Sivut

sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Obaman NSA uudistus on "käännekohta, mutta epätäydellinen" - Snowden

Julkaistu aika: 26 maaliskuu 2014 13:03
NSA ilmiantajan Edward Snowden puhuu videokonferenssissa at "Virtual Conversation With Edward Snowden" aikana 2014 SXSW musiikki-, elokuva + Interactive Festival Austin Convention Center 10. maaliskuuta 2014 Austin, Texas (AFP Photo)
NSA ilmiantajan Edward Snowden puhuu videokonferenssissa at "Virtual Conversation With Edward Snowden" aikana 2014 SXSW musiikki-, elokuva + Interactive Festival Austin Convention Center 10. maaliskuuta 2014 Austin, Texas (AFP Photo)
NSA ilmiantajan Edward Snowden sanoo ehdotukset antama Barack Obama lopettaa NSA suurin puhelinliikenteen metatiedot kokoelma ohjelma, joka hakkeroitu solut miljoonia amerikkalaisia ​​on käännekohta, mutta uudistus on epätäydellinen.
"Tämä on käännekohta, ja se alku uutta panostusta takaisin meidän oikeuksia NSA ja palauttaa yleisön istuin pöydässä hallitukselle", sanoi Snowden lausunnossaan julkaistaan ​​virallisilla verkkosivuilla American Civil Liberties järjestäytyneitä.
Mukaan ilmiantajan, Obaman hallinto ei ota huomioon mitään tällaisia ​​muutoksia, mikäli mitään tietoa soveltamisalaa valvonnan olisi annettu.
"Uskoin, että jos NSA: n vastaiseksi joukkoseurantaan amerikkalaisista oli tiedossa, se ei selviä valvonnan tuomioistuinten, kongressi, ja ihmisiä", hän kertoi liiton.
Tiistaina presidentti Barack Obama kehotti uudistaa valvontaohjelman, järjestelmällinen nuotta, joka kerää puhelin kirjaa Yhdysvaltain kansalaisia.
Uudistus antaisi NSA käyttää erityistä kirjanpitoa vain vastikään perustettu oikeuden määräyksellä.Suunnitelman mukaan ilmoittamat New York Times maanantai-iltana, kirjaa pysyisivät hallussa puhelinyhtiöt varten lakisääteistä 18 kuukauden ajan. NSA on tällä hetkellä tietoja enintään viisi vuotta.
Pitäisikö hyväksytty kongressissa se ​​vaatii, että puhelin yritykset tarjoavat kirjaa Yhdysvaltain hallitus"teknologisesti yhteensopivaan-muodossa, mukaan lukien saataville, pysyväisluonteisesti, data tietoa tulevista puheluista tai vastaanottaa tilauksen jälkeen on vastaanotettu."
Uudistettu tilaukset voisi myös hallitusta etsimään niihin liittyvien kirjaa soittajat jopa kaksi "humala"pois numero, jota seurataan.
Kuitenkin uudistus on vielä oikein paljastettiin taas jotkut arvosteli sitä, että hallinnon suunnitelma käsitellään vain puhelimen metatietojen ohjelman ja jättää huomiotta muun irtotavaran kokoelma § 215, joka sallii NSA analysoida yhdistysten soittajien välillä.
Snowden, on tyytyväinen uudistukseen, huomautti, että se oli puutteellinen.
"Aivan ensimmäinen avoin ja kontradiktorisen koskaan tuomita näitä ohjelmia on nyt ilmoittanut heille "Orwellin" ja "todennäköisesti perustuslain vastainen," sanoi Snowden, "USA: Freedom Act, kongressi harkitsee historiallinen, vaikkakin epätäydellinen, uudistuksia."
"Presidentin ehdotus, kuten on kuvattu, vaatisi tiedustelupalvelut saada tuomioistuimen hyväksyntää ennen kuin ovat saaneet puhelutiedot, mutta Obama ehdotus on vain rajoitettu puhelutiedot," Harley Geiger, vanhempi avustajaa Center for Democracy and Technology, sanoi myös vuonna julkilausuman.
Tammikuussa Obama sanoi haluavansa uudistaa NSA: n suurin kotitalous puhelimen tiedot, tosin ilman heikentää merkittävästi viraston valvonta-ominaisuuksia. Tästä huolimatta varmuus arvostelijat NSA toiminnan epäröivät juhlia ehdotuksen vielä.
Bulk-puhelimen tiedonkeruu ohjelma esitettiin ensimmäisen kerran kesäkuussa NSA: n entinen urakoitsijan ja CIA työntekijä Edward Snowden, kehotukset tiedotusvälineet aloittaa taukoamaton virtaus vuodot maailmanlaajuisen valvonnan käytäntöjä NSA ja sen kumppaneita, ns Viisi Eyes liittoumasta .
Yhdysvaltain hallitus kutsuu ohjelman hyödyllinen väline terrorismin vastaisia ​​toimintoja, mutta on tarjonnut muutamia yksityiskohtia siitä, miten ohjelma on auttanut estää mahdolliset hyökkäykset.
Snowden, joka asuu tällä hetkellä Venäjällä alle poliittista turvapaikkaa, vielä provosoi tyytymättömyyttä Yhdysvalloissa. Mukaan NSA johtaja Keith Alexander, mahdollisuus, että tulevaisuudessa tietoja vuotanut Snowden voi johtaa kuolemiin, edustaa nyt "suurin huolenaihe."

Ei kommentteja: