Sivut

maanantai 24. helmikuuta 2014

Juhta: UK veronmaksajien vastaa kustannuksista ydinvoima vuotoja, ei yksityiset yritykset

Julkaistu aika: 23 helmikuu 2014 11:04
Sizewellin ydinvoimalan Suffolkissa, Itä-Englanti (Reuters / Dylan Martinez)
Sizewellin ydinvoimalan Suffolkissa, Itä-Englanti (Reuters / Dylan Martinez)
Yksityinen yhteenliittymä, joka hallinnoi käytöstäpoiston Britannian rappeutunut Magnoxin ydinreaktoreita ei tehdä kantamaan taloudellisen vastuun, jos radioaktiivisen tapaus. Veronmaksajat joutuvat poimia välilehti.
Yksityisten urakoitsijoiden korvataan kaikki hallituksen, vaikka huoli siitä, että ne vapautetaan taloudellinen vastuu ydintapahtumia voi osoittautua katastrofi veronmaksajille, Guardian raportoi.
Aiemmin tässä kuussa Department for Energy and Climate Change (DECC) esittänyt parlamentille osastojen minuutin koskee korvauksen saa antaa NDA (NDA) suhteessa ehdotetun Magnox reaktorit, rakennettu viisi vuosikymmentä sitten. Niistä reaktorit ovat joitakin vanhimpia tiloista Sizewellin, Hinkley ja Dungeness, jotka on toimittaa sähköä valtakunnan verkkoon 40 vuotta.
Berkeley sivusto Gloucestershire, joka aloitti liikennöinnin vuonna 1962, oli ensimmäinen kaupallinen ydinvoimala Britanniassa poistettava käytöstä. 27 vuotta toimintaa, tuottaa tarpeeksi sähköä tyypillinen päivä palvella kaupunkialueella koko Bristol, twin reaktori asemalla suljettiin vuonna 1989.Asemalla on parhaillaan työn poistamiseksi käytöstä sivuston.
Samalla mukaan osastojen minuutin, mahdollisille emoyhtiöön Järjestöt (PBOS), valitaan kilpailuttamalla, "eivät ole valmiita hyväksymään vastuuta" tiettyjen ydinvoima korvausvaatimuksiin.Se lisää, että "luonteen ydinalan toiminnan suurin luku mahdollinen vastuu on mahdotonta tarkasti mitata." Mutta on väitetysti vain "pieni todennäköisyys" of korvausvaatimuksen julkisista varoista.
Niistä kovaa arvostelijat käytöstä korvausta on työväenpuolueen kansanedustaja Paul Flynn, joka sanoo ydinvoimakeskustelusta parlamentissa on sivuutettu hallituksen.
"On ollut suuri ydinonnettomuudet noin jokaisella vuosikymmenellä vuodesta Three Mile Island", Flynn kertoi Guardian.
"Enemmän ovat hyvin todennäköisesti peräisin tekninen vika, terrorismi, inhimillinen virhe tai luonnonmullistus. Jos riski on minimaalinen, ydinlaitokset voidaan vakuuttaa kaupallisesti."
"Kustannukset Fukushiman siivous ja vahingot vaihtelee 250 miljardia dollaria [150 miljardia puntaa] dollariin 500bn ja nousee," poliitikko totesi.
"Ydinlaitosten vakuuttaa vuonna normaalein kaupallisin ehdoin. Vain herkkäuskoisia hallitukset voivat kantaa valtavan riskin. Jos operaattorit maksettu oman vakuutuskorvaukset, asiansa taloudellisen ydinsähkön tuotannon romahtaa", hän lisäsi.
Kuitenkin energiaministeri Michael Fallon, hänen kirjallinen lausunto eduskunnalle, jonka otsikkona on "Ehdollinen velka: korvausvelvollisuus NDA," väittää, että oli "erittäin vahva tapauksilla" hyvitys.
"Hyvitys on edellytys sopimuksen tekemistä, sekä turvaamaan etuja kilpailun. On vain hyvin pieni todennäköisyys, että hakemusta ei tuonut nojalla korvausta ja arviomme on, että hyödyt NDA kanssa sopimuksen solminut uuden PBO suuremmat pieni riski, että korvausta voidaan kutsua ", ministeri vakuutti aiemmin helmikuussa.

Ei kommentteja: