Sivut

keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

The 4th Media » Ukraine and the GRAND CHESSBOARD

The 

Ukraina ja GRAND shakkilaudan

Robocop Naton Dreams of War

Yhdysvaltain ulkoministeriö kautta tiedottaja Jennifer Psaki, sanoi, että raportit CIA: n johtaja John Brennan kertoo järjestelmän vaihtajien Kiovassa "suorittaa taktinen toimintaa" - tai "anti-terroristi" loukkaavaa - Itä-Ukrainassa ovat "täysin väärä".
Tämä tarkoittaa sitä, Brennan ei antaa hänen lähtöpassit. Ja nyt "terrorismin vastainen" kampanja - sen mukava pieni Dubya retorinen touch - on rappeutunut farssi.
Nyt pari, että Naton pääsihteeri, tanskalainen noutaja Anders Fogh Rasmussen, yapping noin vahvistamista sotilaallisen jalanjälki pitkin Naton itärajalla: "Meillä on enemmän lentokoneita ilmassa, enemmän aluksia vettä ja enemmän valmiutta maalla."
Tervetuloa Kaksi Stooges oppi postmodernin sodankäynnin.
Maksaa tai jäätyä kuoliaaksi
Ukraina on käytännössä hajosi. Kremlin johdonmukainen kanta viimeisten kolmen kuukauden aikana on ollut kannustaa Euroopan unioni löytää ratkaisu Ukrainan surkea taloudellinen sotku.Bryssel ei tehnyt mitään.
Se oli vedonlyönti vallanvaihdon eduksi Saksan raskaansarjan nukke Vladimir Klitschko, alias Klitsch Boxer.
Vallanvaihdos todella tapahtui, mutta johtamasta Khaganate of Nulands - neo-con solun ulkoministeriön ja sen apulaisulkoministeri Eurooppa-ja Euraasian asioiden Victoria Nulands.
Ja nyt presidentin vaihtoehto on välillä - mitä muuta - kaksi USA nuket, Choco-miljardööri Petro Poroshenko ja "Saint Yulia" Timoshenko, Ukrainan entinen pääministeri, ex-vanki ja mahdollisille presidentti.
EU jää poimia (unpayable) laskun. Anna Kansainvälinen valuuttarahasto - kautta ilkeä, tuleva "rakenteellisen sopeuttamisen", joka lähettää ukrainalaiset hellhole jopa synkempiä kuin yksi ne ovat jo tuttuja.
Jälleen kerran, kaikki hysteria levittävät Yhdysvaltain Totuuden ministeriö ja sen franchising koko Länsi valtamedian, Kreml ei tarvitse "hyökätä" mitään. Jos Gazprom ei saa maksaa kaikki se tarvitsee tehdä, on sammuttaa Ukrainan venyttää Pipelineistan.
Kiova sitten ole muuta vaihtoehtoa kuin käyttää osan kaasutoimitusten tarkoitettu joissakin EU-maissa, jotta ukrainalaiset eivät lopu polttoaine pitääkseen itsensä ja maan teollisuuden elossa.
Ja EU: n - jonka "energiapolitiikka" Kaiken on jo vitsi - löytävät itsensä vielä toinen itse aiheutettu ongelma.
EU on ajautunut monivuotinen lose-lose-tilanne, jos Brysselissä ei puhu vakavasti Moskovan kanssa. On vain yksi selitys kieltäytymisen: hardcore Washington paine, asennettu kautta Pohjois-Atlantin liiton (NATO).
Jälleen CounterPunchilla nykyinen hysteria - EU on edelleen Gazpromin suurin asiakas, jossa 61% sen kokonaisviennistä. Se on monimutkainen suhde, joka perustuu keskinäiseen riippuvuuteen. Arvo Nord Streamin, Blue Stream ja to-be-päätökseen South Stream sisältää saksa, hollanti, ranska ja italia yrityksiä.
Joten kyllä, Gazprom ei tarvitse EU: n markkinoille. Mutta tiettyyn pisteeseen saakka, ottaen mega-paljon Siperian kaasun toimitus Kiinaan, josta todennäköisesti allekirjoitetaan ensi kuussa Pekingissä  , kun Venäjän presidentti Vladimir Putin vierailee presidentti Xi Jinping.
Ratkaiseva kapuloita rattaisiin


Viime kuussa, kun taas monimutkainen Ukraina koju oli käynnissä presidentti Xi oli Euroopassa clinching tarjouksia ja edistämällä vielä toinen haara New Silk Road kaikki matkalla Saksaan.
Vuonna sane, ei-hobbesilaisen ympäristössä, neutraali Ukraina olisi vain voitettavaa pitää itseään etuoikeutettuna risteyksessä EU: n ja ehdotetun Euraasian unioni - sekä tulossa keskeinen solmu kiinalaisen uuden Silk Road loukkaavaa.
Sen sijaan, Kiovan hallinnon vaihtajat ovat vedonlyönti hyväksymiselle EU (se ei yksinkertaisesti tapahdu) ja tulossa Naton eteenpäin pohja (avain Pentagon tavoite).
Kuten mahdollisuudesta yhteismarkkinoiden Lissabonista Vladivostokiin - jossa sekä Moskovan ja Pekingin tähtäämme, ja olisi myös siunaus EU - Ukraina katastrofi on todellinen kapuloita rattaisiin.
Ja kapuloita rattaisiin, että ratkaisevasti, sopii vain yksi pelaaja: Yhdysvaltain hallitus.
Obaman hallinto voi - ja "voi" on tärkeä sana tässä - ovat ymmärtäneet Yhdysvaltain hallitus on menettänyt taistelun valvoa Pipelineistan Aasiasta Eurooppaan, huolimatta kaikista ponnisteluista Dick Cheney hallinnon.
Mitä energia-asiantuntijat kutsuvat Aasian energiamarkkinat Security Grid on vähitellen kehittyy - sekä sen lukemattomia linkkejä Eurooppaan.
Niin mitä on jäljellä Obaman hallinto on tämän kapuloita rattaisiin - vielä yrittää scotch täysimääräiseen taloudelliseen yhdentymiseen Euraasian.
Obaman hallinto on ennustettavasti pakkomielle EU: n kasvava riippuvuus Venäjän kaasusta.
Siten sen mahtipontisia suunnitelma sijoittaa Yhdysvaltain liuske kaasua EU vaihtoehtona Gazprom.
Vaikka oletettaisiin näin tapahtuu, se veisi ainakin vuosikymmenen - ilman takeita onnistumisesta.
Itse asiassa todellinen vaihtoehto olisi Iranin kaasu - kun kattava ydinvoima käsitellä ja lopussa Länsi-pakotteita (koko paketti, ei ole yllättävää, sabotoidaan massoittain eri Kehätie ryhmittymiä.)
Vain aloittaa, Yhdysvallat ei voi viedä liuskekaasun maihin, joiden kanssa se ei ole allekirjoittanut vapaakauppasopimuksen.
Se on "ongelma", joka voidaan ratkaista suurelta osin salaa neuvotellut transatlanttisesta kumppanuudesta välillä Washington ja Bryssel (ks.  Breaking Bad Etelä NATOstan , Asia Times Online, 15. huhtikuuta 2014.)
Samalla Obaman hallinto pitää soveltaa tapauksia "hajota ja hallitse" pelotella pienemmille toimijoille, kuten spinning max haamu paha, militaristinen Kiina vahvistaa edelleen konttaa "kääntymisen Aasiaan".
Koko peli kantaa kauas, mitä tohtori Zbig Brzezinski käsitteellistetään Paluumatkalla hänen 1997 opus  Grand Chessboard  - ja hienosäätää hänen opetuslapsensa Obama: USA hallitsevan Euraasiassa.
Silti Kremlin ei raahattiin sotilaallinen suohon.


Se on reilua väittää Putin on tunnistettu Big Picture koko shakkilauta, jossa selvitetään yhä Venäjän ja Kiinan strategista kumppanuutta yhtä tärkeitä kuin energia-valmistus synergiaa Euroopassa; ja ennen kaikkea Titanic pelko Yhdysvaltain taloudellinen eliitti väistämätöntä, jatkuva prosessi keskittyy BRICS-selvityksiä (ja leviää näppäillä ryhmän 20 jäsentä) ajomatkan ohittaa petrodollar.
Lopulta tämä kaikki täsmennetään progressiivinen kuoleman petrodollar rinnakkain nousu kori valuuttojen varantovaluuttana kansainvälisessä järjestelmässä.
BRICS ovat jo töissä niiden vaihtoehtona IMF: n ja Maailmanpankin, investoimalla valuuttavarannon allas ja BRICS kehityspankki.
Vaikka alustava uusi maailmanjärjestys slouches kohti kaikki kohdat Global South syntyä, Robocop Naton unelmat sodan.
Pepe Escobar  on kirjoittanut  Globalistan: Miten globaalissa liukenee Liquid War  (notkeutta Books, 2007),  Red Zone Blues: tilannekuvan Bagdadissa ruuhkahuippujen aikana  (notkeutta Books, 2007), ja  Obama ei Globalistan  (notkeutta kirjat, 2009).
Hän voi olla tavoitettavissa pepeasia@yahoo.com.
(Copyright 2014 Asia Times Online (Holdings) Ltd Kaikki oikeudet pidätetään. Ota yhteyttä myynnin, Syndication ja uudelleenjulkaisu.)
Tunnisteet:     

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

4th Media » Ukraine and the GRAND CHESSBOARD

Ei kommentteja: