia aseita. Mutta keväällä, jakelu osa mietinnöstä, joka koskee kemiallisia aseita on rajoitettu huomattavasti määräyksestä Denis McDonough, Valkoisen talon esikuntapäällikkö.
"Jotain oli siellä joka käynnisti nyt stressaa jonka McDonough," entinen puolustusministeriön virkamies sanoi. "Eräänä päivänä se oli valtavan paljon, ja sitten, kun maaliskuussa ja huhtikuussa Sarin hyökkäyksiä" - hän tiuskaisi sormiaan - "se ei enää ole." Päätös rajoittaa jakelua tehtiin yhteisen komentajien määräsi intensiivinen valmiussuunnitelmaansa mahdollista maahan hyökkäyksen Syyrian jonka ensisijaisena tavoitteena olisi poistaa kemiallisia aseita.
Entinen tiedustelupalvelun virkamies sanoi, että monet Yhdysvaltain kansallisen turvallisuuden perustaminen oli pitkään ollut huolissaan presidentin punainen viiva: "esikunnan pyysi Valkoinen talo," Mitä punainen viiva tarkoittaa? Miten se kääntää sotilaallinen tilauksia? Joukoille? Massive lakko? Limited lakko? "He tehtävänä sotilastiedustelun tutkia, miten voisimme toteuttaa uhka. He oppinut mitään lisää presidentin perustelut. "
Jälkimainingeissa 21 elokuu hyökkäys Obama määräsi Pentagon laatia tavoitteet pommitukset.Varhaisessa vaiheessa, entinen tiedustelupalvelun virkamies sanoi, "Valkoinen talo hylkäsi 35 tavoiteindikaattoreiden antamat yhteisen komentajien Staff olevan riittämättömästi" tuskallista "ja Assadin hallinnon." Alkuperäisistä tavoitteista mukana vain sotilaskohteita eikä mikään tapa siviili-infrastruktuurin.
Alle Valkoinen talo paine, Yhdysvaltain hyökkäys suunnitelma kehittynyt "hirviö lakko": kaksi siipeä B-52-pommikoneita olisi siirtynyt melutaso lähellä Syyrian ja laivaston sukellusveneiden ja laivojen varustettu Tomahawk ohjuksia otettiin käyttöön. "Joka päivä tavoiteluetteloon oli pitenevät," entinen tiedustelupalvelun virkamies kertoi. "Pentagon suunnittelijat sanoi emme voi käyttää vain Tomahawks iskeä Syyrian ohjus sivustoja, koska niiden taistelukärjillä on haudattu liian pitkälle maan alla, joten kaksi B-52 ilmaa siipien kahden tuhannen punnan pommeja oli määrätty tehtävänsä.
Sitten me tarvitsemme valmiustilassa etsintä-ja pelastusyksiköitä toipua Downed lentäjät ja drones kohde valintaa. Siitä tuli valtava. " Uusi tavoite lista on tarkoitettu "täysin poistaa mitään sotilaallisia voimavaroja Assad oli", entinen tiedustelupalvelun virkamies sanoi. Core tavoitteet sisältyvät sähkö sähköverkoissa, öljy-ja kaasu-varikot, kaikki tunnetut logistiset ja aseita varikot, kaikki tunnetut ohjaus ja valvonta tilat, ja kaikille tunnetuille Armeija ja tiedustelupalvelu rakennuksia.
Britannia ja Ranska olivat molemmat olla mukana. 29. elokuuta, päivä parlamentti äänesti Cameron pyrkimyksellä liittyä intervention,  Guardian  kertoi, että hän oli jo tilannut kuusi RAF Typhoon hävittäjiä voidaan ottaa käyttöön Kyprokselle, ja oli lähtenyt vapaaehtoisena sukellusvene pysty viemään Tomahawk ohjuksia. Ranskan ilmavoimat - keskeinen vaikuttaja 2011 lakot Libya - oli syvästi sitoutunut mukaan huomioon  Le Nouvel Observateur ; François Hollande oli tilannut useita Rafale hävittäjäpommittajia liittyä American pahoinpitelystä.Tavoitteensa raportoitiin olevan Länsi-Syyriassa.
Vuoteen viimeisinä päivinä elokuun presidentti oli antanut yhteisen komentajien kiinteä määräaika käynnistää. "H tunti oli aloittaa viimeistään maanantaiaamuna [2 syyskuu], suurhyökkäyksen neutraloida Assad," entinen tiedustelupalvelun virkamies sanoi. Joten se oli yllätys monille, kun puheessa Valkoisessa talossa Rose Garden 31. elokuuta Obama sanoi, että hyökkäys olisi pitoon, ja hän kääntyisi kongressille ja laittaa sen äänestykseen.
Tässä vaiheessa Obaman lähtökohta - että vain Syyrian armeija kykeni käyttöön Sarin - oli purkautumassa. Muutaman päivän 21 elokuu hyökkäys, entinen tiedustelupalvelun virkamies kertoi minulle, Venäjän sotilastiedustelu osuuskunnat olivat toipuneet näytteitä kemiallisen aineen Ghouta. He analysoivat sitä ja antamaan sen British sotilastiedustelu; tämä oli lähetetty aineisto Porton Down. (Tiedottaja Porton Down sanoi: "Monet analysoitujen näytteiden Britanniassa positiivisen hermokaasua Sarin." MI6 sanoi, että se ei kommentoi tiedusteluasioissa.)
Entinen tiedustelupalvelun virkamies sanoi Venäjän toimittaneen näytteen Britanniassa oli "hyvä lähde - joku pääsy, tiedon ja kirjaa on luotettava". Kun ensimmäinen raportoitu käyttää kemiallisia aseita Syyriassa viime vuonna, Yhdysvaltojen ja liittoutuneiden tiedustelupalvelut "pyrkineet löytämään vastauksen siihen, mitä jos mitään, on käytetty - ja sen lähde", entinen tiedustelupalvelun virkamies sanoi.
"Käytämme tietoja vaihdetaan osana kemiallisista aseista. DIA: n perustason koostui tietäen koostumuksen jokaisen erän Neuvostoliiton valmistettujen kemiallisia aseita. Mutta me emme tiedä, mikä erien Assadin hallitus parhaillaan oli sen Arsenal. Muutaman päivän Damaskoksen tapahtuman kysyimme lähde Syyrian hallitusta antamaan meille luettelo erien nykyinen hallitus oli. Siksi voisimme vahvistaa eroa niin nopeasti. "
Prosessi ei toiminut niin hyvin keväällä, entinen tiedustelupalvelun virkamies sanoi, koska tutkimukset tehdään länsimaisten tiedustelupalvelujen "olivat tuloksettomia, minkälaisia ​​kaasun se oli. Sana "Sarin" ei tullut. Siellä oli paljon keskustelua tästä, mutta koska kukaan ei voinut päätellä, mitä kaasua se oli, et voisi sanoa, että Assad oli ylittänyt presidentin punainen viiva. "
Viimeistään 21 päivänä elokuuta, entinen tiedustelupalvelun virkamies jatkoi, "Syyrian opposition oli selkeästi oppinut tästä ja ilmoitti, että" Sarin "Syyrian armeija oli käytetty, ennen kuin analyysi voidaan tehdä, ja paina ja Valkoinen talo hyppäsi sitä . Koska se nyt oli Sarin, "Sen piti olla Assad." "
UK puolustus henkilökunta, joka välittää Porton Down havainnot esikunnan lähettivät amerikkalaiset viestin, entinen tiedustelupalvelun virkamies sanoi: "Me ollaan perustamassa täällä." (Tämä on tilittänyt tunne tyly viesti korkea virkamies CIA lähetti elokuun lopussa: "Se ei ollut seurausta nykyisen järjestelmän. UK & US tietävät tämän. ') Näin hyökkäys oli muutaman päivän päässä ja Amerikan , Britannian ja Ranskan lentokoneet, laivat ja sukellusveneet olivat valmiina.
Upseeri viime kädessä vastuussa suunnittelusta ja toteutuksesta hyökkäys oli kenraali Martin Dempsey, puheenjohtaja yhteisen komentajien. Alkaen kriisin alusta, entinen tiedustelupalvelun virkamies sanoi, yhteisen komentajien olleet skeptisiä hallinnon väite, että se oli tosiasiat varmuuskopioida uskovansa Assadin syyllisyyttä. He tunkeutuivat DIA ja muiden virastojen enemmän merkittäviä todisteita.
"Ei ollut mitään keinoa heidän mielestään Syyria käyttäisivät hermokaasu tässä vaiheessa, koska Assad oli voittaa sota," entinen tiedustelupalvelun virkamies sanoi. Dempsey oli ärsyttänyt monia Obaman hallinto toistuvasti varoittaa kongressin kesän vaarasta Yhdysvaltain armeijan osallistuminen Syyriassa. Viime huhtikuussa, kun optimistinen arvio kapinallisten edistymisestä valtiosihteeri, John Kerry, edessä House ulkoasiainvaliokunta, Dempsey kertoi Senaatin asevoimien komitean että "on olemassa vaara, että tämä konflikti on tullut stalemated."
Dempsey alkuperäisen näkemyksen teki 21. Elokuu oli, että Yhdysvaltain lakko Syyriaa - olettaen, että Assadin hallitus vastasi Sarin hyökkäys - olisi sotilaallinen kömmähdys, entinen tiedustelupalvelun virkamies sanoi. Porton Down raportti nostatti esikunnan mennä presidentiksi vakavampi huoli: että hyökkäys vaatinut Valkoinen talo olisi perusteetonta hyökkäyksestä. Se oli yhteisen komentajien joka johti Obama muuttaa suuntaa.
Viralliset Valkoinen talo selitys käännettä - tarinan lehdistölle kerrottiin - oli, että presidentti aikana kävellä Rose Garden Denis McDonough, hänen esikuntapäällikkö, yhtäkkiä päätti hakea hyväksyntää hyökkäyksen katkerasti jakautunut kongressi joiden kanssa hän oli ollut ristiriidassa vuosia. Entisen puolustusministeriön virkamies kertoi minulle, että Valkoinen talo edellyttäen toisenlainen selitys jäsenille siviilijohdon Pentagonin: pommitukset oli peruttu, koska siellä oli älykkyys ", että Lähi-idässä savuna ilmaan", jos se tapahtuisi ulos.
Presidentin päätös mennä kongressille alun perin nähnyt vanhempi avustajansa Valkoinen talo, entinen tiedustelupalvelun virkamies sanoi, uusinnan George W. Bushin gambit syksyllä 2002 ennen hyökkäystä Irakiin: "Kun kävi selväksi, että ei ollut joukkotuhoaseita Irakissa, kongressi, jossa hyväksyttiin Irakin sotaa, ja Valkoinen talo sekä yhteisiä syyttää ja toistuvasti mainittu viallinen älykkyyttä.
Jos nykyinen kongressi äänestäisi hyväksymään lakko, Valkoinen talo voisi jälleen saada kaikkea - pieksisin Syyria massiivinen hyökkäys ja vahvistaa presidentin punainen viiva sitoutumista, samalla myös mahdollisuus jakaa syyttää kongressin jos se tuli ulos että Syyrian armeija oli ei hyökkäyksen takana. " Täyskäännös tuli yllätyksenä jopa demokraattisen johdon kongressissa. Syyskuussa  Wall Street Journal  raportoi, että kolme päivää ennen hänen Rose Garden puheessaan Obama oli soittanut Nancy Pelosi, johtaja House demokraattien, "puhua läpi vaihtoehtoja". Myöhemmin hän kertoi kollegansa mukaan  lehden , että hän ei ollut pyytänyt presidentti laittaa pommitusten kongressin äänestystä.
Obaman liikkua kongressin hyväksyntää tuli nopeasti umpikujaan. "Kongressi ei aio antaa tämän mennä," entinen tiedustelupalvelun virkamies sanoi. "Kongressi teki tiettäväksi, että toisin kuin lupa Irakin sotaa, ei olisi aineellisia kuulemistilaisuuksissa." Tässä vaiheessa oli tunne epätoivoa Valkoinen talo, entinen tiedustelupalvelun virkamies sanoi. "Ja niin ulos tulee Plan B. Soita pois pommitusten lakko ja Assadin suostuisi yksipuolisesti allekirjoittamaan kemiallisen sodankäynnin sopimuksen ja sopivat tuhota kaikki kemiallisten aseiden YK: n valvonnassa."
Lehdistötilaisuudessa Lontoossa 9. syyskuuta, Kerry on vielä puhuivat interventio: "riski ei toimi on suurempi kuin riski toimia." Mutta kun toimittaja kysyi, oliko jotain Assad voisi tehdä estääkseen pommitukset, Kerry sanoi: "Toki. Hän voisi kääntää jokaisen bitin hänen kemiallisia aseita kansainvälisen yhteisön ensi viikolla ... Mutta hän ei ole aikeissa tehdä sitä, ja se ei voi tehdä, tietenkin. " Kuten  New York Times  raportoi seuraavana päivänä, Venäjän ja välitti paljon, että syntyi pian tämän jälkeen oli ensin keskusteltu Obama ja Putin kesällä 2012.
Vaikka lakko suunnitelmat hyllytettiin, hallinto ei muuttanut julkinen arvio perusteltua lähteä sotaan. "On nollatoleranssi samalla tasolla olemassaolon virheen," entinen tiedustelupalvelun virkamies sanoi johtavien virkamiesten Valkoisessa talossa. "He eivät voineet varaa sanoa:" Olimme väärässä. "" (DNI tiedottaja sanoi: "Assadin hallinnon, ja vain Assadin hallinnon, olisi voinut olla vastuussa kemiallisten aseiden hyökkäys, joka tapahtui 21. elokuuta.")
*
Koko laajuus Yhdysvaltain yhteistyötä Turkin kanssa, Saudi-Arabia ja Qatar avustamisessa kapinallisten opposition Syyriassa ei ole vielä tullut esille. Obaman hallinto ei ole koskaan julkisesti myöntänyt sen rooli luotaessa mitä CIA kutsuu "rotta rivi", takaisin kanava valtatie Syyriaan. Rotta linja, lupa alkuvuodesta 2012, käytettiin suppilo aseita ja ammuksia Libyan kautta Etelä-Turkissa ja koko Syyrian rajan opposition. Monet niistä Syyriassa, jotka lopulta saivat aseet olivat jihadisteihin, jotkut heistä sidoksissa al-Qaidaan. (DNI tiedottaja sanoi: "Ajatus siitä, että Yhdysvallat tarjosi aseita Libyasta joku on väärä.")
Tammikuussa senaatin Intelligence komitea julkaisi raportin hyökkäyksen paikallisen miliisin syyskuussa 2012 Yhdysvaltain konsulaattiin ja lähistöllä undercover CIA laitos Bengasissa, joka johti kuolemaan Yhdysvaltain suurlähettiläs Christopher Stevens ja kolme muuta. Raportin kritiikki ulkoministeriön ei taata riittävää turvallisuutta konsulaatissa, ja tiedustelupalvelu varten ei varoittaa Yhdysvaltain armeijan läsnäolo CIA etuvartio alueella, sai etusivun kattavuus ja elvytettiin raakuudet Washington, jossa Republikaanit syyttävät Obama ja Hillary Clinton peittelyä.
Erittäin salaisia ​​Kertomuksen liitteenä, ei julkisteta, kuvattu salaisen sopimuksen alkuvuodesta 2012 välillä Obama ja Erdoganin hallinnon. Se koski rotta linja. Mennessä sopimuksen ehtoja, rahoitus tuli Turkista, sekä Saudi-Arabiassa ja Qatarissa; CIA, tuella MI6 oli vastuussa siitä aseita Gaddafin arsenaalia Syyriaan.
Määrä edessä yrityksiä perustettiin Libyassa, jotkut turvin Australian yhteisöistä. Eläkkeellä amerikkalaiset sotilaat, jotka eivät aina tiedä, kuka on todella palveluksessa he ovat, palkattiin hallita hankintoihin ja merenkulku. Toimintaa ohjasi David Petraeus, CIA: n johtaja, joka olisi pian eroamaan, kun se tuli tietoon hän oli suhde hänen elämäkerran. (Tiedottaja Petraeus kielsi operaation koskaan tapahtunut.)
Toiminta ei olisi paljastettu tuolloin se perustettiin kongressin älykkyyttä komiteoiden ja kongressin johto, lain edellyttämän 1970-luvulta lähtien. Osallistuminen MI6 mahdollisti CIA lain kiertämiseksi luokittelemalla tehtävää yhteyshenkilöiden toimintaa. Entinen tiedustelupalvelun virkamies selitti, että jo vuosia on ollut tunnustettu poikkeus laki, joka sallii CIA ei raportoida yhteyshenkilöiden toimintaa kongressille, jotka muuten velkaa havainto. (Kaikki ehdotetut CIA salaisia ​​operaatioita on kuvattava kirjallinen dokumentti, joka tunnetaan nimellä "toteamus", toimitti ylimmän johdon kongressin hyväksyttäväksi.)
Jakelu liitteen rajoittui henkilöstön avustajansa, joka kirjoitti raportin ja kahdeksan sijoitusta kongressin jäseniä - Demokraattien ja Republikaanien johtajat ja senaatin sekä demokraattisen ja republikaanit johtajat ja senaatin älykkyyttä komiteoissa. Tämä tuskin muodosti todellisen yrityksen valvonta: kahdeksan johtajat eivät ole tiedossa koota esittää kysymyksiä tai keskustella salaista tietoa he saavat.
Liitettä ei kerro koko totuutta siitä, mitä tapahtui Benghazissa ennen hyökkäystä, eikä se selitä, miksi Amerikan konsulaatti oli hyökätty. "Konsulaatti ainoa tehtävä oli tarjota turva liikkuvat aseiden," entinen tiedustelupalvelun virkamies, joka on lukenut liitteen sanoi. "Se ei ollut todellista poliittista roolia."
Washington äkillisesti päättyi CIA: n roolia aseiden Libyasta jälkeen hyökkäys konsulaattiin, mutta rotan linja pitää liikkeessä. "Yhdysvallat ei ollut enää valvoa, mitä turkkilaiset olivat välittäjinä jihadisteihin," entinen tiedustelupalvelun virkamies sanoi. Muutaman viikon peräti neljäkymmentä kannettava ilmatorjuntaohjus kantoraketit, yleisesti tunnettu MANPADS olivat käsissä Syyrian kapinallisia.
28. marraskuuta 2012, Joby Warrick of  Washington Post  raportoi, että edellisenä päivänä kapinalliset lähellä Aleppo oli käyttänyt mikä oli lähes varmasti manpad ampua alas Syyrian kuljetushelikopteri. "Obaman hallinto," Warrick kirjoitti, "on päättäväisesti vastustanut aseistaa Syyrian opposition kanssa kuten ohjuksia, varoitus, että aseet saattavat joutua terroristien käsiin ja käyttää ampua alas kaupallisten lentokoneiden."
Kaksi Lähi-idän tiedusteluviranomaiset sormeili Qatarin lähde, ja entinen Yhdysvaltain tiedustelupalvelun analyytikko arveltu, että MANPADS olisi voitu saatu Syyrian sotilaallinen siirtokunnat jalkoihin kapinallisia. Ei ollut mitään viitteitä siitä, että kapinallisten hallussa MANPADS oli todennäköisesti tahaton seuraus peitellyn US ohjelma, joka ei ollut enää Yhdysvaltain hallinnassa.
Loppuun mennessä 2012, uskottiin koko Amerikan tiedustelupalvelu, että kapinalliset olivat häviämässä sodan. "Erdogan oli kännissä," entinen tiedustelupalvelun virkamies sanoi, "ja tuntui, että hän jäi roikkuu viiniköynnöksen. Se oli hänen rahaa ja cut-off nähtiin pettämistä. " Keväällä 2013 Yhdysvaltain tiedustelupalvelun oppinut, että Turkin hallitus - kautta osia MIT, kansallisen tiedustelupalvelun, ja Gendarmerie, militarisoidun lainvalvonta-organisaatio - toimi suoraan al-Nusra ja sen liittolaiset kehittämään kemiallisen sodankäynnin valmiudet.
"MIT on käynnissä poliittinen yhteydenpito kapinallisten ja Gendarmerie käsitellään sotilaallisen logistiikka, on-the-kohtaus neuvontaa ja koulutusta - myös koulutusta kemiallisen sodankäynnin," entinen tiedustelupalvelun virkamies sanoi. "Tehostaminen Turkin roolin keväällä 2013 nähtiin avain sen pulmia. Erdogan tiesi, että jos hän lopetti tueksi jihadisteihin se olisi ympäri. Saudit voinut tukea sodan takia logistiikka - etäisyydet ja vaikeus liikkuvat aseita ja tarvikkeita.Erdoganin toivo oli käynnistämään tapahtuma, joka pakottaisi Yhdysvaltain ylittää punaisen viivan. Mutta Obama ei vastannut maalis-ja huhtikuussa. "
Ei ollut julkinen merkki eripuraa, kun Erdogan ja Obama tapasi 16. toukokuuta 2013 Valkoisessa talossa. Myöhemmässä lehdistötilaisuudessa Obama sanoi, että he olivat sopineet, että Assad "on mentävä". Kysyi onko hän ajatteli Syyria oli ylittänyt punainen viiva, Obama myönsi, että oli näyttöä tällaisten aseiden oli käytetty, mutta lisäsi, "se on meille tärkeää varmistaa, että pystymme saamaan tarkempaa tietoa siitä, mitä tarkalleen tapahtuu siellä. " Punainen viiva oli vielä ehjä.
USA: n ulkopolitiikan asiantuntija, joka puhuu säännöllisesti virkamiesten kanssa Washington ja Ankarassa kertoi työillallinen Obama pidettävät Erdogan hänen voi käydä. Ateria hallitsi Turks toivomuksesta, että Syyria oli ylittänyt punainen viiva ja niiden valituksia, että Obama oli haluton tekemään asialle mitään. Obama oli mukana John Kerry ja Tom Donilon, kansallisen turvallisuuden neuvonantaja, joka olisi pian jättää työtä.
Erdogan sai rinnalleen Ahmet Davutoglu, Turkin ulkoministeri, ja Hakan Fidan, johtaja MIT. Fidan tiedetään olevan lojaali Erdogan ja on nähty johdonmukainen tukija radikaali kapinallisten opposition Syyriassa.
Ulkopolitiikan asiantuntija kertoi minulle, että tilin hän kuuli alkunsa Donilon. (Myöhemmin tukee Yhdysvaltain entinen virkamies, jotka saivat sen vanhempi turkkilainen diplomaatti.) Mukaan asiantuntija, Erdogan oli pyrkinyt kokous osoittaa Obama että punainen viiva oli ylitetty, ja oli tuonut Fidan pitkin mainittava asia. Kun Erdogan yrittänyt piirtää Fidan osaksi keskustelua, ja Fidan alkoi puhua, Obama keskeytti hänet ja sanoi: "Me tiedämme." Erdogan yritti tuoda Fidan vuonna toisen kerran, ja Obama taas keskeytti hänet ja sanoi: "Me tiedämme."
Siinä vaiheessa, ärsytti Erdogan sanoi, "Mutta punainen viiva on ylitetty!" ja, asiantuntija sanoi minulle: 'Donilon sanoi Erdogan "vitun heilutti sormeaan presidentti sisällä White House". "Obama sitten osoitti Fidan ja sanoi: "Tiedämme, mitä olet tekemässä radikaaleja Syyriassa."(Donilon, joka liittyi Council on Foreign Relations viime heinäkuussa, ei vastannut kysymyksiin tästä uutisesta.
Turkin ulkoministeriö ei vastannut kysymyksiin illallinen. Tiedottaja kansallinen turvallisuusneuvosto vahvisti, että illallinen on tapahtunut ja jos valokuva, joka esittää Obama, Kerry, Donilon, Erdogan Fidan ja Davutoglu istuu pöydässä. "Tämän lisäksi", hän sanoi, "En aio lukea ääneen tiedot niiden keskusteluissa.")
Mutta Erdogan ei ole jättänyt tyhjin käsin. Obama oli vielä sallii Turkkia jatkamaan hyödyntää porsaanreikä Presidentin määräyksen, joka kieltää viennin kultaa Iraniin, osa Yhdysvaltain pakotteita maata vastaan. Maaliskuussa 2012 vastaa pakotteita Iranin pankkien EU, SWIFT sähköinen maksujärjestelmä, joka helpottaa rajat ylittävien maksujen, karkottaa kymmeniä Iranin rahoituslaitosten, ankarasti maan kykyyn harjoittaa kansainvälistä kauppaa.
Yhdysvaltain seurasi ulosmittauksesta heinäkuussa, mutta jätti mitä tuli tunnetuksi "kultainen porsaanreiän: kulta lähetykset yksityisille Iranin yhteisöt voivat jatkaa. Turkki on merkittävä ostaja Iranin öljy-ja kaasu-, ja se käytti porsaanreikää tallettamalla energiaa maksut Turkin liiran Iranin huomioon Turkissa; nämä varat käytettiin sitten ostaa Turkin kultaa vietäväksi confederates Iranissa. Kultaa arvo 13 miljardia dollaria kuulemma tuli Iran tällä tavoin maaliskuun 2012 ja heinäkuuta 2013.
Ohjelma tuli nopeasti käteisellä lehmän korruptoituneiden poliitikkojen ja kauppiaiden Turkin, Iranin ja Yhdistyneet arabiemiirikunnat. "Välikädet tekivät, mitä he aina tekevät," entinen tiedustelupalvelun virkamies sanoi. "Take 15 prosenttia. CIA oli arvioinut, että siellä oli peräti kaksi miljardia dollaria lukaista. Kulta ja Turkin liira olivat kiinni sormet. "
Laiton kahlannut poltettavaksi yleisön kaasua kultaa "skandaali Turkissa joulukuussa, ja johti syytteet parikymmentä ihmistä, mukaan lukien näkyvästi liikemiehet ja sukulaiset virkamiehet sekä erottua kolme ministeriä, joista yksi vaati Erdogan eroamaan. Toimitusjohtaja Turkin valtion määräysvallassa pankki, joka oli keskellä skandaali vaati, että yli 4,5 miljoonaa dollaria käteisenä saapuvat poliisi shoeboxes aikana etsimään hänen kotinsa oli yleishyödyllisiin tarkoituksiin lahjoituksina.
Viime vuoden lopulla Jonathan Schanzer ja Mark Dubowitz raportoitu  Ulkopolitiikka  , että Obaman hallinto suljettu kultainen porsaanreikä tammikuussa 2013 mutta "painostettu varmistaa lainsäädännön ... ei tule voimaan kuusi kuukautta. He spekuloivat, että hallinto halusi käyttää viivettä kannustin tuoda Irania neuvottelupöytään ydinohjelmaansa, tai lepyttää sen liittolainen Turkki Syyrian sisällissota. Viive sallitaan Irania "kertyy miljardeja dollareita enemmän kultaa, vahingoittamatta pakotteita".
*
Yhdysvaltojen päätös lopettaa CIA tuki aseiden siirtojen Syyriaan jäljellä Erdoganin alttiina poliittisesti ja sotilaallisesti. "Yksi kysymyksistä, jotka voivat huippukokous oli se, että Turkki on ainoa tie toimittamaan kapinallisille Syyriassa," entinen tiedustelupalvelun virkamies sanoi. "Se ei voi tulla läpi Jordan, koska maasto etelässä on auki ja syyrialaiset ovat kaikki yli sen. Ja se ei voi tulla läpi laaksojen ja kukkuloiden Libanon - et voi olla varma, kuka olisit tavata toisella puolella. "
Ilman Yhdysvaltain sotilaallista tukea kapinallisia, entinen tiedustelupalvelun virkamies sanoi, "Erdoganin unelma ottaa asiakkaan tila Syyriassa haihtuu ja hän ajattelee olemme syy. Kun Syyria voittaa sodan, hän tietää kapinalliset ovat aivan yhtä todennäköisesti tuota hänelle - minne muuallekaan he menevät? Joten nyt hän on tuhansia radikaaleja hänen takapihallaan. "
Yhdysvaltain tiedustelupalvelun konsultti kertoi minulle, että pari viikkoa ennen 21 päivää elokuuta hän näki erittäin luokiteltu tiedotustilaisuus valmistautunut Dempsey ja puolustusministeri, Chuck Hagel, jossa kuvailtiin "akuutti ahdistus" on Erdoganin hallinnon noin kapinallisten hupenevat näkymiä. Analyysi varoitti, että Turkin johto oli ilmaissut "tarvetta tehdä jotain, joka saostaa Yhdysvaltain sotilaallinen vastaus".
Vuoteen loppukesästä, Syyrian armeija oli vielä etulyöntiasema kapinalliset, entinen tiedustelupalvelun virkamies sanoi, ja ainoa amerikkalainen ilmavoimat voisi kääntää vuoroveden. Syksyllä, entinen tiedustelupalvelun virkamies meni, Yhdysvaltain tiedustelupalvelun analyytikot, jotka jatkoin tapahtumista 21 päivänä elokuuta "vaistosi, ettei Syyria ole tehnyt kaasu hyökkäys. Mutta 500 kiloinen gorilla on, miten se tapahtui? Välitön epäilty oli turkkilaisia, koska heillä oli kaikki palaset, jotta se tapahtuisi. "
Kuten sieppaa ja muut tiedot, jotka liittyvät 21 elokuu iskut olivat kokoontuneet, tiedustelupalvelu näki todisteita tukeakseen epäilyjä. "Tiedämme nyt se oli peitelty toiminta suunnitteleman Erdoganin ihmiset työntää Obama yli punainen viiva," entinen tiedustelupalvelun virkamies sanoi."Ne oli kärjistyä kaasu hyökkäys tai lähellä Damaskoksen kun YK: n asetarkastajien - joka saapui Damaskoksessa 18. elokuuta tutkimaan aiemmin kaasun käyttöä -" olivat siellä.
Kauppa oli tehdä jotain näyttävää. Meidän vanhempi upseereita on kertonut DIA ja muiden tiedustelusta varoja, jotka Sarin on toimitettu Turkin kautta - että se olisi vain saanut siellä Turkin tukea. Turks myös koulutuksen tuottamaan Sarin ja sen käsittely. " Suuri osa tuesta tämä arviointi tuli Turks itse kautta pysäytti keskustelut välittömästi sen jälkeen hyökkäyksen.
"Keskeiset todisteet tulivat Turkin jälkeinen hyökkäys iloa ja takaisin-läpsiminen lukuisissa kuuntelevansa. Toiminta on aina niin super-salaisen suunnittelussa vaan että kaikki lentää ulos ikkunasta, kun se tulee crowing jälkeenpäin. Ei ole suurempaa haavoittuvuutta kuin syylliset väittäen kunnian menestyksestä. " Erdoganin ongelmia Syyriassa olisi pian ohi: "Pois menee kaasun ja Obama sanoo punainen viiva ja Amerikassa on menossa hyökätä Syyriaan, tai ainakin se oli ajatus. Mutta se ei toimi niin. "
Jälkeinen hyökkäys älykkyys Turkkia ei tehnyt tiensä Valkoiseen taloon. "Kukaan ei halua puhua tästä kaikesta," entinen tiedustelupalvelun virkamies kertoi. "On suuri haluttomuus ristiriidassa presidentti, vaikka ei kaikki lähdekoodin tiedustelupalvelu analyysi tukivat hänen harppaus tuomitsemiseen. Ei ole ollut ainuttakaan lisänäyttöä Syyrian osallisuudesta Sarin hyökkäys tuottama Valkoinen talo alkoi pommituksen peruttiin. Hallitukseni voi sanoa mitään, koska olemme toimineet niin vastuuttomasti. Ja koska me syyttää Assad, emme voi mennä takaisin ja syyttää Erdoğan. "
Turkin halukkuutta manipuloida tapahtumia Syyriassa sen omiin tarkoituksiinsa näytti osoitti viime kuussa, muutama päivä ennen kierroksen kunnallisvaaleissa, kun tallennus, väitetään Erdoğan ja hänen liittolaistensa, on lähetetty YouTube. Se oli keskustella väärän lipun operaatio, joka oikeuttaisi hyökkäys Turkin armeijan Syyriassa. Toiminta keskittyi hauta Suleiman Shah, isoisä kunnioitettu Osman I, perustaja Osmanien valtakunta, joka on lähellä Aleppo ja luovutettiin Turkille vuonna 1921, kun Syyria oli Ranskan vallan alla.
Yksi islamistisen kapinallisryhmittymien uhkasi tuhota hauta kuin sivusto epäjumalanpalvonnan, ja Erdoganin hallinnon on julkisesti uhkaa vastatoimenpiteitä, jos vahinkoa tuli se. Mukaan Reuters raportin vuotanut keskustelun, ääni väitetään olevan Fidan n puhui luoda provokaatio: "Katso nyt, minun komentaja [Erdogan], jos on olla perusteltua, perustelu on lähetän neljä miestä toiselle puolelle . Saan ne tuleen kahdeksan ohjuksia tyhjä maa [läheisyydessä hauta]. Se ei ole ongelma. Perustelu voidaan luoda. "
Turkin hallitus myönsi, että oli ollut kansallisen turvallisuuden kokouksessa uhista peräisin Syyriasta, mutta sanoi tallennus oli manipuloitu. Hallitus keskeyttivät yleisön tutustuttavaksi YouTube.
Esto merkittävä muutos politiikassa Obaman Turkin sekaantua Syyrian sisällissota on todennäköisesti mennä. "Pyysin työkavereita, oliko tapa lopettaa Erdoganin jatkuva tuki kapinallisia, varsinkin nyt, kun se menee niin väärin," entinen tiedustelupalvelun virkamies kertoi."Vastaus oli:" Olemme pulassa. "Voisimme mennä julkisuuteen, jos se oli joku muu kuin Erdogan mutta Turkki on erityistapaus. He Naton liittolainen. Turks eivät luota lännen. He eivät voi elää meihin, jos ryhdymme aktiivisesti vastaan ​​Turkin etuja. Jos menisimme yleisölle, mitä tiedämme Erdoganin rooli kaasun, se olisi tuhoisaa. Turks sanoisi: "Me vihaamme kun kerroit meille, mitä emme voi ja ei voi tehdä." "


Seymour M. Hersh


http://www.lrb.co.uk/2014/04/06/seymour-m-hersh/the-red-line-and-the-rat-line

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Ei kommentteja: