Sivut

maanantai 21. huhtikuuta 2014

Haitin maanjäristys Anniversary: ​​Still Waiting for Godot

10447642686_d8d1932cca_c (1)
"Mitään ei tapahdu. Kukaan ei tule, kukaan ei mene. Se on kauhea! " - Samuel Beckett, in Waiting for Godot
Kuukautta sen jälkeen, kun Haitin 12 tammikuu 2010 maanjäristys, ihmiset olivat kuulusteluissa kykenemättömyys toimittaa lupaamansa avun varoista. Tänään he hakevat katoaminen näistä varoista. Lopputulos on sama. Ei apua tulee. Ei apua on tullut.
Haiti Capital tuhoaman Quake
Elementit nopeuttaa maan lasku tuli nopeasti paikalleen. Summer 2010, asunnottomuuden katastrofista pahensi trooppiset myrskyt pakattu valtavia määriä vettä, koska ilmaston muutos. Lokakuussa kolera epidemia tarttui alkaen Nepalin pohjan YK. Epidemia oli ennustettavissa, vaikka yksityiskohtia agentit infektion eivät olleet, ja Kuuban terveysalan työntekijöitä, eikä kansalaisjärjestöt (NGO), jotka rikastuivat katastrofista, teki suurimman osan työstä taudin torjumiseksi, odotetusti.
4330649123_600a5a99a3_z
Vuonna sekavuus, häikäilemättömät henkilöt ja ympäri hallitus alkoi napata laskeutuu Haitin pienviljelijöitä, aiheuttaa enemmän asunnottomuuden ja maataloudelle. Väärennöksiin nimikkeiden jatkuu, mutta se on nyt tehty enimmäkseen virallisen hallintoalueen asetuksella . Laittomien adoptioiden ja suoranainen sieppaukset Haitin nuorimpien kansalaisten vilkastui kesällä 2010. Niitä ei ole asetettu syytteeseen, vaan laillistettu jälkikäteen.
4348174451_b998a254fc_z
Alusta alkaen, Bill Clintonin niin kutsutun väliaikaisen komission Haitin jälleenrakennus ( CIRH ), kansainvälinen joukko varakkaita liikemiehiä tukema laajennettu armeijan YK (MINUSTAH) , pakotti itsensä maahan, jotta se lopettaa sen commons heille ja heidän ystäviensä tuli myyntiin hintaan. CIRH on kadonnut kokonaisuutena, koska se on nyt hallituksen. Yksi sen mielipidevaikuttajia jäsenten tuli Haitin pääministeri; muut jäsenet Gregory Mevs (Haitin varakas perhe) ja Bill Clinton hetkellä neuvoa Haitin presidentti. Nimet mahdollisia presidentit ja pääministerit ovat tuskin kannattaa huomata. Vaihtuu usein. Ne eivät ole väliä.
4301085539_8d0d9461b1_z
Koska Haitin BKT kasvoi 4,3 prosenttia vuonna 2013, rahaa ei kiertämään maata. Varoja avustusjärjestöjen kuten USAID eivät auta haitilaisten vaan tukea yhdysvaltalaisia ​​yrityksiä, jotka tarvitsevat purkaa viallisen tavaran, ja ulkomaiset työntekijät, joiden tehtävänä on syrjäyttää Haitin keskiluokan. Varoja Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF), Interamerican Development Bank (IDB), Maailmanpankki ja vastaavat edelleen syöstä haitilaisten syvemmälle velkaa. Niin rikas sijoittajat rakentaa hotelleja varten matkailun , joutuneet viljelijät kuljetetaan työskennellä valuuttamarkkinoilla koko Latinalaisessa Amerikassa, jossa ne käsitellään eräänlainen halveksuntaa varattu vain niille, halveksivat omaa kansaa. Kaikki tämä oli selvää jo kuuden kuukauden kuluttua maanjäristyksen kun kirjoitin artikkelin alla.
4306217634_4550807834_z
Neljä vuotta on kulunut ... haitilaiset odottavat edelleen. Keneltä, jos ei itse?
10447624644_9e0bcda54c_c

Haiti: Kuuden kuukauden mietintö ilman Söpö vauvakuvat tai Vaatimukset Aid Money

No, kyllä: heinäkuu taipumus tulla kuuden kuukauden kuluttua tammikuussa. Kaikki ovat yhtä mieltä siitä vähän apua on saapunut 1500000 haitilaiset kodittomiksi maanjäristyksen. Mutta miksi mielivaltaisesti valita 12 heinäkuu 2010 virstanpylväänä? Miksi ei 27. toukokuuta tai 10. elokuuta esimerkiksi?
4305131826_f3a9bbfa5d_z
Ihottuma kuuden kuukauden kertomukset ovat kuuluneet viime lehdistökampanjan, jota voin vain luonnehtia:
"Näytä minulle rahaa!"
koska artikkeleita mennä, loputtomiin, noin maksamattomat avun varoista tai
"Katso söpö adoptoitavien Haitin vauvoja!"
koska uutiset viittaavat siihen, että kaikki maan ongelmat voitaisiin ratkaista spiriting pois sen lapsia. Nämä artikkelit on ollut haluttua vaikutusta saada Haitin velkaantua uudelleen ja lisäämällä kansainvälisiä adoptioita Haitista lapsia. Aion käsitellä tätä myöhemmin. Mutta asiat ensin.
8180138067_f494ff57a9_c
Maanjäristykset, myrskyt ja tulvat
18. heinäkuuta 2010 Pohjois Haitin kaupungin Gonaives ravisteli 4,3-suuruus vapina. Tämä järistys tapahtui matkan Septentrional Vika sijaan Enriquillo Häiriö, joka aiheutti 12 tammikuu maanjäristys. Samassa tutkimuksessa että oikein ennusti 7,2 maanjäristys Etelä Haitin totesi myös, että Septentrional Vika pitää mahdollisuudet maanjäristys suuruusluokkaa 7,5 tai suurempi, seuraavan kerran Dominikaanisessa tasavallassa [ Geophys. J. Int.(2008) 174, 889-903].
Viime vapina, joka tapahtui noin kello 2 oli vain ensimmäinen sarja katastrofeihin päivä. Myöhemmin väkivaltainen trooppinen myrsky hakattu Pohjois-ja Länsi Haiti, mukaan lukien kaupunkien Saint Marc, Arcahaie ja Montrouis. Montrouis joki paisui yli kuusi metriä (20 jalkaa) ja overflowed sen pankit, kantaen sen naapurikylien ja kotieläimet. Ainakin kolme ihmistä kuoli ja yli 150 riveihinsä kaupungin Montrouis yksin yhtyi kodittomia.
4358196423_09e3e44be1_z
Koska muut myrskyt, osa kaupungin Jacmel pysyy täyttynyt joen ylivuoto. Vuonna Leogane on yli 1100 enemmän kodittomia. Alueelliset virkamiehet vetoavat juomavettä, ruokaa ja huopia. Niille, jotka olivat jo tupaten Haitin kodittomien leireillä, yli 30 myrskyjä kesäkuusta lähtien on merkinnyt jatkuvaa tuhoa. Mahdollisesti, heidän tappavin näkökohta on ollut vaikutuksia myrskytuulet rakenteiden jo murenemassa maanjäristyksen. Port-au-Prince yksin, yksi heinäkuu myrsky pyyhkäisi pois 300 teltat , ja lentävät roskat aiheutti paniikkia päättyneissä evakuointi 2000 ihmistä ; halkeamaa seinä romahti tappaen kaksi lasta, yksi neljän vuotias ja toinen seitsemän kuukauden ikäinen.
4327161728_d1f9f74a8d_z
"Anna jumalia, niin kuubalaiset"
Välillä myrskyt, Haitin virkamiesten liikkeeseen oranssi ja punainen ilmoituksia alueilla vaarassa tulvia ja maanvyörymiä. Hälytyksiä on kuitenkin värikäs, ei ole juurikaan hyötyä niille, joilla on mennä minnekään. Epidemiat lavantauti ja malaria ovat onneksi ole tullut, vaikka monet ovat unettomia alkaen myrskyinen yöpymiset seisoo telttansa, ja naiset Pese heidän perheidensä vaatteita kaikilla vesillä he löytävät lähellä leireillä. Monet haitilaiset todennäköisesti velkaa elämänsä rokotukset ja muut julkisen terveydenhuollon kampanjoita Kuuban vapaaehtoisia. Äskettäin ryhmä Kuuban lääkärit menivät lakkoon, kun he huomasivat, että heidän lahjoitti lääkäripalvelut olivat veloitetaan potilailleen. "Enter jumalia, niin kuubalaiset" on viime Haitin sananlasku.
YK: n joukkojen Secure Port-au-Prince Bank
Mitä siinä tukipakettia?
Tukea varakas avunantajien on hintana marginaalistuvat Haitin lahjakkuutta samalla luoda työpaikkoja Haitissa unemployable ulkomaalaisia. Mieti esimerkiksi tuoreessa raportissa uuden Center for Journalism ranskalaisia ​​toimittajia oletettavasti kouluttaa onnettomat haitilaisten. Tämä kertomus samaan aikaan palkinto on yksi arvostetuimmista palkinnoista journalismin (Maria Mors Cabot palkinto Columbian yliopistosta) ja SignalFM:vain Radio Station jatkunut tiedottaa yleisölle aikana 12 tammikuu maanjäristys, ja yhdellä ajolla kokonaan haitilaiset , Haitissa.
Suunnitelmat dumpata toivottuja tavaroita, kuten Monsanto siemeniä, likainen aloilla kuten mammutti tehtaita munantuotantoa, ja suuri määrä turvallisuutta henkilöstön maassa on kaikki sidottu tukipaketteja. Se on myös julkinen salaisuus , että vuosia, Yhdysvallat ja Kanada ovat kuljettanut paatuneita rikollisia (raiskaajia, huumekauppiaita, jne.) kanssa pienintäkään Haitin syntyperä saarelle. Monet ovat niin ulkomaisia ​​Haitiin, että he puhuvat vain Englanti. Niiden katsotaan paenneen selleistään maanjäristys. Ei tehdä paljoakaan torjua niiden mahdollisia tuhojen lisäksi tarjoukset vankiloissa tuki Haitille, erityisesti Kanadan hallitus.
4293402516_90c846f752_z
Port-au-Prince, raiskaukset sekä naiset ja tytöt ovat rutiinia kodittomien leireillä. Muina leirejä, poliittisesti motivoitunut sieppaukset ja murhat ovat yleisiä. Tässä muutamia tuoreita esimerkkejä:
  • Patrick Moussignac , johtaja Haitin Radio Caraibes, joka oli ääneen vastusti CIRH ja Rene Preval presidenttikaudella, pakeni volley tulitukseen, kun hän käveli ulos pankin viime kesäkuussa;
  • Entinen edustaja Hugues Celestin , joka oli vastustanut CIRH, siepattiin kesäkuussa ja onneksi lunastanut;
  • Turneb Delpe , erään poliittisen puolueen ja suorapuheinen vastustaja Preval jatkuvien puheenjohtajakaudella, tuskin onnistui pakenemaan useita mahdollisille sieppaajat 15. heinäkuuta jälkeen he tappoivat jäsen hänen seurueensa.
7345583108_10171dd7d6_c
Hyväksyminen teollisuus
Ehkä haitallisin jouset kaikki ovat olleet hankkeet karjaansa Haiti sen nuorimpien kansalaisten vastineeksi tukea. Yli 1100 lasta poistettiin Haitista Yhdysvaltoihin, Yhdysvaltojen lentokoneiden ja US-ohjattu lentokenttä, heti maanjäristyksen jälkeen. Mukaan Yhdysvaltain suurin ottolapsitoimiston, Bethany Christian Services , Haitin maanjäristys oli sellainen siunaus liiketoimintaa, joka adoptiot nousi 26% vuonna 2010 verrattuna vuoteen 2009:
"Seurauksena lisääntynyt huomiota, koska tammikuun maanjäristyksen Haitin kriisi ja muut ulkoiset tekijät, Bethany Christian Services, maan suurin ottolapsitoimiston, näkee merkittävää kasvua ja kiinnostusta Yhdysvaltain hyväksymiseen markkinoilla, yleisten kansainvälisten ja kotimaisten adoptio mainospaikkoja jopa 26 prosenttia samana ajanjaksona vuonna 2009. "
Lapset on sijoitettu yksinomaan valkoinen kristillinen äitejä. Ovatko nämä adoptiot tarkoitus suodattaa enemmän himoitun reitti vähän etnisiä lapsia? Minä eksyä.
4358942506_5de62b7d9c_z
Ainakin yhdessä tapauksessa, into, jolla lapset nappasi edelleen hämmennystä. Vaikka Haitin, lähes kaikki asiakirjat voidaan oli hinta, 12 rekisteröimättömät Haitin lapset ovat limbo on pyhän perheen Emsworth, Pennsylvania. Mukaan yksi nunna siellä, "lapsilla oli tyypillinen reaktioita on pyyhkäistiin pois maastaan ​​.... Meillä oli yökastelu ja kiukuttelut. "
Nämä lapset saapui ryhmä 54, loput heistä muka kantaa oikeudellista hyväksymistä asiakirjoja. Palauttamisen sijasta 12 heidän Haitin vanhemmille ja käynnistää uskottavan tutkimuksen tila lepoa, Pennsylvania kuvernööri Ed. Rendell valittivat häiriöitä Haitin byrokratiaa nopeuttamaan adoptiot 12. Muutamaa kuukautta ennen, että vastaavia vaatii rentoutumista Haitin adoptioita oli tullut Louisiana kuvernööri Bobby Jindal . Nämä ovat hiljentymiseen jälkeen British Petroleum (BP) öljykatastrofi.
Valkoiset amerikkalaiset eivät ole olleet ainoastaan ​​keräilijöiden Haitin lapsille. Ranskan ryhmä nimeltä SOS Haiti, perusti yhden päivän kuluttua maanjäristyksen, on voimakkaasti painostettu sen hallitus liittää tuen maksamisen varojen vapauttamista 500 lasten adoptiovanhemmat Ranskan perheille. Heidän paineet ovat vastustaneet jopa nykyisen Haitin hallitusta, koalitio (CIRH) käsin poimittuja ja johtaa entinen Yhdysvaltain presidentti Clintonin ja ei juuri tunnettu hyve. Äskettäin he sallittua Ranskaan siirtoa 60 lasta, joille asiakirjat oletettavasti hyväksytty ennen maanjäristystä.
4305481947_95b06071f8_z
"Hyväksyminen" lasten maasta sekasorrossa ja ilman toiminnallisia hallitus on laitonta ja moraalitonta kaikki standardit. Näin on erityisesti Haitissa, jossa länsimaisen täynnä hyväksymistä pidetään hyväksyttävää. Haitin lapset yleensä on lukuisia äitejä (tädit, godmothers, serkut, isoäidit, kunnioitetaan perheen ystävät) lisäksi niiden biologinen äiti. Jopa äiti, joka on niin köyhä kuin sijoittaa lastaan ​​kotona sukulaisen tai ystävän odottavat voivansa käydä lapsi, äiti tässä lapsen parhaan kykynsä, ja ote lapsen tilanteesta, jos se olisi tullut hyväksyttävää.
Muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, lapset, jotka ovat merkitty "orpoja" eivät ole orpoja ollenkaan, mutta lapset, joiden vanhemmat olivat coaxed saattaa ne Haitin lukuisia ulkomaisia ​​orpokodit saada heidät koulutettu ja ruokittu.
Ne, jotka aidosti välittävät Haitin lasten pitäisi auttaa 20-40 vuotta vanha aikuisia, jotka välittävät hyvin nuori ja hyvin vanha. Monet näistä nuorista aikuisista ovat suuri henkistä kärsimystä maanjäristyksen. Jotkut ovat traumatisoituneita katoaminen heidän lapsensa. Ravistelee ovat yleinen vaiva.
MINUSTAH Helikopteri Antaa vaalilautakunnan Materiaali
Maa tarttuu ja ulkomainen velka
Siirrot maanomistusoikeuksien ovat yhtä sopimatonta Onnettomuuden aikana ja miehityksen. Kuitenkin nykyiset vaikeudet osaston siirrot mainostetut esteitä jälleenrakennustyöhön. Vuonna rajakaupungissa Ganthier esimerkiksi yrittää viimeksi kesäkuussa Wyclef Jean ja hänen kansalaisjärjestöjen Yele Haiti, napata tuhansia hehtaareja commons täyttyivät väkivaltaa ryhmä raivostunut viljelijöitä.
Vaikka CIRH äskettäin annettu sellaisissa valta myöntää omistusoikeuksien, sen suunnitelmista maa jaossa näyttää melko toivottomalta. Itse CIRH on tullut jonkinlainen vitsi. "Näytä minulle rahaa!"-Kampanja on ollut vain vähän vaikutusta hyvää tarkoittava avunantajien, jotka pitävät kiinni varansa ja kieltäytymällä maksaa ne jengi ulkomaisten varkaita, jotka ovat kunnolla kiinni maassa. Kampanja on kuitenkin ollut vaikutusta saada maan velkaantumiseen uudelleen. Haitin ns johtajia, koskaan tee niin kuin käsketään, hiljattain lainannut rahaa Kansainvälisen valuuttarahaston (IMF) ja Kansainvälisen maatalouden kehittämisrahaston (IFAD) . Edustajat Maailmanpankin odotetaan Haitissa pian.
Niin kuin aina edellisen umpikujaan, hallitus vahvistaa valtaansa, kun se luo häiriötekijä. Pian ryhmä 14 Israelin poliisi hiljaa liittyä MINUSTAH (YK-joukot Haiti) jakamaan asiantuntemustaan ​​ratkaisemaan maissa.
Port-au-Prince Marks yhden kuukauden vuotisjuhla Tuhoisat Quake
Vaalit
Toimeenpano-ja parlamenttivaalit ovat järjestetään marras-ja joulukuussa 2010. Puhelut valtaosa Haitin poliittisten puolueiden lähtöä presidentti Preval ja korvaaminen korruptoitunut vaalilautakunnan (Conseil vaalilautakunnan provisoire, CEP) on ohitettu. Rallit liuottamiseen CIRH ja Haitin riippumattomuus vieraan vallan ovat täyttyneet väkivallalla.
4624436450_05ddebbfef_z
Se on tässä yhteydessä, että löydämme Haitin-syntynyt amerikkalainen muusikko Wyclef Jean edistäminen, lähinnä ulkomaisissa lehdissä, hänen ajaa puheenjohtajakauden Haiti. Koska Jean jäljellä Haiti, kun hän oli yhdeksän vuotta vanha, ja on itse asiassa Yhdysvaltain kansalainen, niin ehdokkuus on perustuslain vastainen. Mutta sitten taas, avain pätevyys tehtävään on piittaamattomuutta Haitin perustuslain mukaisesti. Jean väittää, että hänen asiakirjat ovat kunnossa. No: hänen pitäisi tietää, miten asiat tehdään tuoreelta kokeilu Ganthier.
Jean tärkein kilpailija on ennustettu olevan Jacques Eduard Alexis, mies, joka aikana maanjäristys, oli myös mukavasti ulkomailla, jäähdytys hänen kantapäät Kanadassa, koska hän oli etsintäkuulutettu ihmisoikeusloukkauksien. Kuten pääministeri edellisen hallinnon, vuonna 1999 Alexis oli tilannut tunnettu verilöyly ryhmän nuorta Carrefour-Feuilles naapurustossa Port-au-Prince.
10447815873_6d5e21f71f_c
Lavalas, suosituin poliittinen puolue Haitissa, on jätetty pois vaaleista. Tämä yksin, olisi pitänyt estää ei-rikollinen osallistumasta farssi. Amerikan valtioiden järjestö (OAS) ja Karibian yhteisön, toisaalta, vakuuttaa meille, että kaikki on kunnossa kun kaikki, koska he valvovat vaaleja hintaan noin $ 5,3 miljoonaa euroa. Hyvää työtä, jos saat sen.
Haitilaiset, jotka eivät ole typeryksiä, sinnikkäästi pysyä hengissä ja auttaa toisiamme. Viimeaikaiset mielenosoitukset ovat tukeneet Lavalas ja merkitty vuosipäivä 1915-1934 USA Ammatti maan.
Toimittajan huomautus: Valokuvat yhdestä viiteen seitsemästä yhdeksään kahdestatoista neljääntoista seitsemäntoista, kahdeksantoista ja kahdenkymmenenneljän mukaan YK Photo . Valokuvia kuusi, kymmenen, yksitoista, viisitoista, kuusitoista ja yhdeksäntoista mukaan Zoriah .

- See more at: http://newsjunkiepost.com/2014/01/11/on-haitis-earthquake-anniversary-still-waiting-for-godot/#sthash.WK3yPHzE.dpuf

Ei kommentteja: