Yli 300 Rauhanjärjestöä vetoaa Naton Suomen ja Ruotsin maaperälle tuloa vastaan | |
Yli 300 rauhanjärjestön edustajaa kokoontui Walesiin, Gardiffiin ja Newportiin elokuun 31. syyskuun 2. välillä keskustelemaan Natoon liittyvistä asioista. Verkoston vuosikokouksessa päätettiin seuraavasta vetoomuksesta Suomen ja Ruotsin hallituksille.
Tiedote: Naiset Rauhan Puolesta - Suomi ja Ruotsi
4.9.2014, Verkkomedia.org
Yli 300 Rauhanjärjestöä vetoaa Naton Suomen ja Ruotsin maaperälle tuloa vastaan
Suomi ja Ruotsi allekirjoittavat uuden yhteistyösopimuksen Naton kanssa tällä viikolla. Tämä sopimus on isäntämaasopimus, joka antaa mahdollisuuden Naton nopean toiminnan joukkojen tulla Suomen ja Ruotsin maaperälle niin pyydettäessä. Tämä lähentää Suomea ja Ruotsia yhä enemmän kohti Naton täysjäsenyyttä.
Suomi ja Ruotsi säilyivät jopa kylmän sodan aikana puolueettomina maina. Nyt vailla julkista keskustelua ja eduskunnan käsittelyä maamme irtautuvat puolueettomuudestaan kohti syvempää riippuvuutta Natoon ja sen liittolaisiin.
Hyvin ilmeistä on, että nykyinen Ukrainan kriisi on luonut tämän tilanteen, tai ainakin edesauttanut sopimuksen allekirjoitusta.
Walesissa on nähty laajamittaista NATO:n vastaista liikehdintää
Tämä sopimus lisää myös jännitteitä Baltian alueella. Enemmistö Suomen ja Ruotsin kansalaisista vastustaa Nato jäsenyyttä. Jos Suomi ja Ruotsi liittyvät Natoon, johtaa se kasvavaan polarisoitumiseen Venäjän, Suomen, Ruotsin ja muiden EU-maiden välillä. Nato esittää myös Itä-Euroopan päämajan perustamista Puolaan.
Nato käyttää hyväkseen Ukrainan tilannetta, jotta se pystyy jatkamaan laajentumistaan itään aina Venäjän rajalle asti. Nato painostaa myös eurooppalaisia hallituksia korottamaan sotilasmenojaan 2 prosenttiin burttokansantuotteesta.
Kaikki nämä toimenpiteet lisäävät paineita niihin EU maihin, jotka vielä eivät ole Naton jäseniä.
No to War – No to Nato vastustaa kehittyvää väkivaltaa ja vaatii konfliktien rauhanomaisia ratkaisuja keskustelemalla. Me tarvitsemme syvempää yhteistyötä ja enemmän keskustelua tässä maailmassa saavuttaaksemme todellisen turvallisuuden.
Me vaadimme että Suomen ja Ruotsin päättäjät kieltäytyvät allekirjoittamasta isäntämaasopimusta Naton kanssa.
Newport 3. syyskuuta 2014
No to War – No to Nato
|
torstai 4. syyskuuta 2014
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti