Sivut

sunnuntai 23. helmikuuta 2014

US Air Force paljastaa "valvonta" satelliitilla ohjelmaa

Julkaistu aika: 23 helmikuu 2014 14:12
Muokattu aika: 23 helmikuu 2014 17:39
Credit: NASA
Credit: NASA
Yhdysvallat aikoo lähettää kiertoradalle pari satelliittien seurata avaruusaluksen muista maista, sekä seurata avaruusromua, johtaja Air Force Space Command sanoi.
US Air Force nosti salaisuuden verhon sen aiemmin luokiteltu geosynkroonisen avaruusvalvontajärjestelmää Program (GSSAP), joka toimii yhdessä maanpäälliset tutkat ja kaukoputket tarkkailla mahdollisia uhkia ulkomaisten avaruusobjekteja, kenraali William Shelton sanoi Air Force Associationin kokouksessa Orlando perjantaina.
Ohjelma myös seurannassa käytettävistä tuhansia kappaleita avaruusromua välttää galaktinen törmäykset.
Viitaten satelliittipaikantamisjärjestelmään kuin "valvonta-ohjelma", Shelton sanoi ohjelmassa "tulee vahvistamaan meidän kyky erottaa, kun vastustajat yrittävät välttää paljastuminen ja löytää voimavaroja heillä voi olla, jotka saattavat olla haitallisia meidän elintärkeät omaisuuserät näillä suuremmilla korkeuksissa . "
Tällä hetkellä Air Force seuraa joitakin 23000 kappaletta kiertävät roskia suurempi kuin 4 tuumaa (10,6 senttimetriä) jossain 23000 mailia (37000 km) yläpuolella maapallon pinta-alasta.
Koska Yhdysvallat on jo kiertoradalla satelliitti paremmat mahdollisuudet seurata Orbital roskat, sotilaalliset asiantuntijat sanovat todellinen tarkoitus on ohjelman ehkäistä tulevia hyökkäyksiä sen satelliitin verkon mahdollisia kilpailijoitaan.
"Mielestäni (Obama) Hallinto ollaan rehellisiä kun se sanoo, että se poisti tämän ohjelman yrittää estää hyökkäykset Yhdysvaltain satelliitit," Brian Weeden, tekninen neuvonantaja kanssa Washington-pohjainen Secure World Foundation, on Reutersin mukaan sanoneen .
"Yhdysvallat on paljon erittäin erikoistuneita ja tärkeä kansallisen turvallisuuden satelliitteja GEO alueella ja se on ennen kaikkea suojella niitä satelliitteja ... joten kertomalla muissa maissa, että se on jonkinlainen kyky tiiviisti esineiden lähellä GEO ja niiden käyttäytyminen, USA toivoo, että karkottavat muita maita hyökkäämästä sen tärkeää satelliitit " Weeden sanoi.
Satelliitit mahdollistaa myös Yhdysvaltain armeijan tarkkailla, mitä muut maat ovat kiertoradalla.
"Ei ole mitään vikaa, mutta se on juuri sellainen asia, että Yhdysvallat on huolissaan muiden maiden tehdä sitä", Weeden lisäsi.
Pari satelliittia tarkoitus käynnistää kyytiin miehittämättömän Delta 4 raketti lopussa 2014.
Hintalappu ja tekniset tiedot satelliitin ohjelma ei vapautuisi.

Ei kommentteja: