Sivut

keskiviikko 9. huhtikuuta 2014

4. Media »Toinen Proof of Washington n Ovela strategia" järjestelmän muutos ": Käyttämällä" TWITTER "sekoittua" UNREST "Kuubassa

4. Media »Toinen Proof of Washington n Ovela strategia" järjestelmän muutos ": Käyttämällä" TWITTER "sekoitt

Toinen Proof of Washington n Ovela strategia "järjestelmän muutos": Käyttämällä "TWITTER" sekoittua "UNREST" Kuubassa

Post Kategoriat: Kanada
DESMOND Butler, JACK Gillum Alberto ARCE, AP / neljäs Media Uutiset | maanantai, 07 huhtikuu 2014, 14:29 Peking
WASHINGTON (AP) - Heinäkuussa 2010 Joe McSpedon, Yhdysvaltain hallituksen virkamies, lensi Barcelona laittaa viimeistelevät salainen suunnitelma rakentaa sosiaalisen median hankkeen, jonka tarkoituksena on heikentää Kuuban kommunistinen hallitus.
McSpedon ja hänen tiiminsä high-tech-urakoitsijat oli tullut sisään Costa Ricassa ja Nicaraguassa, Washington ja Denver. Heidän tehtävänsä: käynnistää sanomaverkosta joka voisi tavoittaa satoja tuhansia kuubalaisia. Piilottaa verkon Kuuban hallitus, he perustaisivat bysanttilaisen järjestelmän edessä käyttävien yritysten Caymansaaret pankkitili, ja rekrytoida avainhenkilöt, jotka eivät olisi kertonut yhtiön siteet Yhdysvaltain hallitus.
McSpedon ei toimi CIA. Tämä oli ohjelman maksettu ja hoitaa US Agency for International Development, joka tunnetaan parhaiten valvoa miljardeja dollareita Yhdysvaltain humanitaarista apua.
Asiakirjojen mukaan saadaan Associated Press ja useita haastatteluja mukana projektissa, suunnitelma oli kehittää riisuttu "Kuuban Twitter" käyttää kännykällä tekstiviestejä kiertää Kuuban tiukkaa valvontaa tiedon ja sen kuristusote rajoituksia internetin . Näytelmän Twitterissä, se oli nimeltään ZunZuneo - slangia Kuuban kolibri n visertää.
Asiakirjat osoittavat Yhdysvaltain hallitus aikoi rakentaa tilaajakanta kautta "ei-kiistanalainen sisältö": uutiset viestejä jalkapallo, musiikki ja hurrikaani päivitykset. Myöhemmin, kun verkko oli saavuttanut kriittisen massan tilaajia, ehkä satoja tuhansia, toimijat toisi poliittista sisältöä, jonka tarkoituksena on innostava kuubalaiset järjestämään "fiksu väkijoukot" - joukkokokoontumispaikat kutsuttiin lyhyellä varoitusajalla, mikä voi käynnistää Kuuban Spring, tai yhtenä USAID asiakirjan sanoi, "neuvotella vallan tasapainoa valtion ja yhteiskunnan."
Huipussaan, hanke kiinnitti yli 40000 kuubalaiset jakaa uutisia ja vaihtaa mielipiteitä. Mutta sen tilaajat eivät koskaan tiedä, että kyseessä on luonut Yhdysvaltain hallituksen, tai että amerikkalaiset urakoitsijat keräsivät heidän yksityisiä tietoja siinä toivossa, että sitä voitaisiin käyttää poliittisiin tarkoituksiin.
"Tulee olemaan mitään mainintaa Yhdysvaltain hallituksen osallistuminen" mukaan 2010 muistion Mobile Accord, yksi projektin urakoitsijat. "Tämä on ehdottoman tärkeää pitkän aikavälin menestys palvelua ja varmistaa operaation onnistumiselle."
Ohjelman laillisuus on epäselvä: Yhdysvaltain laki edellyttää, että kaikki peitellyn toimia liittovaltion virastojen on oltava presidentin valtuutus ja että kongressi olisi ilmoitettava.
Obaman hallinto torstaina sanoi ohjelmassa ei ollut peitelty ja että se palveli tärkeää tarkoitusta auttamalla tiedonkulkua enemmän vapaasti kuubalaisia. Ohjelman osat "tehtiin hienovaraisesti", Rajiv Shah, USAID: n johtavan virkamiehen, sanoi MSNBC, jotta voidaan suojella ihmisiä mukana.
Hallinto aluksi myös sanoi torstaina, että se oli esittänyt ohjelman Congress - Valkoisen talon tiedottaja Jay Carney sanoi, että se oli "keskusteltu kongressissa" - mutta tuntia myöhemmin siirtynyt että sanoa se oli tarjoutunut keskustelemaan ohjelman rahoitusta useita kongressin valiokuntien . "Olemme myös tarjoutui kertomaan meidän haltuunottajien ja meidän authorizers", ulkoministeriön tiedottaja Marie Harf sanoi.
Kaksi vanhempi demokraattinen lainsäätäjät kertoneet tienneensä mitään vaivaa, ja republikaanien puheenjohtaja House valvonnan alakomitean sanoi hänen paneeli aikoo tutkia aloitteen ensi viikolla.
"Jos aiot tehdä peiteoperaatiota kuin tämä vallanvaihdos, olettaen, että se koskaan mitään järkeä, se ei ole jotain, että olisi tehtävä USAID", sanoi senaattori Patrick Leahy, D-Vt. Puheenjohtaja Senaatti Määrärahat alakomitean, joka valvoo USAID: n budjetista.
Mutta useat muut lainsäätäjät ilmaisivat tukensa ZunZuneo.
Bob Menendez, DN.J. puheenjohtaja senaatin ulkoasiainvaliokunnan komitean, sanoi USAID on onniteltava antaa ihmisille Kuuban foorumi puhua toisilleen. "Koko tarkoitus demokratiamme ohjelmia, olipa se Kuubassa tai muualla maailmassa, on osittain luoda vapaan tiedonkulun suljetuissa yhteiskunnissa" Menendez sanoi.
Associated Press on saatu yli 1000 sivua dokumentteja projektissa. AP riippumattomasti todennettuja hankkeen laajuus ja yksityiskohdat asiakirjojen - kuten liittovaltion sopimus numerot ja nimet työnhakija - kautta julkiset tietokannat, hallituksen lähteistä ja niiden kanssa, jotka osallistuvat suoraan ZunZuneo.
Yhdessä ne kertovat tarinan siitä, kuinka agentteja Yhdysvaltain hallitus, työskentelevät syvä salaisuuden, tuli tech yrittäjiä - Kuubassa.
Kaikki alkoi puoli miljoonaa kännykkä numeroita saatu kommunistinen hallitus.
___
ZunZuneo näyttäisi olevan takaisku kylmän sodan, ja vuosikymmeniä kestäneen taistelun välillä Yhdysvaltojen ja Kuuban. Se tuli samaan aikaan, kun perinteisesti hapan maiden välisiä suhteita oli parantunut, ainakin hieman, ja Kuuba olivat tehneet alustavia askeleita kohti entistä markkinatalous.
On epäselvää, onko suunnitelma sai alkunsa USAID tai Creative Associates International, Washington, DC, voittoa tavoitteleva yritys, joka on ansainnut satoja miljoonia dollareita Yhdysvaltain sopimuksia. Mutta "avain Contact" Cubacel, valtion omistama matkapuhelin tarjoaja, liukastui puhelinnumeroita Kuuban insinööri asuu Espanjassa. Insinööri edellyttäen numeroita USAID ja Creative Associates "ilmaiseksi", asiakirjat osoittavat.
Vuoden 2009 puolivälissä, Noy Villalobos, johtaja Creative Associates, jotka olivat työskennelleet USAID 1990 koskevasta ohjelmasta huumeviljelmien, alkoi pikaviesti hänen pikkuveljensä Nicaraguassa, mukaan Creative Associates sähköpostitse, että kaapattu keskustelu . Mario Bernheim, hänen puolivälissä 20s, oli lupaava techie joka oli tehnyt itselleen nimeä kuin tietokone hurahtaa.
"Tämä on hyvin luottamuksellinen tietenkin" Villalobos varoitti hänen veljensä. Mutta mitä voit tehdä, jos sinulla olisi kaikki matkapuhelin numerot tietyn maan? Voisitteko lähettää irtotavarana tekstiviestejä ilman hallituksen tietämättä?
"Voitko salata sitä tai jotain?", Hän tekstasi.
Hän oli etsimässä suora linja säännöllisesti kuubalaiset myös tekstiviestillä. Useimmat ollut juurikaan pääsy uutisia ulkomaailmasta. Hallitus katsottu Internetin Akilleen kantapää ja ohjata sen mukaisesti. Liikenne-ja viestintäministeri oli jopa kutsui sitä "villi varsan" että "pitäisi kesyttää."
Vielä vuosien jälkeen Fidel Castro luovutti vallan veljelleen Raul, Kuuba oli pyrkinyt pikakäynnistys pitkä pysähtynyt taloutta. Raul Castro alkoi kannustaa matkapuhelin käyttöä, ja sadat tuhannet ihmiset olivat yhtäkkiä käyttäen matkapuhelimia ensimmäistä kertaa, vaikka älypuhelinten pääsy Internetiin oli edelleen rajoitettu.
Kuubalaiset voisivat tekstiviestin, joskin kalliiksi maassa, jossa keskipalkka oli pelkkä 20 dollaria kuukaudessa.
Bernheim kertoi hänen sisarensa, että hän voisi keksiä tapa lähettää pikaviestejä tekstejä satoja tuhansia kuubalaisia-edullisia. Se ei voinut olla salattu kuitenkin, koska se olisi liian monimutkaista. He eivät pysty piiloutumaan viestit Kuuban hallitus, joka omisti Cubacel. Mutta ne voivat naamioida joka oli lähettää tekstit jatkuvasti vaihtaa maiden viestejä tuli.
"Voisimme kiertää sitä eri maissa?" Villalobos kysyi. "Sano yksi viesti Nica, toinen Espanjasta, toinen Meksikosta"?
Bernheim voisi tehdä. "Mutta minä tarvitsisin peilit perustettu ympäri maailmaa, peilit, eli samaan tietokoneeseen, ajetaan samaa alustaa, jossa samassa puhelimessa."
"No hay problema," hän allekirjoitti pois. Ei se mitään.
___
Jälkeen chat, Creative palkkasi Bernheim alihankkijana, raportoi hänen sisarensa. (Villalobos ja Bernheim myöhemmin vahvistaa heidän osallistumistaan ​​ZunZuneo hankkeen AP, mutta lasku ei ota kantaa.) Bernheim puolestaan ​​allekirjoittanut Kuuban insinööri, joka oli saanut puhelinten listassa. Joukkue tajunnut, miten viestin massoja ilman havaitsemiseen, mutta pyrkimyksensä olivat suurempia.
Creative Associates visioi listojen luoda sosiaalisen verkostoitumisen järjestelmä, joka olisi nimeltään "Proyecto ZZ" tai "Project ZZ." Palvelu alkaisi varovasti ja markkinoidaan pääasiassa nuorille kuubalaiset, jotka USAID näki kaikkein avoin poliittinen muutos .
"Meidän pitäisi vähitellen lisätä riskiä," USAID ehdotti asiakirjassa. Se kannatti käyttäen "älykkäitä väkijoukot" vain "kriittisiä / opportunistisia tilanteita eikä haitaksi keskeinen foorumi-pohjaiseen verkkoon."
USAID: n tiimi ja alihankkijoiden rakennettu kumppani verkkosivuilla tekstissään palvelua niin kuubalaiset voisi tilata, antaa palautetta ja lähettää omia tekstiviestejä ilmaiseksi. He puhuivat siitä, miten tehdä verkkosivuilla näyttämään todellista liiketoimintaa. "Mock mainos nauhat antaa sille ulkonäkö liikelaitos," ehdotuksessa esitettiin.
Vuonna useita asiakirjoja, USAID henkilökunta huomautti, että tekstiviestit olivat liikkeelle fiksu väkijoukot ja poliittiset kansannousut Moldovassa ja Filippiineillä mm. Iranissa, USAID totesi sosiaalisen median rooli seuraavan kiistänyt vaalien jälkeen presidentti Mahmoud Ahmadinejad kesäkuussa 2009 - ja näki sen tärkeänä ulkopolitiikan välineenä.
USAID asiakirjat sanovat niiden strateginen tavoite Kuubassa oli "työntää sen pois umpikujasta kautta taktinen ja väliaikaisia ​​aloitteita, ja saada siirtymävaiheen prosessi menossa jälleen kohti demokraattista muutosta." Demokraattinen muutos autoritaarinen Kuubassa tarkoitti rikkoo Castros "vallasta.
USAID jaettu Kuuban yhteiskunnan viiteen segmenttiin riippuen lojaalisuutta hallitukselle.Toisella puolella istui "demokraattisen liikkeen," kutsuttu "vielä (pääosin) merkityksetön" ja toisessa päässä olivat "hard-core-järjestelmän kannattajia," puhuttu "Talibanes" halventavasti verrattuna Afganistanin ja Pakistanin ääriaineksia.
Keskeinen kysymys oli, miten liikkua enemmän ihmisiä kohti demokraattista aktivisti leirin ilman havaitsemiseen. Bernheim vakuutti joukkue, joka ei olisi ongelma.
"Kuuban hallitus, kuten muutkin järjestelmät sitoutunut tietojen valvontaa, tällä hetkellä ei ole riittävästi kapasiteettia tehokkaasti seurata ja valvoa tällaista palvelua", Bernheim kirjoitti ehdotuksen USAID merkintä "arkaluonteisia tietoja."
ZunZuneo käyttäisi luettelon puhelinnumeroista rikkoa Kuuban Internet kauppasaarto eikä vain antaa tietoa kuubalaiset mutta myös antaa heille vuorovaikutuksessa toistensa kanssa tavalla, hallitus ei voinut hallita. Lopulta se rakentaa järjestelmä, joka antaa kuubalaiset lähettää viestejä nimettömänä keskenään.
Klo strategia kokouksessa, yhtiö keskusteli rakennus "tilaajaa kuin kansi ... organisaation" mukaan kokousmuistiinpanoille. Se ehdotti myös, että "Maisema on oltava riittävän suuri piilottaa täynnä opposition jäsenet, jotka voivat rekisteröityä palveluun."
Vuonna pelata tietoliikenne ministerin lainaus, joukkue dubattuna verkkonsa "Untamed varsan."
___
Aluksi ZunZuneo joukkue liikennöi Keski-Amerikassa. Bernheim, techie veli, työskenteli Nicaraguan pääkaupungissa, Managua, kun taas McSpedon valvoo Creative työtä ZunZuneo toimistosta San Jose, Costa Rica, vaikka erillään Yhdysvaltain suurlähetystö. Se oli epätavallinen järjestely, joka nosti kulmakarvoja Washington, mukaan Yhdysvaltain viranomaiset.
McSpedon työskenteli USAID: n toimiston Transition aloitteet (OTI), jako, joka luotiin kaatumisen jälkeen Neuvostoliiton edistämään Yhdysvaltain etuja nopeasti muuttuvassa poliittisessa ympäristössä - ilman tavanomaisia ​​byrokratiaa.
Vuonna 2009, raportti kongressin tutkijat varoittivat, että OTI työ "usein otollisia poliittisia sotkuisia, joilla voi olla diplomaattiset seuraukset." Henkilökunta on Sääntelykomiteat valittivat, että USAID on käynnissä salainen ohjelmia, eikä olisi lisätietoja.
"Meille kerrottiin, että voisimme edes kerrottu laajasti, mitä oli tapahtumassa, koska" ihmiset kuolevat ", sanoi Fulton Armstrong, joka työskenteli senaatin ulkoasiainvaliokunnan valiokunta.Sitä ennen hän oli Yhdysvaltojen tiedustelupalvelut vanhin analyytikko Latinalaista Amerikkaa, neuvoo Clintonin Valkoisessa talossa.
Rahaa, että Creative Associates vietetty ZunZuneo on julkisesti varattu määrittelemätön hankkeen Pakistanissa, hallituksen tiedot osoittavat. Mutta ei ole osoitus siitä, missä varat todellisuudessa on käytetty.
Jännitteitä kongressin piikki yhtä ZunZuneo projekti valmistautuu joulukuussa 2009, kun toinen USAID-ohjelma päättyi pidätykseen Yhdysvalloissa urakoitsijan, Alan Gross. Gross oli matkustanut toistuvasti Kuuba salainen operaatio laajentaa pääsy internetiin arkaluonteisen tekniikan yleensä saatavilla ainoastaan ​​hallituksille, operaation ensimmäisen paljasti helmikuussa 2012 AP.
Jossain vaiheessa, Armstrong sanoo, ulkoasiainvaliokunnan lausunnon sai tietää OTI: n salaisiin operaatioihin Costa Ricassa. Yhdysvaltain hallituksen virkamiehet olivat niistä yksityisesti Armstrong, mutta USAID kieltäytyi antamasta toiminnalliset yksityiskohdat.
Pidetyssä tilaisuudessa Washington, Armstrong sanoo kohtaavat McSpedon, kysyy häneltä, jos hän oli tietoinen siitä, että toimimalla salassa ohjelmia kolmannesta maasta, se voi näkyä esimerkiksi hän työskenteli tiedustelupalvelulle.
McSpedon kautta USAID, sanoi tarina ei ole totta. Hän kieltäytyi kommentoimasta toisin.
___
On 20 syyskuu 2009, tuhannet kuubalaiset kokoontuivat Revolution Plaza Havannassa Kolumbian rokkari Juanes "Rauha ilman rajoja"-konsertti. Se oli suurin julkinen kerääminen alkaen Kuubassa Paavi Johannes Paavali II vuonna 1998. Valvovan katseen jättiläinen veistos vallankumouksellinen ikoni Ernesto "Che" Guevara, Miami-pohjainen Juanes lupasi musiikkia, jonka tarkoituksena on "kääntämällä viha rakkaudeksi."
Mutta ZunZuneo joukkue, konsertti oli täydellinen tilaisuus testata poliittista valtaa heidän orastava sosiaalisessa mediassa. Vuonna viikkoa ennen, Bernheim n yritys, puhelimen luettelossa, lähetti puoli miljoonaa tekstiviestiä niin sanottua "räjäytykset" testata mitä Kuuban hallitus tekisi.
Joukkue palkkasi Alen Lauzan Falcon, Havana-syntynyt satiirinen taiteilija perustuu Chilessä, kirjoittaa kuubalaistyylinen viestejä. Jotkut olivat lievästi poliittisia ja koomisia, toiset enemmän huomautti. Yksi vastaajia pyydettiin ovatko he ajattelivat kaksi suosittua paikallisten musiikki toimii epäsuosioon hallituksen pitäisi liittyä vaiheessa Juanes. Jotkut 100000 ihmistä vastasi - tajuamatta kyselyn avulla kerättiin kriittinen älykkyyttä.
Paula Cambronero, tutkija Mobile Accord, alkoi rakentaa laaja tietokanta noin Kuuban tilaajat, kuten sukupuoli, ikä, "vastaanottokyvyn" ja "poliittisten suuntausten." USAID uskoi väestötiedot toisinajattelua voisi auttaa se kohdistaa muihin Kuuba ohjelmat ja "maksimoida mahdollisuuksiamme laajentaa ulottuvillamme. "
Cambronero totesi, että joukkue oli oltava varovainen. "Viestit humoristinen mielleyhtymiä saisi sisältää vahva poliittinen suuntaus, jotta ei luoda kiristää vastaanottajille", hän kirjoitti raportin.
Falcon, haastattelussa, sanoi hän ei koskaan kertonut, että hän sävelsi viestejä Yhdysvaltain hallituksen ohjelma, mutta hänellä ei ollut pahoillaan siitä hänen osallistumistaan.
"He eivät kertoneet minulle mitään, ja jos heillä oli, olisin tehnyt sen kuitenkin", hän sanoi."Kuubassa heillä ei ole vapautta. Vaikka hallitus pakottaa minut maksamaan jotta käynti maani, saa minut kysyä lupaa, ja rajoittaa minun viestintä, aion olla sitä vastaan, onko se Fidel Castro, (Kuuban maanpaossa johtaja) Jorge Mas Canosa tai Gloria Estefan, "Kuuban Amerikkalainen laulaja.
USAID näki todisteita palvelintiedoissa että Havana oli yrittänyt jäljittää tekstien murtautua ZunZuneo palvelimille, ja oli ajoittain tukossa viestejä. Mutta USAID nimeltään vastaus "arka" ja totesi, että ZunZuneo olisi elinkelpoinen - jos sen alkuperä jäi salaisuus.
Vaikka Kuuba on yksi kokeneimpia vakoilupalvelu toimintaa maailmassa, ZunZuneo joukkue ajatteli, että niin kauan kuin viestin palvelun näytti hyvänlaatuinen, Cubacel jättäisi sitä yksin.
Kun verkko oli kriittinen massa, Creative ja USAID asiakirjoja väitti, se olisi vaikeampaa Kuuban hallitusta sammuttaa sen, sekä sen vuoksi suosittu kysyntää ja koska Cubacel olisi riippuvainen tulot tekstiviestejä.
Helmikuussa 2010 yhtiö esitteli kuubalaisten on ZunZuneo ja alkoi markkinoida. Kuuden kuukauden kuluessa, se oli lähes 25000 tilaajaa, kasvaa nopeammin ja piirustus enemmän huomiota kuin USAID joukkue pystyi kontrolloimaan.
___
Saimi Reyes Carmona oli journalismin opiskelija University of Havana, kun hän kompastui päälle ZunZuneo. Hän kiehtoi palvelun uutuus, ja hinta. Mainos sanoi "ilmaisia ​​viestejä", niin hän ilmoittautuisi käyttää hänen lempinimi, Saimita.
Aluksi ZunZuneo oli hyvin pieni foorumi, Reyes sanoi aikana haastattelussa Havannassa, mutta eräänä päivänä hän meni verkkosivuillaan ja näki sen yksiköt olivat laajentunut.
"Aloin yhden viestin lähettäminen joka päivä", hän sanoi, suurin sallittu alussa. "Minulla ei ollut käytännössä seuraajia." Hän oli innoissaan joka kerta kun hän sai uuden.
Ja sitten ZunZuneo räjähti suosio.
"Koko maailma halusi, ja kysymys kuukauden minulla oli 2000 seuraajia, jotka minulla ei ole aavistustakaan keitä he ovat, eivätkä mistä he tulivat."
Hän anna hänen seuraajia tietää päivä hänen syntymäpäivänsä, ja oli yllättynyt, kun hän sai noin 15 henkilökohtaisia ​​viestejä. "Tämä on siistein juttu, mitä olen koskaan nähnyt!", Hän kertoi poikaystävänsä, Ernesto Guerra Valdes, myös journalismin opiskelija.
Ennen pitkää, Reyes oppinut hän oli toiseksi eniten seuraajia saarella, kun käyttäjä nimeltä UCI, jotka opiskelijat tajunnut oli Havannan yliopisto Tietojenkäsittelytieteiden laitos. Hänen poikaystävänsä oli 1000. Kaksi olivat hämmästyneitä ulottuville se antoi heille.
"Se oli niin ihmeellistä", Guerra sanoi. "Niin jalo." Hän ja Reyes yritti selvittää, kuka oli takana ZunZuneo, koska tekniikka ajaa sen piti olla kallista, mutta he eivät löytäneet mitään. He olivat kiitollisia vaikka.
"Olemme aina ollut outoa, että anteliaisuus ja ystävällisyys", hän sanoi. ZunZuneo oli "haltijatar kännyköiden."
___
Vuoden 2010 alkuun mennessä, Creative päätti, että ZunZuneo oli niin suosittu Bernheim n yritys ei ollut tarpeeksi kehittynyt rakentaa itse asiassa "pienennetty versio Twitter."
Se kääntyi toisen nuoren techie, James Eberhard toimitusjohtaja Denver-pohjaisen Mobile Accord Inc. Eberhard oli edelläkävijä käytön tekstiviestien lahjoituksia katastrofien aikana ja herätti kymmeniä miljoonia dollareita jälkeen tammikuun 2010 Haitin maanjäristyksen.
Eberhard ansainneet miljoonia hänen puolivälissä 20s, kun hän myi yritys, joka kehitti kännykkä soittoääniä ja pelejä. Hänen yhtiön kotisivuilla kuvailee häntä "visionääri sisällä Global Mobile yhteisöä."
Heinäkuussa hän lensi Barcelonan liittyä McSpedon, Bernheim, ja toiset selvittää, mitä he kutsuivat "alla tutka strategiaa."
"Jos ilmenee, että alusta on tai on joskus ollut tukema Yhdysvaltain hallitus, me emme vain riski kanavan sulki Cubacel, mutta olemme vaarassa uskottavuutta alustan luotettavan tiedon, koulutuksen ja vaikutusmahdollisuuksien silmissä Kuuban kansan, "Mobile Accord totesi muistion.
Peittääkseen jälkensä, he päättivät olla yrityksen kotipaikka Yhdistyneessä kuningaskunnassa perustettu yhtiö Espanjassa ajaa ZunZuneo. Erillinen yritys nimeltä MovilChat luotiin Caymansaaret, tunnettu offshore veroparatiisi, jossa tili saaren Bank of NT Butterfield & Son Ltd maksaa laskut.
Muistio Barcelonan kokouksessa sanoo, että peiteyhteisöille etäännyttäisi ZunZuneo kaikista yhdysvaltalaisten omistamista siten, että "rahaa trail ei jäljittää takaisin Amerikkaan."
Mutta se ei ollut vain rahaa he olivat huolissaan. Ne piti piilottaa alkuperä tekstien, asiakirjojen mukaan ja haastatteluja ryhmän jäsenten kanssa.
Brad Blanken, entinen operatiivinen johtaja Mobile Accord, jätti projektin varhaisessa vaiheessa, mutta totesi, ettei kaksi onnistumisen kriteerit.
"Suurin haaste luoda jotain tällaista on tulossa puhelinnumerot" Blanken sanoi. "Ja sitten kyky huijaus verkkoon."
Tiimi urakoitsijoiden perustaa palvelimia Espanjassa ja Irlannissa käsitellä tekstejä, sopimuksia riippumaton espanjalainen yritys nimeltä Lleida.net lähettää tekstiviestejä takaisin Kuubaan, kun strippaus pois tunnistetietoja.
Mobile Accord pyrki myös älykkyyttä insinöörit Espanjan teleyhtiö Telefonica, joka järjestäjät mukaansa "on tietoa Cubacel verkkoon."
"Ymmärtäminen turvallisuus ja seuranta protokollia Cubacel on korvaamaton voimavara välttämään tarpeetonta havaitsemista harjoittaja," yksi Mobile Accord muistio lukea.
Virkamiehet USAID tajusi kuitenkin, että he eivät voi salata osallistumista ikuisesti - elleivät ne lähti lavalta. Ahdinko oli tiivistää suorasukaisesti kun Eberhard oli Washington varten strategiaistunto helmikuun alussa 2011, jossa hänen yrityksensä totesi "sisäinen ristiriita" antaa kuubalaiset alustan viestinnän eivätkä piittaa heidän hallitus, joka on itse asiassa rahoitettu Yhdysvaltain hallituksen ja vaikutti sen esityslistalla.
He kääntyivät Jack Dorsey, co-perustaja Twitter, etsimään rahoitusta hankkeeseen. Asiakirjat osoittavat Dorsey tapasi Suzanne Hall, ulkoministeriön virkamies, joka työskenteli sosiaalisen median hankkeita, ja muut. Dorsey kieltäytyi kommentoimasta.
Ulkoministeriön mukaan silloinen sihteeri Hillary Rodham Clinton ajatteli sosiaalinen media on tärkeä väline diplomatiaa. Klo 2011 puheen George Washington University, Clinton sanoi Yhdysvaltain auttaneet ihmisiä "ahdistava Internet-ympäristöissä kiertää suodattimia." Tunisiassa, hän sanoi ihmiset käyttää teknologiaa "järjestää ja jakaa epäkohtia, jotka, kuten tiedämme, siivittämänä liikkeen joka johti vallankumouksellinen muutos. "
Lopulta ratkaisu oli uusi johto, joka voisi erottaa ZunZuneo yhdysvaltalaiselta alkuperää ja nostaa tarpeeksi tuloja, jotta se mennä "itsenäinen", vaikka se piti pitkän aikavälin strategia saada aikaan "demokraattista muutosta."
Eberhard johti rekrytointeja, herkkä operaatio, koska hän aikoi pitää hallintaan espanjalainen yhtiö pimeässä.
"ZZ johtoryhmä ei ole tietoa todellisesta alkuperästä toiminta; sikäli kuin he tietävät, foorumi perustettiin Mobile Accord ", muistio sanoi. "Ei pitäisi olla nolla epäilystäkään johdon mielessä eikä epävarmuutta tai huolia Yhdysvaltain hallituksen osallistumista."
Muistio jatkoi sanomalla, että toimitusjohtajan Puhdas omatunto olisi "erityisen kriittinen silloin, kun käsitellään Cubacel." Herkkä kalleus tekstiviestejä keskimäärin kuubalaiset ZunZuneo neuvotellut irtotavarana hinnan tekstien 4 senttiä pop kautta Espanjan välittäjän . Asiakirjat osoittavat, oli toivoa, että tosissaan, Clueless toimitusjohtaja voisi suostutella Cubacel takaisin hankkeeseen.
Mobile Accord pidetään kymmenkunta ehdokasta viidestä maasta suunnata Espanjan peiteyhtiön. Yksi heistä oli Francoise de Valera, toimitusjohtaja, joka oli lomalla Dubaissa, kun hän oli lähestynyt haastatteluun. Hän lensi Barcelonaan. Klo ylellisyyttä Mandarin Oriental Hotel, hän tapasi Nim Patel, joka oli tuolloin Mobile Accord presidentti. Eberhard oli myös lentänyt haastatteluja varten. Mutta hän sanoi hän ei voinut saada suoraa vastausta siitä, mitä he etsivät.
"He puhunut minulle pikaviesti mutta mitään Kuubassa tai Yhdysvalloissa", hän kertoi AP haastattelussa Lontoosta.
"Jos minulla oli tarjottu ja hyväksynyt rooli, uskon, että ennemmin tai myöhemmin se olisi tullut ilmi minulle, että jotain oli väärin", hän sanoi.
___
Vuoden 2011 alkupuolella, Creative Associates kasvoi exasperated Mobile Accord ei ole suorittanut ZunZuneo omavaraisia ​​ja riippumattomia Yhdysvaltain hallitus. Toiminta oli joutunut ratkaisematon ongelma. USAID maksoi kymmeniä tuhansia dollareita tekstiviestipalvelu maksuja Kuuban kommunistisen telealan monopolin reititetään salaisen pankkitilin ja edessä yritykset. Se ei ollut tilannetta, että se voisi joko varaa tai perustella - ja jos altistuu se olisi noloa, tai pahempaa.
Vuonna vihlova arviointi, Creative Associates sanoi Mobile Accord oli jättänyt kestävyyttä, koska "se on fiilikset saaneen USG rahoitusta siirtyä venture eteenpäin."
Lausunnossaan torstaina Denver Business Journal, Mobile Accord sanoi: "Me tarjosi puitteet Kuuban ihmisiä yhdistää toisiinsa. Ohjelma kesti sen kurssin ja oli defunded, mutta se oli hyvin rakastama käyttäjille, ja olemme hyvin ylpeitä verkon rakensimme kuubalaisten jakaa tietoa heidän jokapäiväiseen elämäänsä. "
Yhä kärsimätön sävyjä, Creative Associates painetaan Mobile Accord löytää uusia tuloja, joka maksaa laskut. Mobile Accord ehdotti myy kohdistettuja mainoksia Kuubassa, mutta vaikka ennusteet jopa miljoona ZunZuneo tilaajaa, mainonta valtion ylläpitämissä talouden merkitsisi pikkusummia.
Maaliskuuhun 2011 mennessä, ZunZuneo oli noin 40000 tilaajaa. Pitää matalampaa profiilia, se hylättyjen toiveita päästä 200000 ja sen sijaan rajattu tilaajamääriä pienempi määrä. Se rajoittuu ZunZuneo tekstiviestejä alle yksi prosentti koko Kuubassa, jotta vältetään ilmoituksen Kuuban viranomaisten kanssa. Tosin yksi entinen ZunZuneo työntekijän - joka puhui kunnon nimettömänä, koska hän ei ollut oikeutta puhua julkisesti työstään - sanoi kuubalaiset olivat kiinni siitä ja oli yrittänyt estää sivuston.
___
Kohti vuoden 2012 puolivälissä, Kuuban käyttäjät alkoivat valittaa, että palvelu toimi vain satunnaisesti. Sitten ei lainkaan.
ZunZuneo katosivat mystisesti kuin se ilmestyi.
Kesäkuuhun 2012 mennessä, käyttäjät, joilla oli pääsy Facebook-ja Twitter mietimme, mitä oli tapahtunut.
"Missä voi poimia viestejä ZunZuneo?" Yksi nainen kysyi Facebookissa marraskuussa 2012."Miksi en saanut ne enää?"
Käyttäjät, jotka menivät ZunZuneo n verkkosivuilla lähetettiin lasten sivuston kanssa samankaltainen nimi.
Reyner Aguero, 25-vuotias bloggaaja, sanoi hän ja muiden opiskelijoiden Havannan yliopistossa Computer Sciences yritti seurata sitä alas. Joku oli reititetään uudelleen sivuston kautta DNS esto, sensuuri tekniikka perin kehitetty jo 1990-luvulla. Tiedustelu-upseerien myöhemmin kertoi oppilaille, että ZunZuneo on mustalla listalla, hän sanoi.
"ZunZuneo, kuten kaikki muukin he eivät hallita, oli uhka", Aguero sanoi. "Aika".
Virheellisiä espanja, ZunZuneo lähetetty huomata sen Facebook-sivulla sanoen se oli tietoinen ongelmista verkkosivulle ja että se yrittää ratkaista ne.
¡Que viva el ZunZuneo! "Viesti sanoi. Eläköön ZunZuneo!
Helmikuussa, jolloin ajatus USAID: n osallistuminen ZunZuneo ehdotettiin Saimi Reyes ja hänen poikaystävänsä, Ernesto Guerra, ne oli järkyttynyt.
"Miten minun olisi pitänyt ymmärtää, että?" Guerra kysyi. "Eihän siellä oli kyltti, jossa lukee" Tervetuloa ZunZuneo, tuonut sinulle USAID. "
"Sitä paitsi, ei ollut mitään vikaa. Jos olisin alkanut saada kumouksellisen viestejä tai tappouhkauksia tai "Jokaisella kaduille," hän nauroi, "olisin sanonut," OK ", on jotain hämärä tästä. Mutta mitään sellaista ei tapahtunut. "
USAID sanoo ohjelma päättyi, kun rahat loppuivat.
Vastauksena, Josefina Vidal, johtaja Yhdysvaltain asioiden Kuuban ulkoministeriön, sanoi myöhään torstaina, että ZunZuneo ohjelma "osoittaa jälleen kerran, että Yhdysvaltain hallitus ei ole luopunut suunnitelmista kumoukselliseen Kuubaa vastaan, joiden tavoitteena luomista tilanteissa epävakauden maamme luoda muutoksia yleisen järjestyksen ja jota kohti se jatkaa omistautua multimillion dollarin budjetit vuosittain. "
"Hallitus Yhdysvaltojen on noudatettava kansainvälistä oikeutta ja tavoitteita ja periaatteita Yhdistyneiden Kansakuntien peruskirjan ja siksi lopettamaan laitonta ja salaista toimia Kuubaa vastaan, joka on hylännyt Kuuban kansaa ja kansainvälisen yleisen mielipiteen" julkilausuman sanoi .
Entinen web domain on nyt paikanvaraajassa myynnissä 299 dollaria. Rekisteröinti MovilChat, Caymansaaret peiteyhtiön, oli päättymässä 31. maaliskuuta.
Kuubassa ei ole tullut lähelle korvaa sen. Internet-palvelu vielä on rajoitettu.
"Hetki, jolloin ZunZuneo katosi oli kuin tyhjiö", Guerra sanoi. "Ihmiset tekstasi puhelimeni," Mitä tapahtuu ZunZuneo? "
"Lopulta emme koskaan oppineet, mitä tapahtui", hän sanoi. "Emme koskaan oppinut, mistä se tuli."
___
Edistää tässä raportissa Associated Press tutkija Monika Mathur in Washington ja AP kirjailijat Andrea Rodriguez ja Peter Orsi Havannassa. Arce raportoitu Tegucigalpa, Honduras.
___
Ota AP: n Washington tutkiva tiimi  DCinvestigations@ap.org . Seuraa Twitterissä: Butler http://twitter.com/desmondbutler;  Gillum klo  http://twitter.com/jackgillum;  Arce klo http://twitter.com/alberarce .
Tunnisteet:    

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

ua" UNREST "Kuubassa

Ei kommentteja: